به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسین مرادی در سمینار تغذیه و شیوههای آن در طب سنتی که پیش از ظهر پنجشنبه در دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد، بیان کرد: سازمان جهانی نظام پزشکی خواستار احیای طب سنتی در تمامی کشورها شده چرا که مباحثی نو در علم پزشکی با مباحث کاربردی است.
وی با اشاره به هدف طب سنتی در شیوه غذایی انسان گفت: هدف این طب توجه به نقش تغذیه در پیشگیری، بهبود و یا ایجاد بیماریها است که اگر غذاهای مناسب طبق اصول و استاندارد مصرف نشود باعث تشدید بیماری هم میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه قم با تأکید بر وضعیت فعلی بیماری و سلامت جهان تصریح کرد: پیشرفتهای قابل توجهی در ریشه کنی برخی بیماریها همچون آبله، طاعون و سیاه سرفه و یا کاهش بعضی دیگر از بیماریها همچون تالاسمی، با استفاده از سلولهای بنیادی و دانش روز جهان شده است.
مرادی در ادامه افزود: برخی بیماریها همچون بیماریهای زنان، کم خونی، کبد چرب، دیابت و امثال آنها در دنیای امروز دائما در حال رشد است و عدهای از متخصصان دنیا علت شیوع آن را شناخته شدن بیمای میدانند در حالی که بیماری نیز در کنار شناخته شدن رشد کرده است.
وی مهم ترین علت در بروز بیماری را تغییر سبک زندگی مردم و تغذیه عنوان کرد و گفت: آنچه امروزه مورد نیاز است، آموزش تغییر سبک زندگی مردم است و بیشتر سعی در کنترل بیماری افراد میشود تا درمان.
این متخصص طب سنتی با اشاره به طرح های پزشکی اظهار داشت: طرح پزشک خانواده طرحی مناسب است به شرط اینکه در اینگونه طرحها آموزش زندگی صحیح به مردم داده شود و چند هفته یکبار طی جلساتی راهکار و رژیمهای غذایی مناسب به بیماران ارائه شود.
مرادی پرداختن به سبک زندگی و اصلاح مدیریت شیوه های زندگی در جلوگیری از بیماری را مهم ترین نقطه عطف طب سنتی عنوان کرد و گفت: طب سنتی ارائه دهنده غنی ترین الگوهای بهداشتی- سلامتی از طریق سبک زندگی و تغذیه است.
وی با اشاره به جامع بودن مباحث طب سنتی گفت: این شیوه درمانی به تمام ابعاد زندگی بشر توجه دارد و درخصوص تمام مسائل از ورزش و خواب و تغذیه و مسائل جنسی گرفته تا تغییرات فصلی و تاثیرات آن بر تشدید بیماریها سخن میگوید.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی قم با تاکید بر ویژگیهای طب سنتی اظهار داشت: پشتوانه علمی و تجربی هشت هزار ساله بر اساس اصول، فلسفه، مبانی مشخص و جامع به همراه روش های قانونمند کتب تخصصی از ویژگی های طب سنتی است که علوم پزشکی روز دنیا بر اساس کتاب قانون بوعلی سینا تدوین شده و به حق اولین دانشمند طب سنتی است.
مرادی در خصوص بازگشت علم پزشکی جهان به سوی طب سنتی عنوان کرد: هزینه های سرسام آور درمان و عوارض و مضرات چندین برابر داروهای شیمیایی که سالانه درصد قابل توجهی از مردم بر اثر فقر و بیماری و هزینه های نجومی داروها، موجب رویکرد به طب سنتی شده است.
وی خاطرنشان کرد: این علم تاثیر تمام پدیده های هستی بر فیزیولوژی بدن را بررسی میکند و غذاها را بر اساس کالری دریافتی و شرایط و نیاز مصرف بازبینی میکند که با توجه به بو، مزه، آب و هوا، رنگ، اگر طبق نیاز و با توجه به مزاج مصرف اصولی داشته باشد میتوان بیشترین و بهترین تاثیر را در بیماری داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم در پایان سخنان خود گفت: به همت دانشگاه علوم پزشکی استان قم قرار بر اینست طی سال جاری دانشگاه طب سنتی راه اندازی شود و علاوه بر آن نیمه دوم سال جاری نیز 5 دانشجو در سطح PHD پذیرش میشود.
مرادی در ادامه این سمینار به مبحث تعیین مزاج غذا و شخص مصرف کننده پرداخت و رابطه تغذیه و مزاج را بررسی کرد و در بخش دوم سخنان خود نیز شیوه و آداب تغذیه در طب سنتی ایران و تقسیم بندی مواد غذایی از دیدگاه طب سنتی ایران را بیان کرد و سایر پزشکان حاضر در این سمینار سئوالات خود را درخصوص مباحث مطرح شده پرسیدند.
نظر شما