۱ مرداد ۱۳۸۴، ۱۳:۲۷

هيچيك از مسوولان پاسخگو نيست

مدارس همچنان شهريه اجباري مي گيرند

مدارس همچنان شهريه اجباري مي گيرند

برخي از مديران و مسئولان مدارس همچنان به هنگام ثبت نام دانش آموزان ، از اولياء آنها طلب كمك اجباري مي كنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، گزارشات مردمي و شنيده ها حاكي از آن است كه به رغم تذكرات مداوم اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در خصوص تحصيل رايگان دانش آموزان در مدارس دولتي و همچنين ارسال بخشنامخه ودستور العملهاي متعدد از سوي مديران ارشد وزارت آموزش و پرورش به مدارس، اما اين وضعيت همچنان در سطح برخي از مدارس به ويژه در مدارس دولتي، نمونه مردمي و هيات امنايي شهر تهران مشاهده مي شود.

مسئول ثبت نام دبستان دخترانه اي واقع در منطقه سه آموزش و پرورش با انتقاد از اظهارات مسئولان آموزش و پرورش كه در مقابل دوربين و خبرنگاران حرفي مي زنند كه آن را به مدارس بخشنامه و دستورالعمل نمي كنند، گفت: آموزش و پرورش هميشه خودش را به نوعي از جريانات و مشكلات ثبت نام دور و دعواي مدرسه با اولياء را تشديد مي كند.

همچنين مسئول يكي ديگر از دبستانهاي واقع در فلكه صادقيه شهر تهران نيز به هنگام مراجعه اولياء براي ثبت نام فرزندشان از آنها درخو است وجه نموده است...

بخشنامه هايي كه براي رفع مسئوليت صادر مي شود!

يكي از مديران مدارس كه مي خواست نام مدرسه اش عنوان نشود، در خصوص دريافت وجه ثبت نام و كمكهاي اجباري ، گفت: ما نمي توانيم طبق بخشنامه آموزش و پرورش عمل كنيم، زيرا همان مسئولاني كه بخشنامه صادر مي كنند، فردا كه مدارس باز شد و ما نيازمند كمك مالي شديم به ما مي گويند از محل دريافت كمك هاي مردمي هزينه كنيد!!

اين مسئول افزود: اگر نمي توانند كاري صورت دهند، بهتر است دستورالعمل يا بخشنامه اي صادر نشود و همه را به دردسر نيندازند...

بر اساس شيوه نامه عمومي آموزش و پرورش، دريافت كمكهاي مردمي به هنگام ثبت نام دانش آموز بر عهده شوراي آموزش و پرورش و بر اساس مفاد اصلاحيه ماده 11 قانون شوراهاي آموزش و پرورش مصوب مجلس شوراي اسلامي بوده كه مناطق موظف شده اند ضمن تشكيل ستاد نظارت بر ثبت نام ، موجبات رضايتمندي اولياء دانش آموزان را فراهم آورند.

همچنين بر اساس ماده 6 آيين نامه اجرايي مدارس مصوبه شوراي عالي آموزش و پرورش، مدير مدرسه موظف است با استفاده از منابع مالي دولتي و بهره گيري از كمك هاي مردمي شرايط لازم را براي ارايه خدمات آموزشي و پرورشي فراهم كند.

تخلفات سال گذشته بي مورد بود!

اما جالب است بدانيم كه طي سال گذشته بيش از 300 مورد شكايت در خصوص دريافت وجه از سوي مديران مدارس اعلام شد كه پس از اينكه آموزش و پرورش آنها را به بازرسي وزارتخانه ارجاع داد فقط 10 مورد آنها مستند و قابل تذكر دادن تشخيص داده شد!

در عين حال رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در تازه ترين آمار خود از شكايات ثبت نام مدارس، اذعان داشته كه بيش از 200 مورد تخلف تاكنون گزارش شده است.

دكتر علي عباسپور تهراني فرد از دستگاه قضايي درخواست كرده براي برخورد با اين قبيل تخلفات وارد اين عرصه شده تا بتوان از حجم تخلفات تا حدودي كاست.

البته چندي پيش مخبر كميسيون آموزش مجلس هم از پيشنهاد انجام تحقيق و تفحص " دريافت شهريه در مدارس دولتي" بعد از آغاز سال تحصيلي خبر داده و اظهار داشته كه براي جلوگيري از تكرار چنين تخلفاتي و پاسخگويي به مردم در برخورد با افراد متخلف، پيشنهادي مطرح شد مبني بر انجام طرح تحقيق و تفحص از نحوه دريافت شهريه در مدارس دولتي و كمك هاي اجباري كه بتوان از اين طريق مسئولان را در مدت زمان كمتري ملزم به پاسخگويي كرد.

محمد علي حياتي اظهار اميدواري نموده كه در آبان امسال طرح مذكور انجام شود تا به نتايج مثبتي دست يافت.

کد خبر 209201

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha