به گزارش خبرنگار مهر، امیر رضوی ظهر یکشنبه در نشستی با خبرنگاران در محل سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: در سال زراعی جاری بیش از 24 هزار و پانصد هکتار از مزارع آبی و دیم استان به کشت بذر ارقام جو اختصاص یافته بود که تا کنون حدود 21 هزار هکتار آن برداشت شده است.
وی افزود: به طور متوسط از هر هکتار مزارع آبی سه هزار و 30 کیلوگرم و مزارع دیم 950 کیلو گرم محصول به دست آمده است.
پیش بینی برداشت بالغ بر 60 هزار تن محصول جو در استان سمنان
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد: کار برداشت محصول جو در شهرستان های گرمسار با 15 هزار و 900 تن، آرادان هشت هزار و 750 تن و سمنان با شش هزار و 716 تن به پایان رسید و عملیات برداشت در سایر شهرستان ها ادامه دارد.
رضوی همچنین تصریح کرد: برآورد می شود که با اتمام عملیات برداشت از سطح 24 هزار و 534 هکتار از مزارع جو آبی و دیم استان بالغ بر 60 هزار تن محصول از مزارع استان برداشت شود.
کشت پنبه ورامینی در 4600 هکتار از اراضی سمنان
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان همچنین از انعقاد قرارداد برای کشت پنبه ورامینی در سطح چهار هزار و 600 هکتار ار اراضی سمنان خبر داد و اظهار داشت: در سالجاری با یک هزار و 150 نفر از کشاورزان که عمدتاً در شهرستانهای گرمسار و آرادان هستند، برای کشت پنبه قرارداد بسته شده است.
رضوی تصریح کرد: تاکنون در بیش از چهار هزار هکتار از اراضی عملیات کشت انجام شده که بیش از سه هزار و 500 هکتار آن از سطح سبز برخوردار است.
وی درباره تامین نهادهها برای کشت پنبه گفت: تاکنون بیش از 90 تن بذر کرکدار، مادری و دلینته (کرکگیری شده) بین کشاورزان توزیع شده است.
کشت چغندر قند در بالغ بر 2 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه برای کشت سالجاری در سطح دو هزار هکتار از دستگاه ردیفکار استفاده شد و مابقی به صورت دستپاش انجام شده است، افزود: در این راستا، بیش از 600 تن انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه بین کشاورزان توزیع شده است.
رضوی همچنین از انعقاد قرار داد توسط کارخانه قند شاهرود برای کشت چغندر قند در سطح دو هزار و 18 هکتار با بهرهبرداران این استان خبر داد و گفت: این قرارداد با 348 چغندرکار استان بسته شده و تاکنون در یک هزار و 700 هکتار از مزارع بذر چغندر قند کشت شده است.
وی گفت: برای کشت امسال چهار هزار و 441 واحد بذر خارجی و بیش از دو هزار و 600 واحد بذر منوژرم (یک جوانه ای) و پلی ژرم (چند جوانه ای) داخلی توزیع شده است.
تامین 600 تن کود برای کشت چغندر قند در استان سمنان
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در خصوص تامین و توزیع کود شیمیایی برای کشت چغندر قند در این استان خاطرنشان کرد: برای کشت چغندر قند در استان سمنان 600 تن کود تامین شده که تاکنون بیش از 400 تن انواع کود ازته، فسفاته و ماکرو در میان چغندرکاران توزیع شده است.
رضوی افزود: کار کشت چغندرقند در استان سمنان که غالب آن در شهرستان میامی قرار دارد، از اواخر اردیبهشت آغاز شده و در تیرماه به پایان میرسد.
وی در خاتمه یادآور شد: سال پیش از بیش از دو هزار هکتار سطح زیر کشت 86 هزار و 322 تن چغندر قند با عیار متوسط 17.47 درصد برداشت شد.
نظر شما