به گزارش خبرنگار مهر، سردار اسکندر مومنی درمراسم رونمایی از کتاب "قربانیان حوادث رانندگی دهه هشتاد از نگاه آمار" اظهار داشت: امروزه یکی از دغدغه های دولت ها مسئله ترافیک چه در بعد انضباطی چه ایمنی می باشد و این مهمترین دغدغه دولت ها بدون برنامه ریزی درست ممکن نمی شود.
وی افزود: موضوع ترافیک موضوعی نیست که با شعار و یا تلاش یک دستگاه حل شود و موضوعی بین بخشی است و چند مولفه در آن دخیل می باشند. بخش ترافیک و حوادث آن بدون برنامه ریزی صحیح به سامان نمی رسد.
مومنی افزود: مبنای برنامه ریزی، آمار صحیح می باشد و امروزه آمار مبنای قضاوت، ارزش گذاری و برنامه ریزی است. این آمار در زمان قبل، بعد و اجرای برنامه ها می تواند به دست اندرکاران کمک کند.
رئیس پلیس راهور کشور خاطر نشان کرد: حوزه ترافیک موضوعی چند متغیره است و یکی از مولفه ها اطمینان همه دستگاهها از آمار می باشد. در حوزه ترافیک خوشبختانه طی چند سال گذشته با برنامه ریزی های صورت گرفته کوچکترین چالشی در مبنای آمار نداشتیم. آمار تصادفات را در صحنه پلیس اعلام می کند اما آمار نهایی باید از سوی پزشکی قانونی اعلام شود.
وی افزود: این از معدود مواردی است که تولید کننده آمار از قوه دیگری می باشد و این باعث اطمینان در آمار می شود. آمار سه ماهه تصادفات نشان دهنده روند کاهشی می باشد.
مومنی ادامه داد: اردیبهشت ماه امسال میزان تلفات رانندگی 8 درصد کاهش داشته است، باید این آمار مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد تا نسبت به برنامه ریزی در استانها با توجه به میزان تلفات آنها اقدام شود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور خاطر نشان کرد: بر اساس آمار نیمی از قربانیان در صحنه تصادف و نیمی دیگر بعد از صحنه جان خود را از دست می دهند؛ حال آنکه اگر اورژانس و هلال احمر آماری را اعلام می کنند مربوط به فعالیت خودشان بوده و آمار نهایی از سوی پزشکی قانونی اعلام خواهد شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم با برنامه ریزی های صورت گرفته سوانح و تلفات رانندگی به حداقل ممکن برسد.
نظر شما