۱۸ تیر ۱۳۹۲، ۹:۲۹

موسوی در گفتگو با مهر:

ضرورت جذب بخش خصوصی برای ایجاد تحول در شاهرود/تعیین شهردار جدید در دستور کار است

ضرورت جذب بخش خصوصی برای ایجاد تحول در شاهرود/تعیین شهردار جدید در دستور کار است

شاهرود – خبرگزاری مهر: منتخب مردم شاهرود برای چهارمین دور شورای اسلامی شهر بر ضرورت جذب بخش خصوصی برای ایجاد تحول در این شهر تاکید کرد و افزود: موقعیت جغرافیایی و پتانسیل این شهر می طلبد تا با سرعتی بیشتر روند توسعه آن را طی کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سیده زهرا موسوی دانشجوی دکتری محیط زیست از دانشگاه علوم و تحقیقات تهران است و در انتخابات چهارمین دوره شوراهای اسلامی با کسب 13هزار و 120 رای بعنوان اولین کاندیدای راه یافته به شورای اسلامی شهر شاهرود انتخاب شد. تعداد آرای وی در این دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر شاهرود، از همه منتخبان مردم در شوراهای اسلامی شهری و روستایی "استان سمنان" بیشتر بود.

وی که در دوران کارشناسی ارشد دانشجوی ممتاز بوده و در اولین آزمون دکترای خود رتبه چهار کشور را بدست آورده است.

حدود ده سال پیش با قبولی در آزمون استخدامی شهرداری شاهرود وارد شهرداری این شهر شد و در پست های مختلف مسئول امور اداری، مسئول حراست(مدت کوتاهی) و چند سال اخیر هم در دفتر فنی مشغول به کار است. وی همچنین در حال حاضر عضو اتاق فکر استانداری سمنان هم است.

منتخب شورای چهارم شهر شاهرود ضمن تدریس در دانشگاه شاهرود و دامغان حدود 12 مقاله علمی ملی و بین المللی را نیز در پرونده کارهای تحقیقاتی خود دارد که یکی از آنها (در بخش نخاله های ساختمانی) است که مورد توجه شهرداری تهران قرار گرفت و از طرف آنها دعوت به کار شده اما بخاطر مشکلاتی، این همکاری امکان پذیر نبود. برای اینکه در جریان برنامه ها و نقطه نظرات خانم موسوی برای آینده شهر شاهرود در زمینه های مختلف قرار گیریم گفتگویی را با وی ترتیب دادیم که به شرح زیر است:

چرا کاندیدای شورای شهر شدید؟

قصد داشتم در مرحله بالاتر از phd ادمه تحصیل دهم. با این انگیزه بود که کارهای علمی زیادی انجام دادم و مطالعه هم خیلی داشتم ولی حضور من درشهرداری تهران انگیزه ام را بیشتر کرد و به این نتیجه رسیدم که می شود در همین شاهرود بود و در سطحی بالاتر از شهرداری هم کار کرد، واقعا نیتم این بود که به مردم خدمت کنم، احساس کردم که باید در شورا تغییر و تحولاتی اتفاق بیافتد.

با توجه به تخصص و تجربه کاریم در شهرداری، مشکلات شهرداری و محیط شهری را لمس کرده و به این نتیجه رسیدم که می توانم در مدیریت شهری در سطحی بالاتر مفید باشم از سوی دیگر به عنوان یک تکلیف و وظیفه شرعی و صد البته برای خدمت به مردم شاهرود بود که با خدای خودم عهد کردم در این عرصه وارد شده و در حد توانم از مشکلات مردم گرهگشایی کنم.

اعتقاد ویژه‌ای به کار شورایی دارم و انشاء الله در تصمیماتم ثابت خواهم کرد که آیه شریفه "وأمرهم شورى بينهم" را با جان و دل شنیده‌ام.

با توجه به اینکه شاهرود شهری جوان است برای تحقق امید بخشی به جوانان این شهر چه برنامه هایی در نظر دارید؟

موقعیت جغرافیایی و پتانسیل شهر شاهرود خیلی خوب است پس برنامه ریزی شهری ما باید سرعت روند توسعه شهری را بیشتر کند، باید برای توسعه شهر گام ها را سریعتر برداریم، چون مردم این را می خواهند. در حال حاضر مردم می گویند "... از بس قول شنیدیم، خسته شدیم، باید با چشم خودمان ببینیم..." بطور مثال توسعه میدان جمهوری(فلکه) شاهرود آرزویی است که سالهای سال مردم ما انتظار تحقق آن را دارند، اگر به مردم بگوییم یک یا دو سال دیگر محقق می شود، باور نمی کنند چون 10 سال پیش هم به آنها گفته بودند یک سال دیگر و این یک سالها همین طور می گذرد و هیچ تغییری نمی بینیم و تغییر و تحولات اندک آن نیز حرکت لاک پشتی دارد.

درآمد ناچیز شهرداری شاهرود بسیار ناچیز است و اگر قرار بود یک دفعه میدان جمهوری را سر و سامان دهد باید بودجه چندماهش را می گذاشت روی میدان و شهرداری را تعطیل می کرد پس ما باید راهکارهایی پیدا کنیم که این روند سریعتر شود، یکی از مهمترین راهکارهای بنده تاسیس "دفتر جذب مشارکت خصوصی سرمایه گذارها" است که باید در شورای شهر راه اندازی شود و با همکاری نماینده شهرستان دکتر جلالی روند را برای سرمایه گذاران آسان کنیم.

باید دید مسئولان ما به این سمت پیش رود که به سرمایه گذار احترام بگذاریم و کمکش کنیم تا روند اداری برایش تسهیل شود و سرمایه گذار مطمئن باشد پولی که می آورد به جیب تک تک مردم شهر می رود.

آیا بفکر عضویت در هیئت رئیسه شورا هستید؟ در غیر اینصورت کدام کمسیون را برای فعالیت انتخاب می کنید؟

با توجه به اینکه مردم به بنده محبت کرده و بالاترین رای این دوره از شوراها را کسب کرده ام، اگر دوستان شورایی بنده موافق باشند، این توانایی را درخودم می بینم که بخواهم مسئولیتی را در شورا قبول کنم اما لازم است با 10عضو دیگر شورا نیز صحبت داشته باشم، ولی دوست دارم آرایی که مردم داده اند محفوظ بماند و اثرش را مردم در مدیریت شهری ببینند.

ترجیح می دهم که نحوه تقسیم سمتها در شورا به نحوی باشد که تمامی 11 نفر بنشینیم و دوستانه تصمیم بگیریم، ولی شخصا دوست دارم با توجه به تخصصم خدمت کنم و حضور پررنگی در سازمان پارکها داشته باشم و فکر می کنم نظر دوستانم در این زمینه مساعد باشد.

شاهرود به سرسبزی و خوش آب و هوا بودن معروف است ولی شاید در حد شان و منزلت آن به فضای سبز آن رسیدگی نمی شود، بنظر شما مشکل چیست؟

فکر می کنم باید مشکلات را ریشه ای و اساسی دنبال کنیم، که اولین گام آن ساماندهی نیروهای تخصصی سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری است، باید مجموعه ای داشته باشیم که کارشناسان متخصص در کنار هم باشند، وقتی 10 کارشناس با یک گرایش داریم یعنی عملا یک کارشناس داریم ولی اگر بیایم از کارشناسان کشاورزی، تخصص بیماری های گیاهان را داشته باشیم، کسانی که طراحی محیط یا کارشناسی فضای سبز را خوانده باشند به عبارت دیگر اگر تخصص های متنوع تری داشته باشیم و با توجه به نیازهای شهر و سازمان نیروهایی با این تخصص بیاوریم فکر می کنم بهتر باشد.

ضمنا با توجه به ضعف منابع آبی در شاهرود باید برای آبیاری درختان یک سیستمی داشته باشیم که پاییز زودرس را در درختان نداشته باشیم و هم اینکه طراوت و سرسبزی شهر را با فضای سبزش حفظ کنیم، مخصوصا گونه چنار را که غالب است و نیاز به آبیاری دارد در غیر این صورت پاییز زودرس محیط شهری را شاهد خواهیم بود، که در این راستا در اولین نشستی که با مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری خواهیم داشت وضعیت نیروها را بررسی خواهیم کرد.

اکثر افرادی که در حال حاضر در سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری فعالیت می کنند بیشتر تخصص باغبانی دارند و بعد به سمتی خواهیم رفت که کاشت گونه ها با طراحی همراه باشد، چون دنیا هم به همین سمت پیش می رود، همینطور که خانه را طراحی می کنند یک پارک هم باید طراحی بشود و اینکه حتی یک نیمکتی که در پارک گذاشته می شود باید نوع گونه درختی یک حالت روحی- روانی داشته باشد تا مردم به آرامش برسند.

چگونه پاسخ اعتماد مردم شاهرود را خواهید داد؟ تفسیر شما از اختصاص بیشترین آراء به یک خانم چیست؟

اولا باید بگویم که رقابت خیلی سخت بود ولی عهدی که با خدا بستم را مهمترین عامل موفقیت خودم میدانم و بعد هم واقعا صادقانه با مردم حرف زدم، با اینکه مشکلات شهرداری و دلیل نارضایتی مردم را می دانستم، سعی کردم با بیان توانایی های خودم جلو بروم و کسی را تخریب نکنم، و نهایتا این موفقیت را مدیون لطف خدا و بعد هم لطف مردم شاهرود میدانم که انشاءالله با اقداماتی که در شهر انجام خواهیم داد، بتوانیم پاسخ مثبتی به اعتماد مردم بدهیم.

مهم ترین برنامه‌ شما برای شورای چهارم چیست؟

مهمترین برنامه من این است که بتوانیم با توکل به خدا و جذب مشارکت بخش خصوصی در شهر تغییر و تحول ایجاد کنیم چیزی که مردم سالها منتظر آن هستند و جزو مهمترین برنامه ها که چهره شهر را هم عوض خواهد کرد همان میدان جمهوری است و اگر دوستان هم همدلیشان به این سمت و سو بیشتر شود، جزو مهمترین برنامه هایم است.

باید یک نگاه ویژه به بانوان داشته باشیم، شهر ما لازم است یک پارک ویژه بانوان داشته باشد نه آن پارکی که تابلویش را 10 سال پیش زدند و افتتاح شد ولی متاسفانه به مرحله اختصاصی بانوان نرسید، شاید این برنامه جزو مهمترین ها نباشد ولی اهمیت زیادی دارد. توزیع عادلانه کاربری ها در شهر و مشکل ترافیک ما که برنامه ریزی داشته باشیم  از دیگر برنامه هایم است که با مشارکت بخش خصوصی، به این سمت وسو برویم، باید تمرکز زدایی کرده و خیابانهای ما مثل کلان شهرها تخصصی شود مثلا اگر می خواهیم به پزشک مراجعه کنیم در یک خیابان تمام امکانات پزشکی، داروخانه ها و تجهیزات پزشکی و ساختمان پزشکان آنجا باشد، انشاءالله در شاهرود هم زیرساختها و مقدمات فراهم شود و تا پایان این دوره حداقل دو خیابان را به این سمت پیش ببریم. 

امروزه شوراهای شهر به شورای شهرداری تنزل پیدا کرده‌اند برای حل این معظل می‌توانید قدمی بردارید؟

در شهرهای توسعه یافته، تمامی رسای ادارات با شهردار هماهنگ هستند و با عنوان یک مدیر شهری همه به شهردار توجه می کنند و شهردار برای سایر ادارات تصمیم گیرنده است و همه با هم در یک راستا حرکت می کنند ولی در جامعه ما این مهم جا نیافتاده و ادارات دیگر سیاست های خودشان را دارند و به نظرم باید روند اصلاح و بگونه ای شود که در شهر یک مدیر شهری داشته باشیم و روسای سایر ادارات از طرف شهردار مشخص شود تا هم راستا باشند و در یک ردیف قدم بردارند.

 در حال حاضر شهردار تمام تلاشش را کرده و خیابانی را آسفالت می کند و بعد ادارهایی تصمیم می گیرد حفاری انجام دهد. یعنی همه روسای ادارات در مرکز استان مشخص می شود، بودجه های مشخص دارند و با شورا و شهرداری ارتباطی ندارند و جدا از هم کار می‌کنند و هماهنگ نیستند، هر زمانی که اعتبار و بودجه تعیین می شود آن پروژه اجرا می شود و در این حالت مردم بیشترین ضرر را متحمل می شوند. نمیدانم این برنامه از سمت کلان شهرها به مجلس پیشنهاد داده شده یا نه، ولی اگر ما به این سمت حرکت کنیم که همه مسئولان با هم یک مدیریت واحد داشته باشند، رشد و توسعه موفق تر است.

برنامه شما برای افزایش سطح مشارکت اجتماعی زنان در جامعه چیست؟

قصد دارم در شورای شهر یک کمیته بانوان را بگذاریم که زیر کمیته هایی را داشته باشد، در این زیر کمیته ها بیاییم تقسیم بندی داشته باشیم، مثلا یک کمیته حمل و نقل شهری توسط بانوان، مشکلات خانم هایی که مشغول به همین کار هستند را بررسی کند، زیر کمیته دیگر هیئت های مذهبی بانوان باشد و زیر کمیته دیگر ما برای ورزش زنان یا باشگاه هایی که داریم برنامه ریزی کند.
 
شما بزرگ ترین معضل اقتصادی و عمرانی در شهر را چه می‌دانید و چه راهكاري براي حل آن پيشنهاد مي‌كنيد؟

شهرداری وقتی قویتر است که درآمدهای بیشتری داشته باشد، یعنی وقتی درآمد بالاتر داشته باشیم عملا زمان اجرای پروژه هایی که اجرا می کنیم کوتاه تر و ضمنا روند توسعه شهری آن شهر سریعتر می شود.

 ما در قسمت بودجه شهرداری چون می دانیم شهرداری با تلاش خودش بودجه کسب و درآمد خودش را هزینه می کند و کمکهای چشمگیری ندارد، پس باید از مشارکت بخش خصوصی استفاده کند و با این کار می توانیم بهبودی در روند اقتصادی شهر اجرا کنیم.

اگر با مدیریت صحیح پیش برویم، می توانیم بستر اشتغال را نیز فراهم کنیم، مثلا اگر استفاده از پتانسیل شهری ما که همان قرار گرفتن در مسیر تهران- مشهد است و سالانه میلیونها زائر امام هشتم(ع) را میزبانی می کنیم برنامه ای را برای اقتصاد شهر نداشته باشیم امتیاز مثبتی برای ما نیست چرا که اقامت در چادر در بلوار و پارک شهدای محراب درآمدی ندارد، پس در مدیریت شهری باید دیده شود که این فرصت طلایی برای شهر است، باید برای میدان مرحوم حسینی که ورودی و خروجی شهر ما می شود برای مسافر برنامه ریزی کرده و آنجا نگهشان داریم و اقامتگاه شبانه و پارک محیا شود.

ای کاش شهربازی به جای مکان فعلی با یک دید اقتصادی در میدان مرحوم حسینی بود به عنوان فاز یک وسایل شهربازی و سرگرمی، فاز دو احداث جنگل بود بعد اقامتگاه شبانه، مسجد، پیست دوچرخه سواری و در ده سال اجرا می شد و یک چشم انداز بیست تا پنجاه ساله برای شاهرود در نظر می گرفتیم و با احداث بازارهای محلی می توانستیم محصولات کشاورزی و صنایع دستیمان را به مسافران یا زائر امام رضا(ع) ارائه کنیم، آن برنامه مدیریتی ما با یک سری جاذبه ها و یک شب اقامت شبانه مسافر در شهر ما یعنی یک درآمد اقتصادی برای شهر ما که امیدوارم محقق شود.

شما قبل از انتخابات کارمند شهرداری بودید چه برنامه‌هایی برای خدمات رفاهي این قشر زحمت‌کش داريد؟

چون خودم هم در حال حاضر کارمند شهرداری هستم از امکانات رفاهی (حقوق و مزایا) ناراضی نیستم. نظرم این است که نسبت به ادارات دیگر شرایط خوبی را داریم، مسئولان هم تلاششان را می کنند ولی برخی همکاران ما در واحدهایی هستند که کارشان سنگین است از جمله خدمات شهری، سازمان پارکها و واحد عمران، معتقدم که به این دوستان باید توجه بیشتری شود.

البته فشار روحی- روانی مخصوصا در دفتر فنی خیلی زیاد است که من برنامه ای را در نظر گرفتم که هم شامل تسهیل روند اداری باشد (آنچه مردم سالهای سال دنبالش هستند) چون در شهرسازی کار کرده ام، مشکلات را می دانم، مشکل در دفتر فنی ما که 80 درصد مردم شهرداری را با دفتر فنی می شناسند یکی سیکل اداری است که لازم است تغییر و تحول ایجاد شود که روند اداری تسهیل شود. البته دوستانی هستند که بالاتر از قانون نظر می دهند و یک مقدار مردم ناراضی هستند که امید دارم بتوانیم این روند را اصلاح کنیم.

برای فعالیت های فرهنگی – هنری چند برنامه ای در نظر دارید؟

اگر بخواهیم برنامه های فرهنگی شهرمان را تخصصی کنیم لازمه اش این است که از رسانه ها، خبرنگاران و هنرمندان شهرمان کمک بگیریم و برخی آموزش هایی را به مردم ارائه دهیم، متاسفانه در این زمینه در مدیریت شهری ما خیلی کمرنگ اطلاع‌رسانی شده است، حتی در مورد همکاری مردم با شهرداری نیز ضعیف عمل شده است، بطور مثال در تهران به مردم خیلی خوب آموزش داده اند، و هر فرد در خانه و در کوچه خودش یک شهردار است که اگر این آگاهی و اطلاع‌رسانی اجرایی شود مدیریت شهری هم روندش بهتر می شود. انشاءالله شما هم کمک کنید که از طریق رسانه ها بتوانیم به مردم آموزش دهیم.

معیارتان در انتخاب و گزینش شهردار چیست؟ در انتخاب شهردار آینده، چگونه عمل خواهید کرد؟

با دوستان در شورای شهر یک صحبت کلی داشتیم که قرار شد خودمان معیارهایی را برای شهردار بعدی شاهرود تعریف کنیم، چون شهردار فعلی نزدیک پایان خدمتش است و عملا روند به سمت بازنشستگی می رود. لذا برنامه شهردار جدید در دستور کار شوراست و همه هم نظر هستیم که این اتفاق بیافتد، قرار شد معیارهایی را هر کس در نظر بگیرد با توجه به صحبت هایی که داشتیم مدرک تحصیلی، بومی بودن، سابقه اجرایی و توانمندی های آن شهردار ملاک باشد و این معیارها را لیست کنیم و بعد افرادی را که این شرایط را دارند معرفی و بعد امتیاز دهی کنیم و بسنجیم، هر فردی که امتیاز بیشتری داشت می تواند برای شهردار شدن در نظر گرفته شود.

 رایزنی هایی در حال انجام است که اگر شما برای حدود دوماه دیگر از من بپرسید جوابی که به شما خواهم داد جوابی است که به واقعیت خیلی نزدیکتر است، چون الان در حد صحبت است ولی انتخاب شهرداری که در شان شاهرود و مردم آن باشد جزو مهمترین برنامه های شورای جدید خواهد بود.

سخن آخر؟

از مردم با محبت شاهرود ممنون هستم که من را بعنوان یک خدمتگزار کوچک برای خودشان پذیرفتند، انشاءالله با خدمات صادقانه و با کارهایی که در شهر انجام می دهیم، گام هایمان رابه سمت شهری آباد، سالم و زیبا برداریم.

کد خبر 2092721

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha