به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل افضلی ظهر امروز يكشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان کردستان در سنندج اظهار داشت: در سال 91 تنها 13 درصد مالیات استان از بخش مشاغل تامین شد كه این رقم نسبت به استان های دیگر بسیار ناچیز است.
وی افزود: همچنین 53 درصد دیگر مالیات استان از اشخاص حقیقی، 19 درصد از كارمندان بخش دولتی، پنج درصد از كارمندان غیردولتی و 10 درصد دیگر از بخش های مختلف تامین می شود.
مدیركل امور مالیاتی كردستان با بیان اینكه مالیات در روایات اسلامی برای اداره نظام اجتماعی مورد توجه بوده است، ادامه داد: مالیات یك هزینه اجتماعی است كه شهروندان یك جامعه در قبال استفاده از امكانات و خدمات عمومی باید پرداخت کنند.
افضلی یادآور شد: امروز بسیاری از كشورها مالیات را تبدیل به مهمترین منبع تامین هزینه های عمومی خود كرده اند، در حالی كه در كشور ما مالیات تقریبا 40 درصد هزینه های عمومی كشور را تامین می كند.
تسلیم بیش از 95 هزار اظهارنامه مالیاتی در کردستان
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: آمار تکمیل و تسلیم اظهارنامه های مالیاتی در استان طی سال گذشته بیش از 95 هزار مورد بوده است.
مدیركل امور مالیاتی كردستان گفت: خوشبختانه با اطلاع رسانی مناسبی که در چند سال اخیر در زمینه معرفی هر چه بیشتر سازمان امور مالیاتی در سطح استان داشته ایم روز به روز شاهد افزایش اعتماد مردم به این سازمان هستیم به طوری که در سال جاری از ابتدای تیر ماه تا 15 تیر آمار تکمیل اظهارنامه های مالیاتی در استان به 20 هزار مورد رسیده است.
افضلی با بیان اینکه آمار اظهارنامه های الکترونیکی ارائه شده در سال 91 نسبت به سال پیش از آن 14 درصد افزایش یافته است، افزود: انتظار می رود شهروندان اظهارنامه های خود را به صورت الکترونیکی ارائه دهند تا بتوانند از مزایای آن نیز بهره ببرند.
وی اظهار داشت: پرداخت 40 درصدی مالیات به صورت نقدی و تقسیط 60 درصد باقیمانده آن به صورت شش قسط از مهمترین مزایای ارائه اظهارنامه های مالیاتی الکرتونیکی است.
مدیركل امور مالیاتی كردستان ادامه داد: بر اساس ماده 119 قانون برنامه پنجم توسعه در صورتی که مودیان اظهارنامه خود را تسلیم نکنند مشمول معافیت های مالیاتی نخواهند شد و اشخاص حقیقی که به غیر از اجاره دریافتی هیچ گونه درآمدی ندارند در صورت تسلیم اظهارنامه ماده 80 تا مبلغ 66 میلیون ریال درآمد مشمول مالیات معاف می شوند.
افضلی یادآور شد: در صورت عدم تحقق مورد عنوان شده هر شخص حقیقی بابت مبلغ مزبور، مشمول 40 درصد جریمه مالیاتی می شود که قابل بخشش نیست و در صورت پرداخت به موقع آن نیز 20 درصد دیگر جریمه می شود.
وی با اشاره به نقش های مختلف مالیات در زمینه های اقتصادی و اجتماعی بیان کرد: مالیات نه تنها وسیله تامین بودجه كشور و نیازهای مالی دولت است، بلكه در زمینه هدایت فعالیت های اقتصادی و نیل به اهداف اجتماعی و استقرار نظام مناسب توزیع ثروت نیز به عنوان ابزاری موثر مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیركل امور مالیاتی كردستان با تاكید بر مزایای ارائه اظهارنامه، آمادگی اداره كل امور مالیاتی كردستان را برای پاسخگویی به مشكلات و ابهامات مودیان اعلام کرد و گفت: امید است مالیات به عنوان یك واجب و تكلیف شرعی نگریسته شود كه بركات این نگاه سبب بالندگی، رشد و توسعه كشور می شود.
نظر شما