۳۱ تیر ۱۳۸۴، ۱۶:۴۲

استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفتگو با "مهر" : مديران بر اساس لياقت و نيازهاي موجود انتخاب نشده اند // توزيع امكانات در دانشگاه هاي علوم پزشكي عادلانه نيست // دولت جديد با حمايت از محرومان، سيستم پوياي مديريتي را در دانشگاه هاي كشور حاكم كند

استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفتگو با "مهر" : مديران بر اساس لياقت و نيازهاي موجود انتخاب نشده اند // توزيع امكانات در دانشگاه هاي علوم پزشكي عادلانه نيست // دولت جديد با حمايت از محرومان، سيستم پوياي مديريتي را در دانشگاه هاي كشور حاكم كند

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: از دولت آينده انتظار مي رود، مديراني انتخاب كند كه شهامت تغيير رفتار را داشته باشند و در توزيع تجهيزات عدالت اجتماعي را به كار بندند و با حمايت از محرومان يك سيستم پوياي مديريتي در كشور و بخصوص دانشگاه ها ايجاد كند.

دكتر سيم فروش در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: ضعف مديريتي بزرگترين مشكل دانشگاه هاي كشور است. در واقع مديران براي انجام كاري كه به عهده آنها گذاشته شده آموزش نديده اند و بر اساس لياقت و نيازهاي موجود در جامعه انتخاب نشده اند. اين افراد شهامت لازم را براي تغيير رفتار، ارائه ابتكارات و راهكارهاي جديد را ندارند و همان اصول قديمي را تكرار مي كنند.

مديران براي انجام كاري كه به عهده آنها گذاشته شده آموزش نديده اند و بر اساس لياقت و نيازهاي موجود در جامعه انتخاب نشده اند. اين افراد شهامت لازم را براي تغيير رفتار، ارائه ابتكارات و راهكارهاي جديد را ندارند و همان اصول قديمي را تكرار مي كنند

وي خاطرنشان كرد: در دانشگاه ها و بيمارستان هاي وابسته به دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور تجهيزات به درستي و عادلانه توزيع نمي شود و تجهيزات و امكانات بر اساس سابقه علمي و پژوهشي افراد توزيع نمي شود. ضمن اينكه تخصيص بودجه لازم جهت خريد لوازم و تجهيزات پزشكي نيز بر اساس هرم ارجاع بيمار صورت نمي گيرد و براي تخصيص بودجه ها معيار درستي وجود ندارد. 

دكتر سيم فروش افزود: اين امكانات و تجهيزات به افرادي كه با نفوذترند داده مي شود. براين اساس، ممكن است بيمارستاني كوچك در شهرستاني دور افتاده وسيله اي را داشته باشد كه در بسياري از بيمارستان ها و دانشگاه هاي بزرگ مربوط به آن وجود نداشته باشد.

وي در ادامه اظهار كرد: در بخش هاي آموزشي مشكلات كمتر است. اما مراكز تحقيقاتي هنوز با مشكلات مالي و بودجه اي مواجه هستند. محققان حمايت نمي شوند و تحقيقات كاربردي كمتر مورد توجه قرار مي گيرد.

سيم فروش يادآور شد : مشكلات اداري و مالي از ديگر معضلات موجود در دانشگاه هاي علوم پزشكي است. ما هميشه بايد به دنبال وسيله و تجهيزات باشيم. بودجه بهداشت و درمان هيچگاه كافي نبوده و پزشكان با كمترين امكانات و صرف كمترين هزينه بهترين فعاليت هاي درماني، آموزشي و پژوهشي را انجام مي دهند.

اين استاد دانشگاه تصريح كرد: دانشگاه هاي علوم پزشكي پس از ورود به وزارت بهداشت به پيشرفت هاي بسياري دست يافته اند به نحوي كه در حال حاضر با كمبود پزشك روبرو نيستيم و حتي براي انجام جراحي هاي بسيار مهم نيازي به اعزام بيمار به خارج از كشور نيست.

وي در اين زمينه يادآور شد: كشور ما از نظر كمي به خودكفايي رسيده است. پزشكان متخصص و فوق متخصص كشور از سطح بالاي علمي برخوردارند. اين امر از زماني در كشور پيشرفت كرد كه دانشگاه هاي علوم پزشكي از ديوارهاي محصور دانشگاه ها بيرون آمدند و در ميدان عمل و در ميان مردم جامعه شروع به آموزش و پژوهش كردند.

دكتر سيم فروش تصريح كرد: اگر چه تعداد فارغ التحصيلان دانشگاه هاي علوم پزشكي كافي است و بايد تعداد پذيرش را در دانشگاه ها كاهش داد، اما دليل بيكاري آنها تعداد بالاي فارغ التحصيلان نيست. سيستم مديريتي كشور نمي تواند اين نيروها را با تخصيص بودجه هاي كافي به كار بگيرد.  

کد خبر 209327

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha