به گزارش خبرنگار مهر، ساعت 2:18 دقیقه یکی از شبهای گذشته خبر آتش سوزی در یکی از انبارهای بازارچه مرزی میل 78 به بخشدار درح شهرستان سربیشه داده شد؛ که به دنبال آن فرماندار سربیشه یک دستگاه ماشین آتش نشانی موجود در این شهرستان را به محل اعزام کرد.
پس از آن از مأمورین و دستگاه های آتش نشانی شهرهای مود، طبس مسینا و بیرجند کمک گرفته شد و مأمورین تا ساعت 15 بعدازظهر روز بعد مشغول به اطفاء حریق شدند.
گفتنی است؛ در این سوله مواد غذایی همچون کیک، ترشی، دلستر، لواشک، نخود، شکلات و پودرلباسشویی، کاشی و سرامیک وجود داشت که تنها خاکستری از آن به جا مانده است.
علت حادثه هنوز مشخص نیست و مأمورین آتش نشانی درحال تحقیقات در این رابطه هستند.
حجم بالای آتش سوزی/ مرز رسمی باید حداقل امکانات ایمنی را داشته باشد
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: گریزی از وقوع حوادث نیست بنابراین باید تصمیمی کلی برای تمامی مواقع گرفت و اجرایی کرد.
محمد علی خاشی با تأکید بر تقویت تمهیدات پیشگیرانه، افزود: متأسفانه حجم آتش در انباری که آتش گرفته در حدی بوده که اتومبیلی که در محل قرار داشته ذوب شده بود.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی با بیان اینکه سازمان بازارچه ها باید مقدار کالاها، مالکین بار و مقدار کالاهای ترخیص شده را بررسی کند، ادامه داد: اگر میزان عوارضی که از کالاها گرفته شده مشخص شود می توان معادل مقدار باری که از کشور ایران خارج نشده، بدون پرداخت عوارض خسارت داد.
خاشی با تأکید بر این نکته که یک مرز رسمی باید حداقل امکانات ایمنی را داشته باشد، اظهار کرد: با توجه به حجم کالایی که در این بازارچه ها وجود دارد بهتر است ورود و خروج کالاها و افرادی که به صورت شبانه روزی در محل حاضر می شوند ثبت شود.
وی ادامه داد: گمرک ایران سالانه تمام اماکن گمرکی را بیمه می کند چراکه از این طریق بررسی مسائل مربوط به حوادث راحت تر صورت می گیرد.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی تأکید کرد: برخی از کالاها در اثر دپوی طولانی دچار خودسوزی می شوند بنابراین طرفین تجاری باید برای خروج به موقع کالاها برنامه ریزی صحیح داشته باشند.
تنها 20 درصد از بودجه پیش بینی شده به میل 78 تخصیص یافت
رئیس سازمان بازارچه های خراسان جنوبی نیز با اشاره به گزارشی از بودجه این سازمان، گفت: بودجه عمرانی بازارچه میل 78 از سال 89 تاکنون بالغ بر هفت هزار و 200 میلیون ریال بوده است که در مواردی شامل؛ احداث سوله، ساختمان اداری، محوطه سازی، فنس کشی، اطاقک درب ورود و خروج، سرویس بهداشتی، اتصال بازارچه به شبکه آب و برق سراسری، تأمین روشنایی بازرچه است.
محمد رضا لکزایی با بیان انکه از بودجه سال گذشته فقط 65 میلیون تومان یعنی 20 درصد رقم پیش بینی شده تخصیص یافته است، تصریح کرد: پیگیری هایی صورت گرفته تا بتوانیم با تخصیص مابقی اعتبارات، سوله در حال ساخت میل 78 را تکمیل کنیم.
خسارت 640 میلیون تومانی به تجار در اثر آتش سوزی
رئیس سازمان بازارچه های خراسان جنوبی میزان خسارت وارده در اثر آتش سوزی را 640 میلیون تومان عنوان و اظهار کرد: باتوجه به بیمه نمودن کالاهای موجود در بازارچه توسط سازمان بازارچه های مرزی استان، 150 میلیون تومان از این خسارت را بیمه می پردازد.
لکزایی افزود: همچنین در اثر این آتش سوزی 250 میلیون تومان نیز به ساختمان سوله خسارت وارد شده است.
وی بیان کرد: سوله مذکور در سال 87 احداث شده و در ابتدای ساخت نیز به سیستم اطفاء حریق مجهز نبوده است.
رئیس سازمان بازارچه های خراسان جنوبی با اشاره به آتش سوزی های گذشته، ادامه داد: آتش سوزی در محوطه از رایج ترین آنها است و کمتر اتفاق افتاده که انباری در بازارچه آتش بگیرد.
لکزایی با بیان اینکه کمتر بازارچه ای در کشور بیمه شده است، گفت: بازارچه میل 78 در سال 90 برای اولین بار بیمه شد.
وی با بیان اینکه دفاتر ورود و خروج افراد و کالاها از سال های گذشته تهیه و تنطیم شده است، بیان کرد: قبوض حضور افراد و کالاهایی که در انبارهای بازراچه ها وجود دارد در اختیار سازمان بازارچه ها می باشد و در دفاتر انبار نیز به ثبت رسیده است.
سازمان بازارچه ها اعتبار جداگانه ای برای حوادث ندارد
رئیس سازمان بازارچه های خراسان جنوبی با بیان اینکه بیمه بازارچه های دیگر استان نیز در دستور کار قرار دارد اظهار کرد: سازمان بازارچه ها اعتبار جداگانه ای برای حوادث ندارد بنابراین باید پرداخت خسارات را از طریق ستاد بحران استانداری پیگیری کرد.
لکزایی از صاحبین بار موجود در انبار سوخته خواست تا قیمت کالاهای خود را بر اساس قیمت کارخانه به سازمان بازارچه ها اعلام کنند تا پیگیری لازم صورت پذیرد.
مهدی ماهگلی معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز گفت: میل 78 در شهرستان سربیشه واقع شده بنابراین باید از اعتبارات دستگاه های ذیربط این شهرستان جهت تأمین زیرساخت های بازارچه استفاده شود.
لزوم تجهیز بازارچه های مرزی استان به دوربین های مدار بسته
وی با اشاره به اهمیت مدیریت در بازارچه، اظهار کرد: سازمان بازارچه ها می تواند غرفه داران را ملزم به بیمه کالاهای موجود در انبار کند که این مهم نیازمند اسقرار نماینده بیمه در محل بازارچه است.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه کامیون های ایرانی تا زمانی که تخلیه بار صورت نگرفته بیمه هستند، اذعان کرد: باید به رانندگان افغانی اعلام شود که بازارچه ها هیچ گونه تعهدی نسبت به باری که وارد بازارچه می شود، ندارند.
ماهگلی تأکید کرد: با توجه به اینکه بازارچه ها امکانات ایمنی ندارند، سرعت بخشیدن به خروج بار بسیار اهمیت دارد و از الزامات مدیریت بازارچه ها است.
وی ادامه داد: در صورت بروز حوادث سازمان بازارچه ها باید پاسخگو باشد بنابراین این سازمان نیز باید مدیریت بازارچه ها را در دست بگیرد.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار کرد: حفاظت فیزیکی و تجهیز بازارچه ها به دوربین های مداربسته توسط نیروهای نظامی و انتظامی می تواند در پیشگری به موقع از حوادث مؤثر باشد.
..............
گزارش : فاطمه زیراچی
نظر شما