به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، گرماي روزهاي تابستان امسال باعث شده تقاضا از سوي شهروندان تهراني براي رفتن به استخر و ساعاتي را غوطه ور شدن در آبهاي خنك ، افزايش يابد. به گونه اي كه از شواهد امر پيداست همه استخرهاي شهر در تمام اوقات روز به ويژه بين ساعت 12 تا 19 بعداظهر كه گرما هنوز موجب آزار و اذيت مي شود، از حضور پير و جوان ، زن و مرد ، كوچك و بزرگ ، مملو است.
در واقع گرماي تابستان امسال اگر براي همه مردم به خصوص آنهايي كه حتي از داشتن يك پنكه دستي هم محرومند، در عوض براي صاحبان استخرهاي دولتي و خصوصي ، روزهاي مسرت بخش و خوشي است. زيرا با افزايش تقاضا براي آب تني، ميزان درآمدها نيز بالا مي رود و اين موضوع بر هيچكس پوشيده نيست...
اما شنا و آب تني در استخر تنها، يك روي قصه است. زيرا عده اي كه نمي توانند پول بليت شنا كردن در استخرهاي شيك و گران قيمت را بپردازند، لاجرم تن به آبهاي استخرها و كانالهاي آبي مي دهند كه نمي توان به پاكيزه بودن آبهاي آنها مطمئن بود و مشكل اصلي هم از همين جا شروع مي شود. به طوري كه شنيده مي شود برخي از مديران استخرها در طول روز و بعضا طي دو يا سه روز مبادرت به تعويض آب استخر نمي كنند و همين امر زمينه اي مي شود براي انتقال بيمارهاي عفوني كه اگر متوجه آنها نباشيم، شايد موجب مرگ افراد هم شود.
ضد عفوني آب استخرها معنا ندارد...
كارشناسان امر بهداشت معتقدند ، بر اساس استانداردهاي موجود به منظور حفظ سلامت شهروندان و بهداشت عمومي قبل از شروع به كار هر نوبت ، ميزان كلر موجود در آب بايد سنجيده شود و در صورت وجود آلودگي، آب استخر بايد مجددا ضد عفوني شود.
كارشناس محيط زيست اداره بهداشت كار شهرداري تهران با اشاره به اين مطلب كه هر سال با شروع فصل گرما و رونق يافتن فعاليت استخرها ، كارشناسان اين اداره اقدام به بازرسي از 25 استخر تحت پوشش مي كنند ، اظهار داشت: بهداشت ، ايمني و آلودگي آب اين استخرها همواره مورد ارزيابي قرار مي گيرد.
به گفته وي فرم ارزيابي ويژه اي براي استخرهاي تحت پوشش تهيه شده است كه بر اساس آن، تهويه هواي استخرها ، سيستم برق سونا، كلرسنجي ، شستشو و نظافت عمومي و... مورد بررسي قرار مي گيرد.
به گزارش مهر، شنيده ها حكايت از اين واقعيت دارد كه با توجه به گران بودن قيمت كلر كه از آن براي ضدعفوني آب استخرها استفاده مي شود، برخي از مديران از ساير ضدعفوني كننده ها همچون وايتكس به جاي كلر استفاده مي كنند كه اين امر خود موجب بروز بيماري هاي ريوي، پوستي و... مي شود.
از سوي ديگر برخي از مديران و صاحبان استخرها، كلر را با دست به داخل آب مي ريزند و اين عمل را توسط دستگاههاي ويژه اين كار انجام نمي دهند كه خود باعث انتشارنامناسب كلر و غير استاندارد شدن شرايط بهداشتي استخر مي شود.
به گفته پزشكان، بيماري ها و امراض ناشي از شنا در استخر يا ساير آبها به دو دسته عفوني و غير عفوني تقسيم مي شود كه به دنبال آنها انواع قارچ ها، ويروسها، انگل ها و باكتري هايي كه به وجود آورنده انواع بيماري هاي عفوني هستند، شكل مي گيرد. همچنين آبهاي آلوده بعضي از استخرها ناقل قارچ هاي كچلي هستند كه از علائم اين بيماري هاي پوستي مي توان به شكل گيري حلقه هاي بزرگ با پوسته هايي روي بدن افراد اشاره كرد.
به گفته كارشناسان بهداشت، استاندارد ميزان كلر آزاد باقي مانده در آب استخر از يك تا 5/3 ميلي گرم در ليتر است و اين ميزان بايد به صورت روزانه و در ساعات مختلف روز توسط متصدي استخر يادداشت شود، اما اين امر در كمتر استخري به خصوص در استخرهاي روباز واقع در جنوب شهر، اجرا مي شود. به طوري كه برخي از متصديان استخرها به جاي استفاده از كلر در آب استخر، از موادي كه هيچ كدام مورد تاييد وزارت بهداشت نيست، استفاده مي كنند چرا كه از نظر وزارت بهداشت براي گند زدايي آب استخر ها فقط كلر مورد تاييد است.
آلودگي رودخانه ها و دريا را جدي بگيرد...
اما مشكل فقط استخرهاي آلوده نيست، بلكه شنا كردن در روخانه ها و دريا نيز عاري از خطر بيمارهاي عفوني و پوستي نيست. زيرا گزارشات كارشناسان نشان مي دهد كه وضعيت برخي رودخانه ها و درياي خزر براي شنا كردن چندان مساعد و مناسب نيست. زيرا با افزايش آلودگي نفتي درياي خزر، در آينده شاهد بالا آمدن مداوم سطح دريا و آسيب جدي به سواحل خزر خواهيم بود.
يك متخصص هيدرولوژي و منابع آب در اين ارتباط گفت: آلودگي هاي نفتي در اين مناطق از جمله مسائل فراموش شده به شمار مي رود و همواره اين نگراني وجود دارد كه با افزايش آلودگي هاي نفتي ، ميزان تبخير از درياي خزر هم كاهش پيدا كند.
به گفته اين استاد دانشگاه، نتايج تحقيقات نشان مي دهد انواع آلودگي هاي ميكروبي در ساحل شمال وجود دارد كه مي تواند براي افرادي كه در اين آبها شنا مي كنند، مشكل ساز باشد.
به گزارش مهر، "فنل" يكي از الاينده هاي زيست محيطي بسيار خطرناك است كه سالانه مقدار به زيادي وارد درياي خزر شده و توسط آبزيان مورد استفاده قرار مي گيرد كه ممكن است باعث از بين رفتن آبزيان شده و يا در صورت استفاده مصرف توسط اسنان، آلودگي هاي آن به انسان منتقل شود.
از سوي ديگر كارشناس آلودگي آب سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص وضعيت رودخانه هاي كشور گفت : فاضلاب هاي صنعتي و شيميايي نسبت به پساب هاي شهري ، خانگي و بيمارستاني عمده ترين عامل آلودگي رودخانه هاي كشور تلقي مي شود كه اين مساله به بحراني شدن رودخانه ها كمك مي كند.
گفته مي شود 50 رودخانه از 80 رودخانه كشور آلوده به مواد صنعتي و شيميايي، روستايي و كشاورزي و همچنين پساب هاي بيمارستاني و عفوني هستند كه از اين ميان بيشترين آلودگي رودخانه هاي كشور به علت روان شدن پساب ها و پسماندهاي صنعتي و شيميايي به داخل رودخانه ها بوده است...
به طوري كه تصفيه خانه جاجرود به دليل احداث در بستر رودخانه و احتمال بروز سيلاب، سلامت آب شرب تهران را تهديد مي كند. در صورتي كه سيل در جاجرود اتفاق بيفتد فاضلاب هاي شهري و روستايي منطقه لواسانات و روستاهاي اطراف آن وارد آب شرب تهران خواهد شد كه به هيچ نحوي در اين شرايط قابل پاكسازي و پايش نخواهد بود.
همچنين در حال حاضر آب رودخانه كارون به درصد بسيار بالاي شوري رسيده كه اين مساله نشانگر افزايش ميزان آلودگي آب اين رودخانه است. آلودگي صنعتي ناشي از وجود صنعت نفت و گاز، همچنين وفور چاه هاي نفت در استان خوزستان و آلودگي كشاورزي در اثر پديده فراواني زمين هاي كشاورزي نيشكر كه فاقد خروجي هاي معين فاضلاب و پسماندهاي كشاورزي هستند را براي كارون خطر ناك توصيف مي كند...
نظر شما