۳۱ تیر ۱۳۸۴، ۱۸:۵۴

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي:

نهادهاي تخصصي حوزه كتاب سرمايه هاي اجتماعي هستند

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: نهادهاي تخصصي حوزه فرهنگ مكتوب از جمله خانه كتاب سرمايه هاي درخشان اجتماعي هستند.

به گزارش گروه فرهنگ و ادب "مهر" به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، احمد مسجد جامعي در مراسم گشايش ساختمان شماره (2) خانه كتاب تصريح كرد: اطلاع رساني در قالب هاي جديد در زمينه كتاب در طول سال هاي اخير بي سابقه بوده است.

وي مديريت خانه كتاب را در طول سال هاي گذشته تجربه معتدل و عميق فرهنگي عنوان كرد و ادامه داد: امروز به مدد فعاليت هاي مديراني لايق، اخلاق بيش از پيش با بخش هايي چون علم، فرهنگ، هنر و مديريت عجين شده است.

مسجد جامعي لازمه رشد فرهنگ را ايجاد فضاي تخصصي و صميمي عنوان كرد و در ادامه افزود: اعتبار نهادهاي مدني و دولتي حوزه كتاب اعتباري قراردادي نيست بلكه مي توان آن را اعتباري حقيقي عنوان كرد كه با گذشت زمان دستخوش تغيير نمي شود.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به توسعه فرهنگ نقد و نقد پذيري در كشور اشاره كرد و ادامه داد: با توجه به هزينه اجتماعي زياد نقد در كشور و كمبود تجربه تاريخي و فرهنگي در اين حوزه و نگرشي كه نقد را تبديل به نفي كرده بود، لزوم شكل گيري قالب هاي جديد تاريخي و فرهنگي در اين حوزه و نگرشي كه نقد را تبديل به نفي كرده بود، لزوم شكل گيري قالب هاي جديد در اين حوزه و تمايز نقد از بي حرمتي و موضع گيري بديهي به نظر مي رسيد كه خوشبختانه طي ساليان اخير با فعاليت نهادهايي چون «خانه كتاب» و نشريات منتشره از سوي آنان جريان نقد در كشور تقويت شده و روند رو به رشدي پيدا كرده است.

وي خلاقيت و ارايه الگوهاي نوين فرهنگي را لازمه توسعه فرهنگ كشور معرفي كرد و يادآور شد: خانه كتاب در بخش هاي اطلاع رساني و نقد الگوهايي علمي، كارشناسانه و بديع بوجود آورده است و كمتر متفكر و يا انديشمندي كه در حوزه كتاب و اطلاع رساني با اين نهاد همكاري نداشته باشد و يا از ثمرات آن بهره مند نشود.

وي به حجم گسترده فعاليت ها و انتشارات خانه كتاب اشاره كرد و اظهار داشت : معرفي 40 هزار عنوان كتاب بطور مستقيم و هزاران عنوان طريق نشرياتي چون «كتاب هفته» ، «كتاب ماه» و «كتاب سال» نشان دهنده عمق فعاليت هاي اين نهاد است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: امروز ديگر خانه كتاب نهادي مقطعي و انفعالي و ناشناخته نيست و تنوع و تكثر و پويايي و اعتبار فرهنگي كشور را افزايش داده است.

وي به انتشار نشريه كتاب ماه همزمان با ميلاد حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره كرد و گفت: ذوق و سليقه زيباشناسانه ايراني با توجه به اهل بيت عجين شده و انتشار اين نشريه وزين نماد اين توجه است.

ساختمان شماره (2) خانه كتاب با عنوان سراي اهل قلم روز پنج شنبه 30 تيرماه جاري با چند سالن مجزا جهت فعاليت ها و نشست هاي تخصصي حوزه كتاب در نزديكي ساختمان شماره (1) افتتاح شد.

کد خبر 209356

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha