به گزارش خبرنگار مهر، با روئیت هلال زیبای ماه رمضان رنگ و بوی شهر نیز زیبایی خاصی به خود گرفته است، اکثر مردم سعی می کنند در این ماه بیشتر مراقب رفتار و کلام خود باشند، بیشتر یکدیگر را احترام کنند و خلاصه به هر نحوی رفتاری شایسته تر از اوقات دیگر از خود نشان دهند، شاید همه بر این امر متصورند که باید حرمت میهمان را نگه داشت.
شوق نشستن بر سر سفره های افطار با صمیمت خاص ایرانی لذتی وصف ناشدنی دارد به طوری هرکس می گوید فقط منتظر هستم دور هم بنشینیم و افطار کنیم، حس و حالش وصف ناشدنی است.
همه در مهمانی رمضان دعوتند، برای همه کارت دعوت صادر شده است، اما فرق این مهمانی با دیگر مهمانی ها در این است که میزبانش هیچ گاه میهمانانش را گلچین نخواهد کرد و این بنده ها هستند که انتخاب کنند بر سر این سفره گستره و سراسر رحمت بنشیند یا نه!
هرگاه من را خواندید قطعا به شما نزدیکم
در آیه 186 سوره مبارکه بقره آمده است: "و اذا سالک عبادی عنی فانی قریب" "و هنگامی که بندگان من مرا می خوانند قطعا من به آنان نزدیکم" این است وعده الهی در همه اوقات و به خصوص در ماه میهمانی.
خدایا ماه میهمانی تو آغاز شده است ما را یاری ده تا از سفره رحمتت نهایت بهره را ببریم، ما را یاری ده در این ماه رفتاری شایسته میزبانش داشته باشیم و ما را مهربان ترین میهمانانت قرار ده.
رمضان نهمین ماه از ماه های قمری و بهترین ماه از تقویم هجری قمری به شمار می رود، واژه رمضان از ریشه "رمض" و به معنای شدت تابش خورشید بر سنگریزه است.
میگویند چون به هنگام نامگذاری ماه های عربی، این ماه در فصل گرمای تابستان قرار داشت، ماه "رمضان" نامیده شد، ولی از همه مهمتر "رمضان" از اسماء الهی است.
بر طبق وعده الهی که تخلفی در آن نیست در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته میشود، عبادت در یکی از شبهای آن به خصوص شب های قدر بهتر از عبادت هزار ماه است، خودت را آماده کن باید بهترین استفاده را از این ماه ببری.
رسول خدا "صلی الله علیه و آله و سلم" در خطبه شعبانیه خود درباره فضیلت و عظمت ماه رمضان فرموده است: "ای بندگان خدا! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما روی آورده است؛ ماهی که نزد خداوند بهترین ماهها است؛ روزهایش بهترین روزها، شبهایش بهترین شبها و ساعاتش بهترین ساعات است، بر مهمانی خداوند فرا خوانده شدید و از جمله اهل کرامت قرار گرفتید، در این ماه نفسهای شما تسبیح، خواب شما عبادت، عملهایتان مقبول و دعاهایتان مستجاب است، پس با نیتی درست و دلی پاکیزه، پروردگارتان را بخوانید تا شما را برای روزه داشتن و تلاوت قرآن توفیق دهد، بدبخت کسی است که از آمرزش خدا در این ماه عظیم محروم گردد، با گرسنگی و تشنگی در این ماه، به یاد گرسنگی و تشنگی قیامت باشید".
آن گاه پیامبر اکرم وظیفه روزه داران را برشمرد و از "صدقه بر فقیران، احترام به سالخوردگان، ترحم به کودکان، صله ارحام، حفظ زبان و چشم و گوش از حرام، مهربانی به یتیمان و نیز عبادت و سجده های طولانی، نماز، توبه، صلوات، تلاوت قرآن و فضیلت اطعام در این ماه" سخن گفته است.
در بهار قرآن به محتوای آن بیشتر توجه کنیم
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان البرز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص فضیلت ماه رمضان گفت: یکی از ویژگی هایی که این ماه را دیگر ماه های قمری متمایز می کند آن است که رمضان را بهار قرآن نامیده اند آن هم از این روی که در این ماه قرآن بر قلب مبارک پیامبر نازل شده است شاید این امر تذکری باشد تا بر عمق و محتوای قرآ در حد بضاعت خود بیشتر توجه و تامل کنیم.
حجت الاسلام سید عباس مسعودی ادامه داد: قرآن بهترين وسيله شناخت خداوند است باید از آن به نحو شایسته ای بهر جست و به معنای واقعی آیاتش را راهنمای زندگی قرار داد.
وی اظهار داشت: بر هيچکس پوشيده نيست که انس و الفت با قرآن و ارتباط مستمر با اين کتاب آسماني لازمه زندگي و دست مايه نيل به سعادت براي هر مسلمان واقعي در دنيا و آخرت است، چرا که همانا تنها نسخه نجات دهنده بشريت و تغذيه کننده معنوي روح انسانها و نجات دهنده آنها از انحطاط و سرگرداني امروز و هر روز دنيا، قرآن کريم است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان البرز در پایان تاکید کرد: اگر اين باور در دل هر کدام از انسان ها نهادينه شده و با عمق وجود آنرا قبول کنند بيشک در پي عمل به دستورات اين کتاب انسان ساز بر آمده و زندگي خويش را بر اساس آموزههاي آسماني آن بنا خواهيم کرد.
خدایا رنگ زیبای مهتاب رمضان بار دیگر بر سرزمینمان تابید یاری ده تا با عبادت و بندگی ات در این ماه نور رمضان را بر دلهمایمان راه دهیم.
نظر شما