۲۲ تیر ۱۳۹۲، ۱۲:۱۹

مجاهدي:

وزارت ارشاد در صدور مجوز مجموعه شعرهاي آئيني تجديدنظر كند/ در برابر آسيب‌ها سكوت نمي‌كنيم

وزارت ارشاد در صدور مجوز مجموعه شعرهاي آئيني تجديدنظر كند/ در برابر آسيب‌ها سكوت نمي‌كنيم

قم - خبرگزاري مهر: رئيس كانون شاعران و مداحان استان قم با انتقاد از چاپ مجموعه شعرهاي آئيني كه داراي آسيب‌هاي فراواني هستند، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خواست كه در صدور مجوز اين مجموعه شعرها تجديد نظر كند.

به گزارش خبرگزاري مهر، محمدعلي مجاهدي با بيان اينكه بيشترين دغدغه‌اش آسيب‌هاي شعر آئيني است كه موجوديت شعر آئيني را تهديد مي‌كند، به تعريفي از اين نوع شعر پرداخت و گفت: اگر ما مي‌گوئيم شعر آئيني، منظور ما شعر ديني است.

وي به تفاوت شعر آئيني با ساير سبك‌هاي شعري اشاره كرد و افزود: شعر آئيني به لحاظ قالب‌هاي شعري و اوزان و سبك‌هاي مختلفي كه در شعر فارسي موجود است و آرايه‌هاي لفظي و معنوي هيچ فرقي با ديگر نوع‌هاي شعر ندارد. تنها تفاوت شعر آئيني با انواع شعرهاي ديگر اين است كه شعر آئيني به لحاظ محتوايي، معنوي و معنايي وامدار آموزه‌هاي اسلامي است.

رئيس كانون شاعران و مداحان استان قم ادامه داد: محتواي شعر آئيني برگرفته از متون متين روايي، يا تاريخ اصيل اسلام و... است كه شاعر پس از رصدكردن اين موضوعات، آنها را در نهايت هنرمندي به تصوير مي‌كشد.

وي گفت: هر مقوله‌اي كه به نحوي متاثر از آموزه‌هاي اسلامي و يا برگرفته از روايات مصومين(ع)، قرآن كريم، نهج البلاغه، نهج الفصاحه و... باشد، را به عنوان شعر آئيني به رسميت مي‌شناسيم بنابراين قلمرو شعر آئيني بسيار وسيع است.

مجاهدي شعر آئيني را در سه بخش مستقل شعر ماورائي، شعر رهايي و شعر ولايي تقسيم بندي كرد و هر كدام از اين موضوعات را با ذكر نمونه‌هايي تشريح كرد.

وي با بيان اينكه شعر ولايي به ذوات مقدس حضرات معصومين(ع)، انبياي الهي و اولياي خداوندي و انسان‌هاي كامل اختصاص دارد، به ذكر مصاديقي از آسيب‌هاي اين عرصه پرداخت و گفت: بعد از اين همه فداكاري و ايثارگري و از خودگذشتگي كه براي پيروزي انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي شده، برخي شاعران جوان شعرهايي مي‌سرايند كه وهابي‌ها خوششان مي‌آيد.

وي گفت: شاعر جوان در مورد توحيد اين گونه مي‌سرايد كه «عبد گه ايزد است و ايزد عبد/ اين دو پروردگار يكديگرند». آيا امروز هيچ انسان منصفي مي‌تواند در برابر اين نوع اشعار آسيب‌زا تحمل كند.

وي اضافه كرد: شاعري تحت تاثير افكاري قرار گرفته و شعري مي‌سرايد كه تماميت نظام مقدس را زيرسئوال مي‌برد. اين شاعر خطاب به امام زمان(عج) مي‌گويد «شنيدند كه جمعه ز راه مي‌رسي / از آن نماز جمعه به پا مي‌كنند تا تو نيايي». يعني اين نظام در برابر ظهور حضرت سد ايجاد مي‌كند، در حالي كه در آموزه‌هاي اسلامي آمده با دعاي فرج و ندبه و هزاران گونه توسل از خدا بخواهيم مسير فرج را هموار كند تا حضرت هر چه زودتر ظهور كند و حكومت جهاني ايده آل را برپا كند.

وي با بيان اينكه اين كتاب‌ها از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مجوز چاپ و نشر گرفته‌اند، اظهار كرد: وقتي دشمن قسم خورده نظام در رسانه‌هاي بين المللي، زمان چاپ، شماره ثبت، تيراژ و تمام شناسنامه كتاب را نشان مي‌دهند، آن وقت ما حرفي براي گفتن داريم. اينها ما را متهم مي‌كنند كه شيعه، اهل بيت را خدا مي‌داند، بنابراين ما نمي‌تواننيم در برابر اين آسيب‌ها سكوت كنيم.

مجاهدي خواستار برخورد با هر گونه افراط و تفريط در زمينه شعر آئيني شد و تصريح كرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد در مورد اين مجموعه شعرهاي آئيني تجديدنظر كند و آنها را در اختيار كساني قرار دهد كه آسيب‌ها را بشناسند و اينها را رصد كنند نه اينكه 100 كتاب را روي ميز بچينند و يك نفر در مدت 10 دقيقه همه را امضا كند و مجوز چاپ آنها صادر شود.

رئيس كانون شاعران و مداحان استان قم به يكي ديگر از مصاديق آسيب‌هاي شعر آئيني اشاره كرد و گفت: شاعر جوان براي اينكه محبت خودش را به حضرت زهرا(س) نشان دهد، با يك شعرش فلسفه بعثت 124 هزار پيامبر را زيرسئوال مي‌برد و مي‌گويد «زهرا اگر در اول خلقت حضور داشت / شايد خدا نياز به پيغمبري نداشت.»

وي خطاب به اين شاعر گفت: شيعه معتقد است كه انوار مقدسه حضرات معصومين قبل از همه آفريده شده، پس نور مقدسه حضرت فاطمه(س) قبل از خلقت وجود داشته و انوار آن بزرگواران بر ما قدمت وجودي داشتند و ما طفيل آنها هستيم. پس حتما انبيا بايد مي‌آمدند كه آمدند و بايستي اين سير تكاملي را طي مي‌كردند كه كردند و خاتم پيامبران بايد پا به عرصه مي‌گذاشت و ختم نبوت را اعلام مي‌كردند، براي اينكه پيامبر ما عقل كل است و بعد از ايشان با استفاده از رهنمودهاي همين عقل كل، بشر راه خودش را پيدا كند.

كانون قم از موفق‌ترين كانون‌هاي كشور است

مجاهدي انگيزه تشكيل كانون‌هاي شاعران و مداحان آئيني را اين گونه بين كرد: حدود 18 سال پيش با مشاهده بي‌نظمي‌ها و بداخلاقي‌هايي كه در امر مداحي و ستايشگري آل الله ديده شده، نامه مبسوطي را تقديم مقام معظم رهبري كرديم و از ايشان درخواست كرديم كه اگر صلاح بدانند براي اينكه جامعه مداحان و شاعران آئيني در سراسر كشور تحت پوشش يك نهاد رسمي در بيايند دستور دهند و آن ارگان را معرفي كنند تا از اين آسيبي كه هر روز درگير فرهنگ مانا و اصيل شيعي مي‌شود جلوگيري شود.

وي گفت: مقام معظم رهبري با عنايت خاصي كه داشتند دستور تشكيل كانون شاعران و مداحان را صادر كردند و مسئوليت نظارت عاليه كانون‌ها و پاسخگويي به نيازهاي اساسي آنها را بر عهده سازمان تبليغات اسلامي گذاشتند.

به گفته مجاهدي،‌ كانون شاعران و مداحان استان قم در دومين دوره كاري خود بيش از 6 سال سابقه تشكيل و فعاليت دارد.

رئيس كانون شاعران و مداحان استان قم اظهار كرد: كانون قم از كانون‌هاي موفق در سراسر كشور شناخته شده و هر كدام از اعضاي هيئت مديره اين كانون در تمامي كشور شناخته شده هستند و تدبير، تفكر و كارآيي آنها بر كسي پوشيده نيست.

وي با بيان اينكه قم از پتانسيل بالاي علمي و هنري برخوردار است و در امر مداحي در محدوه جغرافيايي اين استان مشكل چنداني وجود ندارد، اظهار كرد: مشكل از آنجا شروع مي‌شود كه عده‌اي از مسئولان هيئت‌هاي مذهبي از مداحاني دعوت مي‌كنند كه نه در انتخاب شعر دقت دارند و نه در اجراي آهنگ‌ها، قداست و جايگاه شهر قم را رعايت مي‌كنند.

دبير خانه دائمي شعر آئيني كشور تصريح كرد: ما از اين نظر آسيب‌هاي فراواني ديديم و بارها مراتب ناخشنودي خودمان را اعلام كرديم و از افرادي كه به عنوان ميزبان از مداحان ساير استان‌ها دعوت مي‌كنند مي‌خواهيم كه پاسخگوي اين سئوال باشند كه آيا هيئت مذهبي از چنان وضع مالي خوبي برخوردار است كه براي 10 شب برنامه، مبلغ 45 ميليون تومان به يك مداح بدهد.

مجاهدي تاكيد كرد: هيئت‌هاي مذهبي سبقه مردمي دارند ولي اين نوع حركت‌ها پرسش برانگيز است و مسئولان اين هيئت‌ها بايد پاسخگوي اين مسائل باشند كه اين اعتبارات چگونه مي‌آيد و چگونه صرف مي‌شود. انگيزه اينكه فلان مداح را از شهر ديگري با تحميل 10 برابر هزينه اضافي به قم دعوت مي‌كنند و برنامه‌هاي ابتري اجرا مي‌كنند كه عواطف مردم را جريحه‌دار مي‌كنند چيست.

رئيس كانون شاعران و مداحان استان اين قبيل حركت‌ها را نوعي تهاجم دانست كه پيامدهاي بدي براي شيفتگان فرهنگ و ادب دارد.

وي به ديدار اخير شاعران و مداحان آئيني با استاندار قم اشاره كرد و گفت: در آن جلسه بخشي از دل نگراني‌ها، دغدغه‌ها و آسيب‌هايي كه در حال ضربه زدن به كيان فرهنگ ماندگار شيعي است مطرح شد كه استاندار قم براي پيگيري اين مسائل دستور لازم را صادر كرد.

مجاهدي افزود: انگيزه اين دعوت‌ها و اينكه چرا اين آهنگ‌ها از قم شروع مي‌شود بايد براي مسئولان امنيتي آشكار شود.

گلايه از كانون مداحان و شاعران آئيني كشور

وي با گلايه از عملكرد كانون شاعران و مداحان آئيني كشور اظهار كرد: سئوال اساسي ما اين است كه آيا منظور و هدف مقام معظم رهبري از اينكه كانون شاعران و مداحان ايجاد شود صرفا يك كار تشكيلاتي و صوري بوده يا نظر ايشان اين بود كه از اين طريق بتوانيم در اعتلاي سطح علمي و آموزشي افرادي كه در مقام ستايشگري آل الله هستند اقدام شود.

مجاهدي گفت: پرسش ما از كانون اين است كه در سال‌ها چه اقدامات تاثيرگذاري در زمينه آموزش مداحان، پژوهش متون دست اول مورد نياز ستايشگران آل الله، احياي نسخه‌هاي كم ياب و خطي شاعران مذهبي سراي اين مملكت و... انجام داده‌اند.

به گفته رئيس كانون شاعران و مداحان آئيني استان قم، مسئولان اين كانون اگر در اين عرصه اقدامات اساسي داشته‌اند كه پيامدهاي مطلوبي داشته، نتيجه آن را به مردم اعلام كنند و اگر خداي ناكرده به كارهاي تبليغي، زودبازده و تك بعدي اكتفا كردند بايد گفت اين مسائل راه علاج دردهاي بي‌شمار مداحي آل الله در اين مقطع تاريخي نيست و اين افراد بايد به جد از كساني كه عمر خودشان را در مسير مطالعه و پژوهش و پيرايش متون متقن روايي و زندگاني اهل بيت سپري كرده‌اند استفاده كنند و به چند نفر عضو كانون بسنده نكنند.

دبيرخانه دائمي شعر آئيني كشور به ذكر مصاديقي از آسيب‌هاي عرصه شعر آئيني پرداخت و گفت: آبرو و كيان اهل بيت(ع) براي ما خيلي مهم است، بنابراين بنا نيست اين مسائل باقي بماند و ما سكوت كنيم.

وي در پايان ابراز اميدواري كرد كه با حمايت بيشتر سازمان تبليغات اسلامي استان و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي از طريق تجميع امكانات محلي بتوان فعاليت‌هاي موثري در عرصه شعر آئيني انجام داد.
 

کد خبر 2095645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha