۲۲ تیر ۱۳۹۲، ۱۳:۱۸

مدير كل دفتر امور هنرهاي تجسمي:

مجوز تاسيس موزه گالري به هنرمندان اعطا می‌شود

مجوز تاسيس موزه گالري به هنرمندان اعطا می‌شود

مدیر کل دفتر امور هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنرمندان پيشكسوت و يا درجه يك هنري كشور مي توانند براي تاسيس موزه گالري درخواست خود را به دفتر تجسمي ارايه دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر اميرنيا مدیر کل دفتر امور هنرهای تجسمی در ارتباط با جزئيات طرح تاسيس موزه گالري ها گفت: موزه گالری ها موزه های خصوصی و تخصصی هستند که در قالب یک موسسه هنری تک منظوره فعالیت مي کنند. اين موسسه ها را مي توان موزه ناميد چون مجموعه اي از آثار هنري در آن نگهداري و محافظت مي شود و گالري هستند از اين جهت كه آثار نگهداري شده در آنها معمولا به نمايش درآمده و مي توانند به فروش برسند.

وي ادامه داد: با توجه به تاكيد قانون برنامه چهارم توسعه بر تاسیس و راه‌اندازی موزه‌های خصوصی و غیردولتی به صورت خاص و عام و همچنين به دليل علاقه‌مندی هنرمندان یا مجموعه‌داران برای به نمایش گذاشتن آثار هنری خود و یا حتی انگیزه مالی براي فروش آثار،‌ موجب شد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نسبت به تدوین طرح تاسیس موزه گالری غیردولتی اقدام کند.

مدير كل دفتر امور هنرهاي تجسمي با اشاره به اينكه در قانون برنامه پنجم توسعه نيز به صورت غیرمستقیم حمايت از موزه هاي خصوصي مورد توجه قرار گرفته است بیان کرد: تاسيس موزه گالري ها باعث ارتقا سطح آگاهی از نظر زندگی فرهنگی و هنري شهروندان شده و از طرف دیگر باعث تقویت اقتصاد هنر و تامین امنیت اقتصادی هنرمندان مي شود.

وی توضیح داد: موزه گالری ها از حمایت ویژه معاونت امور هنری وزارت ارشاد برخوردار مي شوند كه شامل حمايت عامی است که همواره از تاسیس موزه‌ها می‌شود. همچنين حمايت خاصي از این گالری ها در صورت انطباق با سیاستهای وزارت ارشاد پيش بيني شده است.

اميرنيا در ارتباط با اينكه چه افرادي امكان دريافت مجوز موزه گالري دارند گفت: اين موزه گالري ها در قالب موسسه هنری تک منظوره از هیات رسیدگی به امور مراکز هنری تک منظوره معاونت هنری مجوز کسب می کنند که تنها این فرصت برای پیشکسوتان هنری یا هنرمندان درجه یک کشور وجود دارد.

وي با بيان اينكه هنرمنداني كه فضاي مناسب براي راه اندازي موزه گالري داشته باشند در اولويت قرار دارند ادامه داد: تابلوهایي براي اين موزه ها به صورت يكسان در سراسر كشور طراحي و نصب مي شود.

مدير كل دفتر هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد در ارتباط با حمايت هاي مالي از هنرمندان براي تاسيس موزه گالري گفت: بعد از صدور مجوز نامه نگاری با دستگاه های مختلف به ویژه وزارت اقتصاد و دارایی انجام مي شود تا موسسان موزه گالري ها از معافیت مالیاتی بند "ل" ماده 139 قانون بودجه برخوردار شوند.

به گفته وي، همچنين براي حمايت از موزه گالري ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تبليغات و معرفي آنها را به عهده مي گيرد.

امير نيا بیان کرد: هنرمندان می توانند دوره ها و کارگاههای آموزشی و همچنين نشست هاي تخصصي خود را نيز در اين موزه گالري ها برپا كنند.

وي با اشاره به اينكه هنرمندان می توانند براي بازديد از موزه گالري خود بلیت فروشی کرده تا هزینه های ابتدایی خود را تامین کنند گفت: همچنين بروشور آثار به نمايش درآمده در اين موزه گالری ها در اختیار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار می گیرد تا به عنوان مكان هاي توريستي به گردشگران داخلی و خارجی معرفي شوند.

به گفته وي، به منظور حمايت از اين موزه گالري ها از آثار نفیس آنها برای اهدا به مهمانان خارجی ریاست جمهوری خریداری مي شود و همچنين یکی از پایگاه‌های رجوع و معرفی خرید آثار برای غنی‌تر کردن گنجینه موزه هنرهاي معاصر و ديگر موزه ها قرار مي گيرد.

اين مقام مسوول با بيان اينكه طرح موزه گالري ها در مراحل نهايي تدوین است، توضیح داد: هنرمندان مي توانند تقاضاي خود را براي تاسيس اين موزه گالري ها ارايه كنند تا بزودي اين طرح عملیاتی شده و شاهد راه اندازی مکان مناسبی براي نمايش آثار آنها باشیم.

وي در پایان گفت: حتی سازمان‌های دولتی و یا شهرداری هايي که دارای ساختمان‌های مناسبي هستند می توانند این مکان‌ها را در اختیار هنرمندان قرار دهد تا اين هنرمندان آثار خود را به نمایش بگذارند.

کد خبر 2095720

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha