۲۲ تیر ۱۳۹۲، ۱۷:۱۴

پورفرضی خواستار شد:

دریافت کارت بهداشت از بیماران تبعه آذری/تعیین تعرفه درمان

دریافت کارت بهداشت از بیماران تبعه آذری/تعیین تعرفه درمان

اردبیل – خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل خواستار دریافت کارت بهداشت از مسافران تبعه آذری که به قصد درمان به استان سفر می کنند، شد.

به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد پورفرضی بعد از ظهر شنبه در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی اردبیل تصریح کرد: برای کنترل شیوع بیماری هایی که گاها توسط اتباع آذری وارد مرزهای کشور می شود، ضروری است کارت بهداشت از مسافران اخذ شود.

وی با بیان اینکه عدم اخذ ویزا موجب سهولت بیش از حد مسافرت به ایران شده است، اضافه کرد: در صورتی که کارت بهداشت دریافت شود می توان موارد بیماری های نادر یا ناشناس و مسری را سریعا شناسایی کرد.

پورفرضی با یادآوری درمان 329 بیمار تبعه آذری در سال 89 و 421 نفر در سال 90 ادامه داد: با رواج این مهم در سالهای اخیر و راه اندازی بخش VIP در سال گذشته زمینه افزایش مراجعات با هدف درمان فراهم شده است.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در سال گذشته هزار و 300 بیمار تبعه آذری تحت درمان قرار گرفته و در سه ماهه اول سال جاری نیز این رقم با رشد 200 درصدی مواجه است.

وی تاکید کرد: مراجعات در بخش خصوصی به مراتب بیشتر است و در عین حال آمار مشخصی در دست نیست.

وی خواستار تعیین دقیق تعرفه درمان برای بیماران تبعه آذری شد و تاکید کرد: عدم وجود تعرفه مشخص ناهماهنگی هایی در بخش درمان استان به وجود آورده است.

پورفرضی معتقد است به دلیل اینکه هزینه درمان در کشور برخوردار از یارانه دولتی است می توان برای تبعه خارجی این یارانه را حذف کرد.

در مطبهای پزشکی تبعه آذری به ایرانی ارجح است

در این جلسه مدیر کل بیمه خدمات درمانی استان اردبیل نیز خواستار ساماندهی وضعیت پذیرش بیماران تبعه آذری شد.

علی سید خلیل اللهی با بیان اینکه در حال حاضر عدم ارائه آمار مشخص از میزان بیماران پذیرش شده در بخش خصوصی مشکلاتی را به دنبال دارد، تصریح کرد: متاسفانه مشاهده می شود که در بسیاری از مطبهای پزشکی بیمار تبعه آذری به بیمار اردبیلی و ایرانی ارجح است.

وی اضافه کرد: به دلیل دریافت هزینه های درمانی گزاف پزشکان حتی در پذیرش بیماران نیز رعایت عدالت را نمی کنند.

سید خلیل اللهی با بیان اینکه هزینه ویزیت در مراکز درمانی بخش خصوصی 200 هزار ریال است از دریافت هزینه های 500 هزار ریالی برای ویزیت تبعه آذری خبر داد.

وی تاکید کرد: علاوه بر این خروج دارو و وسایل بهداشتی نیز به مانند خروج ارز، طلا و محصولات کشاورزی باید مورد بازبینی و ساماندهی قرار گیرد.

تفاوت زبانی موجب طولانی شدن پروسه درمان است

در عین حال متخصص پوست در اردبیل با بیان اینکه طولانی بودن زمان اختصاصی برای درمان تبعه آذری به دلیل تفاوت زبانی با بیمار است خواستار کاهش فشارهای دستگاههای اجرایی در اخذ هزینه چند برابری از بیماران آذری زبان شد.

اردشیر محبی با بیان اینکه در حال حاضر پزشکان اردبیل از جهات مختلف از جمله تامین ساختمان مطب دچار مشکلات مالی هستند، تصریح کرد: افزایش فشارها مانع از رغبت پزشکان در درمان تبعه آذری می شود.

وی تاکید کرد: دریافت تعرفه دوبرابری از اتباع خارجی در بخش دولتی مصوب شده و ضروری است در استان اردبیل نیز اجرایی شود.

محبی معتقد است اخذ هزینه دو برابری به بیمار اطلاع داده می شود و در صورتی که تمایل نداشته باشد می تواند از درمان انصراف دهد.

افزایش تعرفه درمان کارشناسی شود

در این جلسه استاندار اردبیل با تاکید به اینکه گردشگری و کشاورزی دو رکن توسعه استان محسوب می شود، تصریح کرد: در صورتی می توان نسبت به افزایش تعرفه درمان اقدام کرد که این طرح در سطح کشوری تصویب شود.

اکبر نیکزاد افزود: در صورت عدم تصویب طرح در سطح ملی و نبود هماهنگی در بین استانهای همجوار نابسمانی در موضوع درمان تبعه خارجی تشدید خواهد شد.

وی از علوم پزشکی استان خواست زمینه های افزایش قیمت و علل آن را با عدله کارشناسی در جلسات آتی ارائه کند.

نیکزاد اضافه کرد: افزایش دوبرابری تعرفه و اخذ کارت بهداشت نیز از این موضوع تبعیت کرده و ضروری است کارشناسی شود.

کد خبر 2096052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha