به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم حاجی مظفری قبل از ظهر یکشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد، با اشاره به برنامههای این هفته گفت: بهزیستی سازمانی تخصصی است که مشکلات جامعه را در سطح وسیعی از جهت تنوع مشکلات و طیف سنی اداره میکند.
وی در ادامه بیان کرد: در هر جامعهای در کنار زندگی روزمره مشکلاتی بروز میکند که در راستای جلوگیری از تشدید آنها با تقسیم بندی خدماتی سازمان بهزیستی و با همکاری معاونت امور توان بخشی و اجتماعی حل و فصل میشود.
مدیرکل بهزیستی قم تصریح کرد: بهزیستی دستگاه بسیار گستردهای است که موسسات و ادارات دولتی و غیردولتی بسیاری با این سازمان در ارتباط هستند که معاونت مشارکت های مردمی دربرگیرنده این تعاملات است.
حاجی مظفری با اشاره به مشکلات جامعه اظهار داشت: مشکلات بسیاری در تمام جوامع وجود دارد که در هر کشوری برای ساماندهی به این مشکلات نهادهایی وارد عمل میشوند که در ایران این مسئولیت سنگین بر عهده سازمان بهزیستی است.
وی افزود: سازمان بهزیستی به افرادی خدمات رسانی میکند که کسی توان تحمل شرایط آنها را برای یک لحظه هم ندارند، خانوادههایی که توان تحمل شرایط عضو معلول خود را ندارند، کسانی که ماهیتشان مشخص نیست و یا افرادی که آسیب های اجتماعی و روانی بسیاری دیده اند را سرپرستی و تحت حمایت خود میدهد.
پذیرش 27 هزار معلول در قم طی سال گذشته
مدیرکل بهزیستی قم عنوان کرد: بیش از هزار و 500 نفر در استان خدمات بهزیستی ارائه میکنند که یک پنجم این خدمات را بخش دولتی ارائه میکند و مابقی را بخش خصوصی.
حاجی مظفری در ادامه با اشاره به فعالیت های این سازمان در سال گذشته گفت: طی سال 91 در مجموع بیش از 300 هزار نفر از خدمات این سازمان بهره مند شدند که بیش از 60 هزار نفر هدف مستقیم حوزه های مختلف بودند و مابقی از عموم خدمات بهزیستی استفده کردند.
وی با اشاره به معلولین استان تصریح کرد: بهزیستی قم بیش از 27 هزار معلول را طی سال گذشته پذیرش کرده که به سطوح گوناگونی از خدمات نیاز دارند که بر ساختارهای تعیین شده این خدمات به آنها ارائه میشود.
مدیرکل بهزیستی قم تأکید کرد: راهکارها باید به گونهای باشد که معلولان بتوانند از خدمات توان بخشی استفاده کنند که امروزه شرایط به نحوی فراهم شده که اگر معلولی در استان قرار گیرد و نیاز به کارهای درمانی داشته باشد بر اساس کمیسیونهای تخصصی و کار درمانی به امور آنها رسیدگی میشود.
حاجی مظفری در خصوص آینده معلولان بیان کرد: اگر به معلولی کمک نشود چه از لحاظ گفتار درمانی، چه رفتاری، شنیداری و بینایی و یا حرکتی، در آینده توان کار ندارد و از زندگی ساقط میشود و به فردی سربار و زمین گیر تبدیل میشود لذا باید به شرایط آنها در مراحل ابتدایی مشکلات شان رسیدگی شود.
وی با اشاره به خدمات پوششی عنوان کرد: پوشش دادن خدمات ساختاری رده بندی شده است به نحوی که شرایط برای افراد زیر 14 سال و بالای 14 سال متفاوت بوده و اقدامات متنوعی به آنها ارائه می شود.
بیش از 50 مرکز توان بخشی در استان قم فعالیت میکند
مدیرکل بهزیستی استان قم با اشاره به مراکز توان بخشی استان گفت: بیش از 50 مرکز توان بخشی در استان قم فعالیت میکند که برای ارائه خدمات به مددجویان بهزیستی به آنها یارانه خدمات تعلق می گیرد.
حاجی مظفری تصریح کرد: هزینه درمانی ناشنوایان، نابینایان، معلولین جسمی - حرکتی و ذهنی در استان ماهانه 540 هزار تومان بوده که این رقم برای کودکان زیر 14 سال متفاوت است.
وی در خصوص فعالیتهای حرفه آموزی مددجویان بهزیستی عنوان کرد: فعالیتهایی برای حرفه آموزی معلولان در نظر گرفته شده که مختص به افرادی است که قادر به انجام کارهای شخصی خود نیستند و برای استقلال عملی آنها در انجام امور فردی خود ارائه میشود.
مدیرکل بهزیستی قم ادامه داد: در برخی افرادی ضریب هوشی یا توان جسمی به حدی پایین است که در کنار توان بخشی ضریب هوشی هم تقویت میشود و مراکزی شبانه روزی برای توان بخشی معلولین در نظر گرفته شده که به 2 هزار نفر از افراد مددجوی این مراکز یارانه خدماتی تعلق می گیرد.
حاجی مظفری با اشاره حجم مشکلات بهزیستی در قم گفت: استان قم خود مشکلات زیادی دارد علاوه بر این، مشکلات استانهای همجوار هم به قم سرازیر میشود و باید مسئولان بهزیستی با تلاش و دقت بیشتری برای رفع آنها برنامه ریزی کنند.
وی اظهار داشت: در کنار خدمات ارئه شده برای خانوادههای بی بضاعت و بی سرپرست 2 دسته فعالیت نیز انجام گرفته است که عبارتند از حوزه شبه خانواده از نوزاد تا مسن و دوم حوزه آسیب های اجتماعی.
نگهداری از 200 کودک خاص
مدیرکل بهزیستی قم در خصوص کودکان بی سرپرست و بدسرپرست عنوان کرد: در بهزیستی قم 150 تا 200 نفر از کودکان خاص نگهداری میشود که شرایط نگهداری از اینگونه کودکان راحت تر از بچه هایی است که در سن بلوغ قرار گرفته و بدنبال هویت یابی خود هستند چرا که به مراتب تربیت پذیری این افراد سخت تر است.
وی با اشاره به حوزه آسیب شناسی اظهار داشت: فعالیت های سازنده ای صورت گرفته که از جمله می توان به اورژانس اجتماعی اشاره کرد که دارای تیم سیار است و با افراد میتوانند با شماره 123 تماس گرفته و مشکلات را گزارش دهند تا رسیدگی شود که سال گذشته 25 هزار تماس با این سامانه گرفته شد.
حاجی مظفری بیان کرد: در حوزه رفع معلولیت طی سال های 90 و 91 کلیه کودکان متولد شده در قم تحت پوشش طرح غبالگری شنوایی سنجی قرار گرفتند که قم تنها استانی بوده که به طور 100 درصد کودکان متولد شده را غربالگری کرده است که در این طرح 145 کودک کم شنوا و ناشنوا شناسایی گردید.
وی در ادامه افزود: مراکزی نیز برای شنوایی سنجی کودکان استان در نظر گرفته شده که دارای معلولیت شنوایی مادرزادی هستند که این طرح هرساله از آبان تا آذرماه در پایگاه ها و محلات مختلف برای جلوگیری از نابینایی و کم بینایی کودکان استان انجام میگیرد که سال گذشته قریب 90 نفر که اختلال بینایی داشتند، شناسایی و در چرخه درمانی قرار گرفتند.
حمایت از 6 هزار معتاد در قم
مدیرکل بهزیستی قم در ادامه تصریح کرد: دیگر اقداماتی که این سازمان انجام داده مشاورههای ژنتیکی و درمانی قبل از ازوداج بوده طی سال گذشته به 2 برابر رسیده که بیش از 83 هزار نفر در استان تحت پوشش آموزش پیشگیری اجتماعی قرار گرفتهاند.
وی عنوان داشت: نزدیک به 6 هزار معتاد در استان تحت حمایت قرار گرفته که 10 تا 15 درصد آنها معتادان پرخطر هستند که به وسیله تیم های سیار شناسایی و به مراکز بهزیستی تحویل داده میشوند که سال گذشته سه هزار و 700 مورد از آنها شناسایی شدند.
حاجی مظفری با اشاره به مشاوره تلفنی این سازمان گفت: شماره 1480 ندای بهزیستی و پل ارتباطی افرادی است که مشاوره تلفنی دریافت میکنند که سال گذشته بیش از 38 هزار تماس با این سامانه گرفته شد و تحت مشاوره قرار گرفتند.
نظر شما