به گزارش خبرنگار مهر، ایوب ایرانی فام صبح دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت : قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی و به خصوص گندم بسیار پایین است و این امر انگزه ادامه کار کشاورزان را پایین می آورد.
وی ادامه داد: دولت باید تمهیدات مناسبی را برای افزایش این قیمت پیدا کند وگرنه کشاورزان مجبور می شوند محصولات خود را به دلالان بفروشند که این امر پای دلالان را به میدان جهاد کشاورزی استان باز می کند.
ایرانی فام افزود: هم اکنون قیمت خرید تضمینی گندم در هر کیلوگرم 720 تومان است در حالی که این مقدار حتی هزینه های کاشت و برداشت کشاورزان را هم تامین نمی کند.
وی با بیان اینکه نامناسب بودن قیمت خرید گندم سبب کاهش ذخایر این محصول در سیلوها شده است، گفت : قیمت خرید تضمینی پیش بینی شده بویژه در محصول گندم موجب شده تا روند تحویل این محصول به سیلوهای استان کند شود که این امر می تواند در طول مدتی برای کشاورزی استان خطرناک باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به برداشت 800 هزار تنی گندم ار اراضی کشاورزی استان گفت : در سال زراعی جاری در مجموع 435 هزار هکتار از اراضی زراعی استان به زیر کشت گندم رفته است.
وی ادامه داد : 853 دستگاه کمباین شامل 553 دستگاه بومی و300 دستگاه مهاجر وهمچنین هزار و 510 دستگاه دروگر، 80 درصد گندم تولیدی استان را بصورت مکانیزه برداشت می کنند ودر20 درصد مزارع نیز که امکان برداشت مکانیزه وجود ندارد این محصول بصورت دستی توسط خود بهره بردان برداشت می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه گندم امسال از لحاظ اقتصادي مناسب بوده و داراي کيفيت خوبي است تصريح کرد: بارشهاي مناسب در بيشتر شهرستانها باعث شده است که رشد گندم در شرايط مطلوبي قرار گيرد و از نظر خسارت به محصول و سن زدگی نیز، هیچگونه مشکلی وجود نخواهد داشت.
وی بابیان اینکه درسال زراعی جاری کشاورزان براي مقابله با آفت سن گندم، همکاري بسيارخوبي بامديريت حفظ نباتات سازمان داشتند افزود: سطح مبارزه با آفت سن غلات در استان بیش از 36 هزارو 367 هکتار بوده است که در مرحله سن مادری حدود 26 هزارو 501 هکتار و در مرحله پوره نیز حدود 9 هزارو 866 هکتار از اراضی استان با آن مبارزه شده است.
نظر شما