۲۴ تیر ۱۳۹۲، ۱۶:۵۴

در گفتگو با مهر عنوان شد:

گلايه كوهنورد كردستاني از مسئولان ورزش استان/حمايت ها از ورزشكاران افزايش يابد

گلايه كوهنورد كردستاني از مسئولان ورزش استان/حمايت ها از ورزشكاران افزايش يابد

سنندج - خبرگزاری مهر: ورزش کوهنوردی رشته ای است که با استقبال زیاد مردم روبه رو مي شود ولي بر اساس گفته هاي يكي از ورزشكاران شاغل در اين رشته ميزان حمايت هاي مسئولان از كوهنوردي در اين استان كافي نيست.

به گزارش خبرنگار مهر، كوهنوردي در استان کردستان با وجود کوه ها و تپه های تفریحی بیشماری که دارد یکی از ورزش های مورد علاقه و کم هزینه است که می توان با کمی سرمایه گذاری بازخورد بیشتری از آن را به ارمغان برد.

گروه‌ کوهنوردی و غارشناسی آرش یکی از قدیمی ترین گروه های فعال در شهر سنندج است که از سال 57 تأسیس شده است و اولین صعود خود را در همان تاریخ به قله شاهو انجام داد و پس از 10 سال فعالیت کوهنوردی در سال 1367 توسط فدراسیون کوهنوردی به عنوان 30 سی امین گروه رسمی کوهنوردی ایران به رسمیت شناخته شد.

با توجه به موقعیت جغرافیایی استان کردستان و وجود کوه آبیدر در کنار شهرستان سنندج ساماندهی و ارائه آموزش کوهنوردی و تکنیک های خاص کوهپیمایی به جوانان و نوجوانان با کوهپیمایی و کوهنوردی آشنا از اهداف تاسیس این گروه بود.

گروه کوهنوردی و غارشناسی آرش سنندج دارای کمیته کوهپیمایی، کمیته فنی، کمیته مالی، کمیته انتشارات و تبلیغات، کمیته غارنوردی، کمیته بانوان و کمیته امداد و نجات است و تاکنون دستاوردهای خاصی را نیز به دست آورده و اقدامات مثمرثمری در تمام زمینه ها انجام داده است.

یکی از کوهنوردان این گروه در گفتگو با خبرنگار مهر، از درد دل ها و کم توجهی های مسئولان به رشته کوهنوردی و در نتیجه به حاشیه کشیده شدن این ورزش مفرح گفت.

سیروان احمدی که روز 26 تیر ماه سال جاری به مدت 29 روز به منظور صعود قلل پوبدا با ارتفاع هفت هزار و 439 و خانتانگری با ارتفاع هفت هزار و 10 متر در مرز قزاقستان و قرقیزستان خاک کشور را ترک می کند، اظهار داشت: تاکنون دوره های مختلف آموزش کوهپیمایی، سنگ نوردی و یخ و برف را سپری کرده و از سنین جوانی وارد این عرصه شده ام و صعود به قلل واقع در مرز قرقیزستان و قزاقستان اولین کوهپیمایی برون مرزی من است.

وی ادامه داد: 70 تا 80 درصد صعودهای خود را به صورت گروهی و برخی نیز انفرادی و یا در قالب مهمان در گروه‌ های دیگر بوده ام و به دلیل کمبود منابع مالی در تامین هزینه سفر مجبور به انتخاب این کوهپیمایی شدم.

این کوهنورد سنندجی عنوان کرد: تیم عازم به این رشته کوه پنج نفره و با سرپرستی "حسن نجاریان" از مربیان شناخته شده در صعود به اورست انجام می شود.

احمدی بیان کرد: "حمید محمودی" تهرانی، "معین اصفهانی" زنجانی با سابقه صعود هفت هزار متری "مرتضی عطری" یزدی با تجربه صعود شش هزار متری و من که تاکنون صعود برون مرزی هم نداشته ام تشکیل می دهد.

وی با بیان اینکه هزینه ای برای حمایت از ورزشکاران کوهنورد وجود ندارد، افزود: کل هزینه‌ های سفر را از جیب خودم پرداخت کردم و برخی از وسایل و امکانات را نیز گروه کوهنوردی و غارشناسی آرش در اختیار من قرار داده است.

این کوهنورد سنندجی عنوان کرد: حقیقت این است که کوهنوردی نه تنها در سنندج و کردستان بلکه در کل ایران مظلوم است و یکی از علل آن هم این است که تیم‌ ها و باشگاه‌ های دولتی به ندرت حاضر می ‌شوند در این ورزش ورود کنند.

احمدی ادامه داد: موفقیت‌ های کوهنوردی بازتاب چندانی دارد و جوایز در نظر گرفته شده برای ورزشکاران ناچیز و کم است که این امر از تشویق برای حضور و حمایت و سرمایه گذاری برای آن می کاهد.

وی با بیان اینکه این ضعف در استان کردستان بیشتر نمایان است، اظهار داشت: مسائل مالی برای این رشته بسیار ارزشمند است چرا که کوهنوردی ورزش پر هزینه‌ ای است و من برای این برنامه صعود 40 میلیون تومان هزینه متقبل شدم و به دلیل اینکه جذب اسپانسر در استان کردستان مشکل است به وسیله وام 20 میلیونی و با بازپرداخت 832 هزار تومانی در ماه هزینه صعود را خودم برعهده گرفتم.

این کوهنورد سنندجی بیان کرد: در کشور ایران جوایز اهدایی بعد از صعود به کوهنوردان کم است و این کادوی کم ارزش هم توسط تربیت بدنی استان به فرد پرداخت می شود که نه تنها خستگی را از فرد نمی گیرد بلکه او را خسته تر هم می کند.

احمدی اظهار داشت: سال گذشته فدراسیون اعلام کرد صعود برون مرزی در برنامه کاری آنها جای ندارد و تیم ملی کوهنوردی را ملغا کرده و هر استان تنها می توان در برنامه های صعود یک نفر کوهنورد را معرفی کند.

وی یادآور شد: اداره ‌کل ورزش و جوانان کردستان پوستر اعلام صعود را با بهانه گیری نصب کرده و شهرداری هم برای نصب پوستر و پلاکارد در سطح شهر پول مطالبه کرده است که به دلیل خرج های دیگری که کوهنوردی به دنبال داشت از انجام این کار پشیمان شدیم.

ورزشکار و هنرمند از اقشار ارزشمند و پنهان لایه های اجتماع هستند که به دلیل هزینه ای که هنرشان برای آنها به دنبال دارد از ظاهر شدن گاها دور می مانند وظیفه مسئولان فراهم کردن موقعیت برای نمایش کار و عرض اندام خود آنها است که هیچ وقت این کار از سوی هیچ مسئول و هیچ اداره ای پیگیری نشده است و قدر کار ارزشمند آنها همیشه بعد از خاموش شدنشان به نمایش در می آید که این یک ضعف و یک درد برای جامعه امروز است.

ورزشکاران گروه های کوهنوردی لازم است تا برایشان به اندازه زحمتی که می کشند ارج نهاده شود و قدر کارشان را با 200 تومان جایزه بعد از صعود سنجیده نشود.

کد خبر 2097448

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha