۲۶ تیر ۱۳۹۲، ۱۰:۰۳

موسوی:

عفت و پاکدامنی پل ارتباطی یکدیگر هستند

عفت و پاکدامنی پل ارتباطی یکدیگر هستند

میامی - خبرگزاری مهر: کارشناس مذهبی و علوم اجتماعی شهرستان میامی عفت و پاکدامنی را ثمره روزه و پل ارتباطی یکدیگر دانست و افزود: روزه عامل موثری برای پرورش روح تقوا و پرهیزکاری است.

انسیه السادات موسوی، در گفتگو با خبرنگار مهر به رابطه عفاف و روزه داری اشاره کرد و گفت: روزه عامل موثری برای پرورش روح تقوا و پرهیزکاری در تمام زمینه ها است و ابعاد فلسفه این عبادت انسان ساز و تربیت آفرین در یک جمله کوتاه پر محتوا در آخر آیه 183 سوره مبارکه بقره می خوانیم(لعلکم تتقون).

وی افزود: روزه روح انسان را تلطیف و اراده را قوی و غرایز جنسی را تعدیل می کند و آدمی را از عالم حیوانیت ترقی داده و به جهان فرشتگان صعود می دهد.

این کارشناس مذهبی و علوم اجتماعی به آثار مختلف روزه اشاره کرد و اظهار داشت: روزه ابعاد مختلفی با آثار گوناگون دارد چه از نظر معنوی و چه از نظر مادی و از همه مهم تر بعد اخلاقی آن است که در وجود آدمی موثر می شود.

موسوی گفت: روزه دار عملاً ثابت می کند که با وجود گرسنگی و تشنگی از غذا و آب چشم پوشی می کند و می تواند زمام نفس سر کش را بدست بگیرد و بر هوس ها و شهوات خودش مسلط شود.

وی ضمن تاکید بر اینکه بزرگ ترین فلسفه روزه همین اثر روحانی و معنوی آن است که جرائم و جنایتها را در این ماه کاهش می دهد تصریح کرد: در ماه رمضان ملکه عفاف را در وجود بعضی از خانم ها به وضوح می توان دید مثل خانم هایی که شاید در ماه های دیگر خیلی به موضوع عفاف و حجاب معتقد نبوده اند.

کارشناس مذهبی و علوم اجتماعی با بیان اینکه تربیت ملکه عفاف در ماه رمضان آسان تر است گفت: انسان مومن در این ماه شرایطی را دارد که به طور طبیعی به سوی عفت می رود، عفت در معنی لغوی یعنی مبارزه با فزون خواهی نفس و شهوت.

موسوی با تصریح بر اینکه در واقع نفس زنان به گونه ای است که آن ها را به سمت تبّرج و خود نمایی می کشاند افزود: آنچه که مرتبط با شهوت است در ماه رمضان تحت تربیت و کنترل قرار می گیرد و اگر این خواسته نفسانی کنترل شود به محصول عفاف که همان حجاب است رسیده می شود.

وی گفت: حجاب و عفاف در هم پیچیده شده اند و حجاب محصول خالص و زیبایی از قلعه عفاف است. تمدّن در وجود زنان عفیفه و پاک دامن متجلّی می شود و دامن مادران، دبستان اوّلیه بشر است در واقع زنان مکمل کانون طبیعتند.

موسوی یادآور شد: زنان ما در ماه رمضان نوید خود سازی و برازندگی را می بینند و بنا به فرمایش امیر المومنین حضرت علی(ع) "خداوند روزه را تشریع فرمود تا روح اخلاص در مردم پرورش یابد"، روزه مساوات برقرار می کند بین غنی و فقیر.

وی در پایان یاداور شد: در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) آمده است (صوموا تصحوا) رمضان برتری دارد بر تمام ماه های دیگر سال، ماهی که در آن نفسها تسبیح، خوابها عبادت، اعمال مقبول و دعاها مستجاب خواهد بود.

کد خبر 2098303

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha