۲ مرداد ۱۳۸۴، ۱۲:۴۸

رئيس كميسيون حفاظت و مرمت بقاع متبركه در گفتگو با "مهر" :

اولويتهاي مرمتي و حفاظتي بقاع متبركه مشخص مي شود

اولويتهاي مرمتي و حفاظتي بقاع متبركه مشخص مي شود

رئيس كميسيون حفاظت و مرمت بقاع متبركه با اشاره به اينكه فهرستي از بناهاي مذهبي - تاريخي كه به مرمت فوري نياز دارند تهيه شده است ، گفت : از آنجا كه فعاليت در راستاي اين فهرست به اعتبار بسياري نياز دارد ، اولويتهاي فوري مرمتي از ميان آنها مشخص خواهد شد .

مهندس محمد حسن محب علي ، رئيس كميسيون حفاظت و مرمت بقاع متبركه در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" اظهار داشت : براي جلوگيري از تخريب بناهاي تاريخي – مذهبي كشور و بدليل نبود اطلاعات كافي كارشناسان ميراث فرهنگي از وضعيت ميراث تاريخي – مذهبي كشور ، كميسيون حفظ واحياء ستاد بقاع متبركه،  فهرست كاملي از بناهاي نيازمند به مرمت فوري را تهيه كرده است .

وي با اشاره به اينكه فهرست فوق تهيه شده است ، گفت : بر اساس برآوردها ، انجام اقدامات مرمتي و حفاظتي بر اساس اين فهرست ، به مبلغي بالغ بر 80 ميليارد تومان نياز دارد در حاليكه براي سال 84 ، 10 ميليارد تومان براي اين امر اختصاص يافته است ، به همين دليل از ميان فهرست تهيه شده ، با هماهنگي كارشناسان و مديران ، اولويتهاي حفاظتي و مرمتي انتخاب و اقدامات لازم در مورد آنها انجام خواهد شد .

به گفته محب علي ، مرمت و حفاظت از تمام بقاع متبركه كشور به بودجه اي ملي و مبلغي بالغ بر 300 تا 400 ميليارد تومان نياز دارد .

به گزارش "مهر" ستاد بقاع متبركه ، مدتي پس از تشكيل سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تشكيل شده است و فعاليتهاي آن در راستاي رفع ناهنماهنگي هاي گذشته و ايجاد شرايط مناسب براي بقاع متبركه كشور است كه تهيه فهرستي از بقاع متبركه نيازمند حفاظت و مرمت فوري از جمله اقدامات اين ستاد است .

به اعتقاد كارشناسان و مسئولان امر ، تشكيل و فعاليت اين ستاد كه كارشناسان و مسئولاني از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و همچنين سازمان اوقاف و امور خيريه ، اعضاي  آنرا تشكيل مي دهند ، علاوه بر پايان دادن به اختلافات گذشته اين دو سازمان ،  در ايجاد هماهنگي و انسجام بين فعاليتهاي انجام شده در ارتباط با بقاع متبركه نيز، مؤثر خواهد بود .

با توجه به ظاهر اماكن تاريخي - مذهبي ، بنظر مي رسد تا كنون مديريت دقيق و صحيحي بر اين اماكن نظارت نداشته و فعاليتهاي لازم بمنظور ، حفظ و احياء اين يادگارهاي ارزشمند صورت نگرفته است .

در مواردي نيز كه مرمتهايي صورت گرفته ، بدليل نبود تخصص لازم ، هويت تاريخي و فرهنگي بناي مذهبي مورد توجه قرار نگرفته ، با اقدامات نادرست ، هويت آن مخدوش شده است .

تا كنون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و سازمان اوقاف و امور خيريه در راستاي حفظ ، حراست ، نگهداري و برنامه ريزي براي بقاع متبركه ، با مشكلات متعددي مواجه بوده اند كه نتيجه آن ، ركود و عدم فعاليت مناسب ، عدم هماهنگي و انسجام لازم در فعاليتهاي مقطعي بوده است .

انتظار مي رود با تشكيل ستاد بقاع متبركه و ايجاد هماهنگي بين دستگاهها ومسئولان مرتبط ، حفظ مظاهر تاريخي ، فرهنگي و مذهبي كشور روند مطلوبي را طي كند .

کد خبر 209999

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha