۳۰ تیر ۱۳۹۲، ۱۲:۴۴

گزارش مهر/

وضعيت پارك قديم ‌و جديد شهرك سمنگان سيرجان/ دريغ از اندكي توجه

وضعيت پارك قديم ‌و جديد شهرك سمنگان سيرجان/ دريغ از اندكي توجه

سیرجان – خبرگزاری مهر: هر چند کودکان و جوانان پارک سمنگان سیرجان را همچنان محلی برای تفریح در اوقات فراغت می دانند اما بی توجهی های صورت گرفته به این مجتمع تفریحی موجب فرسودگی و تخریب وسایل موجود در این پارک شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، صداي هياهوي بچه‌ها و جيغ و فرياد جواناني كه در حال بازي واليبال هستند، به گوش مي‌رسد. بازي بر روي زمين واليبالي كه براي جوانان آسفالت شده است.

طرف ديگر صداي هياهوي بچه‌هايي مي‌آيد كه بر روي تاب و سرسره‌هاي فلزي در حال بازي‌كردن هستند.

تاب‌هايي با زنجيرهايي نامنظم و كوتاه‌بلند و البته بدون حصار. و سرسره‌هاي فلزي كه پله‌هايش يك در ميان كنده شده‌اند و سطح‌شان داراي ضربه‌خوردگي و فرورفتگي‌هاي فراوان است.

صحبت از پاركي است كه در خيابان شهيد آويني شهرك سمنگان، چندي پيش احداث شده است.

فرسودگی و تخریب وسایل مجتمع تفریحی

از آن‌جايي كه طي چند سال اخير شهرداري سيرجان اقدام به احداث پارك‌هاي جديد و تازه‌ تاسيس در مناطق مختلف شهرمان كرده، در همين راستا پارك دومي نيز در ضلع شرقي شهرك سمنگان تاسيس شده است. پاركي كه چند ماه بيشتر از تاسيس‌اش نمي‌گذرد اما با اين وجود محل تازه‌اي براي تخليه هيجانات كودكاني شده است كه تا سال گذشته با وسايل قديمي و مستهلك پارك سابق بازي مي‌كردند. محوطه‌اي سبز با چمني منظم و وسايلي استاندارد، كه با كفپوش فوم پوشش داده شده است.

اما مثل اين‌كه با آمدن پارك جديد، توجه‌ها و رسيدگي‌ها از پارك سابق برچيده شده است  و ضرب‌المثل «نو كه اومد به بازار ...» عينيت پيدا كرده است. و اين پارك مانده است با موزاييك‌ها و جدول‌هاي كنده شده، عدم وجود گل‌كاري‌ در محوطه، درختان هرس نشده و فراوان شدن علف‌هاي هرز.

پاركي كه با پيشرفت‌هايي كه در سيستم آبياري روز  صورت گرفته، اما همچنان چمن‌ها و درختانش با شلنگ آب آبياري مي شوند و خبري از آبياري‌هاي قطره‌اي و روش باراني و... در آن به چشم نمي‌خورد.

در وسط اين پارك حوضچه‌ بزرگي احداث شده كه تاكنون كامل نگرديده و متاسفانه فونداسيون وسايل تزييني موجود در آن نمايان است و همچنان در حسرت آب‌نما مانده است.

تنها اقدامي كه طي چند سال اخير در اين پارك صورت گرفته امكان استفاده از اينترنت رايگان در آن است كه به علت عدم اطلاع رساني و عدم نصب پارچه‌اي كه اين مزيت را اعلام كند، از ديد اهالي دور مانده و مورد استقبال عام قرار نگرفته است.

برگ‌هاي خشك شده‌ درختان و زباله‌ها، در گوشه و كنار جداول اين پارك  به چشم مي‌خورند و خاك‌هايي كه روي آسفالت قسمت‌هايي از حاشيه‌ي اين پارك را پوشانده‌اند.

دريغ از اندكي رسيدگي و توجه

هر چند براساس مطالعات و بررسي‌هاي وزارت مسكن و شهرسازي، سرانه متعارف و قابل قبول فضاهاي سبز شهري در شهرهاي ايران بين 7 تا 12 مترمربع براي هر نفر مي‌باشد كه در مقايسه با شاخص تعيين شده از سوي محيط زيست سازمان ملل متحد (20 تا 25 مترمربع براي هر نفر)، رقم  بسيار پاييني مي‌باشد.

 با وجود اين اختلاف آمارها شايسته نمي‌باشد كه با تولد فضاي سبزي جديد، رسيدگي از ديگر فضاهاي سبز، كاهش يابد و تنها به فضاهاي تازه تاسيس توجه شود.

علاوه بر اين و با توجه به افزايش جمعيت شهرك سمنگان و مجاورت آن با شهرك‌هاي تازه تاسيس ديگر، نياز به ايجاد  تعداد فضاي سبز بيشتري احساس مي‌شود، لذا مي‌توان از فضاهاي خالي كه جهت فضاي سبز بلااستفاده و خاكي مانده‌اند، استفاده‌ بهينه نمود و آن‌ها را تبديل به محل تفريح و تفنن خانواده‌ها كرد تا موج شادي در آن‌ها شكل بگيرد.
 
 

کد خبر 2101250

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha