حبيبالله مظاهري در گفتگو با مهر تنها راه مبارزه با نماتود را كشت جايگزين عنوان و تاکید كرد: با ادامه روند سيبزمينيكاري در شهرستان بهار، ضمن گسترش آفت بيماري، خاك نيز فقير ميشود كه بايد از كشتهاي جايگزين چون سير و پياز كه توجيه اقتصادي خوبي نيز دارند، بهره برد.
وي به كشاورزان پيشنهاد كرد: به عنوان مثال از پنج هكتار زميني كه زير كشت سيبزميني رفته است، در سال زراعي بعد 2 تا 3 هكتار را به ساير كشتها اختصاص دهند.
وي افزود: جهاد كشاورزي شهرستان بهار در قالب طرحی با نام "روز مزرعه" به کشاورزان در مساجد و حتي مزارع آموزشهاي لازم را ارائه میکند.
مظاهری افزود: آموزشهایی به صورت انفرادي و چهره به چهره در مزارع ارائه ميشود كه از كشاورزان تقاضا شده علاوه بر تجربهاي كه در كار دارند از مباحث تئوري دفاتر ترويج نيز بهرهمند شوند.
مظاهری مصرف بيرويه آب و دامن زدن بيشتر به بحران آب فعلي، خسارت آلودگي مزارع به آفت نماتود، باقي ماندن سموم در خاك، از بين رفتن ميكروارگانيسمهاي مفيد خاك و افزايش آفتها را از جمله عوارض و عيوب كشت دوم اعلام کرد و دراین راستا از کشاورزان خواست از كشت دوم خودداري كنند.
وي همچنين از جايگزيني کشت سير و پياز، ذرت علوفهاي، يونجه به جاي محصول سيبزميني در سالهاي اخير خبر داد و افزود: سال گذشته از هر هكتار 70 تا 80 تن پياز توليد و برداشت شد كه براي كشاورزان نيز صرفه اقتصادي خوبي داشت.
نظر شما