به گزارش گروه فرهنگ و ادب مهر ، به نقل از ستاد اطلاع رساني پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ، دكتر فراستخواه با ارائه نتايج پژوهشنامه فرهنگ و صنعت در همايش « فرهنگ، پژوهش و خلاقيت » با بيان اين مطلب گفت : ظرفيتها و پتانسيل هاي بسياري در فرهنگهاي قومي براي اقتصاد كشور وجود دارد كه مي تواند توسعه فرهنگي را غنا بخشد.
وي به تشريح سه ديدگاه و رويكرد در عرصه فرهنگ و صنعت پرداخت و در زمينه ظاهر آرايي و فرهنگ گفت: مطالعه شكاف و فاصله ميان سياستهاي ناظر بر صنايع خودآرايي و سبك مصرف نشان دهنده فاصله سياستها با جريان واقعي جامعه است.
فراستخواه گفت: ابعاد تاثير فناوري هاي نوين بر فرهنگ بسيار گسترده است و در مقياسي وسيع، چالش هاي جديدي ايجاد كرده و هويت هايي نوين را شكل داده است.
وي افزود: بايد ظرفيت هاي معرفتي جامعه در متن فرهنگ را تعالي دهيم، و اين امر نه با مديريت مفرط دولتي كه با بسترسازي و ايجاد زمينه براي فعاليت موسسه هاي غير دولتي و نهادهاي مردمي فراهم مي شود.
فراستخواه يادآور شد: كنترل برنامه هاي ماهواره اي و تلويزيوني از طريق مشاركت نهاد هاي مردمي بسيار موثرتر از كنترل به شيوه هاي مستقيم و اعمال فشار است.
بر اساس يافته هاي پژوهشنامه فرهنگ و صنعت در بخش نگرش ايرانيان به فرهنگ كار، اقتصاد مدرن و سرمايه داري صنعتي در ادبيات داستاني كشور كمتر منعكس شده و اين نشانگر ضعف حوزه فرهنگ در بازتاب تحولات اقتصادي است.
وي نگرش هاي تقدير گرايي معيشتي و التزامي در ادبيات داستاني را برجسته دانست و گفت: نگاه ادبيات داستاني به سرمايه داري و كارآفريني بايد متحول شود.
فراستخواه جامعه ايران را جوان و آموزش پذير دانست و با اشاره به 5 ميليون جمعيت متراكم دانشجويي و دانش آموخته در كشور گفت: در دنياي امروز كه زندگي مبتني بر دانش است در حوزه دانش محور اقتصاد نيز بايد سياستهاي موثر و خط مشي هاي عقلاني متناسب با فرهنگ داشته باشيم.
وي بر لزوم استفاده غير ابزاري و كاربردي از دانش در سطح مديران و مردم تاكيد كرد.
نظر شما