۲ مرداد ۱۳۹۲، ۱۶:۰۷

گزارش مهر/

روبان قرمز بر گردن 100 رفسنجانی/ خطر را جدی بگیریم

روبان قرمز بر گردن 100 رفسنجانی/ خطر را جدی بگیریم

رفسنجان - خبرگزاری مهر: روبان قرمز چنان آرام بر گردن بیش از 100 رفسنجانی نشسته که آنها ناخواسته که بدانند گرفتار این مار خوش خط و خال شده اند در این میان جدی گرفتن هشدارهای کارشناسان و رعایت نکات بهداشتی مهمترین نقش را در کنترل این بیماری مرگبار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، ايدز بيماري است كه توسط يك ويروس بنام ويروس نقص سيستم ايمني انساني (HIV) منتقل مي شود اين ويروس به سيستم دفاعي بدن انسان( گلبولهاي سفيد) حمله كرده و باعث مي شود كه بدن نتواند به طور موثر در برابر عفونتها مقابله کند.

جدیدترین آمارها حکایت از شناسایی 25 هزار نفر مبتلا به ویروس HIV است که از این تعداد 101 نفر رفسنجانی هستند.

شناسایی 25 هزار مبتلا در کشور

در حال حاضر 25 هزار نفر در کشور مبتلا به بیماری ایدز هستند ولی استان کرمان نسبت به جمعیت تقریبا در حد وسط قرار دارد اما  جامعه پر خطری نسبت به سایر استانها نیست.

رئیس مرکز HIVIDS مدیترانه شرقی چندی پیش در حاشیه کنفرانس ایدز با بیان این خبر به خبرنگار مهر می گوید: موضوع ایدز یکی از موضوعات کلیدی و متاسفانه مخفی جامعه است.

دکترعلی اکبر حق دوست می افزاید: جامعه پزشکی باید اطلاعات کافی در مورد وضعیت و خطرات پنهان و اتفاقاتی که ممکن است در اثر این بیماری در جامعه رخ بدهد را کسب کرده و بتوان در خصوص کنترل این بیماری برنامه ریزی کند.

به گفته وی بر اساس تحقیقات از هر پنج انسان پر خطر، یک نفر به این بیماری مبتلا است اما افراد زیادی نیز در جامعه هستند که به این بیماری مبتلا هستند ولی شناسایی نشده اند و این بسیار خطرناک است.

رئیس مرکز HIVIDS مدیترانه شرقی اظهار می کند: در بحث مبارزه با بیماری ایدز یکسری اقدامات اساسی باید انجام شود، این اقدامات باید با همکاری دولت، وزارت بهداشت و از همه مهمتر مردم صورت گیرد.

به گفته این مسئول عفونت ایدز یک بیماری بسیار جدی است لذا مردم باید در این زمینه دانش علمی خودشان را بالا ببرند تا بتوانند هم خود و هم دیگران را در مقابل این بیماری حفظ کنند.

وی تاکید می کند: افرادی که رفتار پر خطر ندارند از این بیماری مصون نیستند و به نحوی مستقیم یا غیر مستقیم ممکن است متاثر از این ویروس شوند.

دکتر علی اکبر حق دوست در ادامه در خصوص مهمترین راههای انتقال این بیماری می گوید: اولین و مهمترین راه که تا الان در کشور شناسایی شده تزریق است. این تزریق معمولا در مصرف کنندگان مواد مخدر و سرنگ های مشترکی که استفاده کردند بوده است.

وی تصریح می کند: در بعضی از گروهها حتی خالکوبی کردن عامل انتقال بوده اما در موج سوم، انتقال جنسی می باشد که بطور فضاینده ای در حال گسترش است.

101 نفر مبتلا به ایدز در رفسنجان شناسایی شده اند

در این زمینه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می دارد: تا کنون 101 نفر مبتلا به ایدز در رفسنجان شناسایی شده اند که مهمترین راه انتقال این موارد اعتیاد تزریقی و تماس جنسی بوده است.

دکتر احمد جمالی زاده افزود: ويروس در مايعات بدن مثل خون زندگي مي كند. اين ويروس به تدريج قدرت دفاعي بدن را كم مي كند بطوريكه فرد در طي سالها به انواع عفونتها و ... مبتلا شده و بطور مسلم افرادي كه به اين ويروس آلوده مي شوند، سرانجام دچار بيماري ايدز خواهند شد ولي اينكه چه مدت طول مي كشد تا فرد آلوده، به بيماري مبتلا شود، در افراد مختلف متفاوت و بطور متوسط 10 سال طول مي كشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در خصوص راههای انتقال این بیماری می گوید: یکی از مهمترین راههای انتقال این بیماری، استفاده از وسايل تزريقي آلوده مثلا استفاده از سرنگ مشترك بويژه در معتادان تزريقي ، خالكوبي و تاتو است. البته تماس جنسي با فرد آلوده و انتقال از مادر آلوده به جنين يا نوزاد نیز از راههای انتقال این بیماری است.

وی با بیان اینکه ويروس از پوست سالم عبور نمي كند، می افزاید: ويروس از طريق دست دادن، غذا، سرفه، عطسه و استخر شنا منتقل نمي شود.

دکتر جمالی زاده تاکید می کند: آنچه ما را در معرض خطر قرار مي دهد رفتارهاي پر خطر ماست نه زندگي در كنار افراد آلوده. لذا در صورت عدم توجه به راههاي انتقال و پيشگيري از بيماري، ايدز همه ما را تهديد خواهد كرد.

دکتر جمالی زاده می گوید: عدم استفاده از وسايل تيز و برنده مثل تيغ اصلاح، سوزن  خالكوبي و وسايل تزريق به صورت مشترك و پرهيز از مصرف مواد مخدر يا محرك مثل هروئين، الكل و ... كه قدرت تصميم گيري فرد را براي انتخاب روابط جنسي سالم مختل مي كند می تواند از راههای پیشگیری از انتقال این بیماری باشد.

وی در پاسخ به این سوال که چه زماني بعد از رفتار خطرناك باید آزمايش HIV  انجام داد، می گوید: آزمايش ايدز  براي بار اول دو تا چهار هفته بعد از رفتار خطرناك به مراجعه كنندگان توصيه مي شود. ولي به دليل اينكه سرعت و ميزان توليد پادتن خون در بدن افراد متفاوت است و براي اطمينان تا شش ماه بعد از رفتار خطرناك باید كه آزمايش تكرار شود.
این مسئول یادآور می شود: نكته بسيار مهمي كه نبايد فراموش شود اين است كه در طي اين شش ماه نبايد خود و ديگران را در معرض رفتار خطرناك قرار دهد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه اظهار می دارد: دربسياري از مراكز درماني اغلب كشورها، مشاوره و انجام آزمايش HIV به صورت رايگان و ناشناس( بدون معرفي خودتان و دريافت تنها يك شماره كد) انجام مي پذيرد در ايران نيز اين مشاوره و آزمايش در مراكز مشاوره بيماريهاي رفتاري و عفوني رايگان و بصورت محرمانه قابل انجام است.

به هر حال آنچه باید گفت اینکه پايبندي به اصول اخلاقي و خانوادگي و پرهیز از مصرف مواد مخدر از جمله مهمترین راههاي پيشگيري از انتقال ويروس HIV به بدن است.

................................

گزارش: محمد بازمانده
 

کد خبر 2103575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha