به گزارش خبرنگار مهر، عباس معمارنژاد در مراسم رونمايي از طرح جامع ماليات و معرفي دستاورد هاي نوين وزارت اقتصاد گفت: بيش از 70 درصد واردات كشور كالا هاي واسطه اي و مواد اوليه است. بررسي آمارهاي تجاري نشان مي دهد كه به طور متوسط بيش از 70 درصد از واردات كشور طي 8 سال گذشته كالاهاي واسطه اي و مواد اوليه بوده است.
رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: در اين مدت حدود 12 درصد از كالاهاي وارداتي سرمايه اي و مابقي مصرفي بود. وی با ارائه آمارها به تشريح بخش تجاري كشور پرداخت و افزود: به رغم تحريم هاي گسترده تعداد كشورهاي طرف تجاري ايران طي چند سال گذشته به بيش از 152 كشور رسيده در حالي كه اين رقم در گذشته 128 كشور بوده است.
وي همچنين نسبت صادرات به واردات كشور در سال جاري را 61 صدم درصد اشاره كرد و افزود: در سال 84 به ازاي هر دلار واردات 37 سنت صادرات داشتيم كه اين رقم در سال 91 با افزايش حدود 2 برابري به رقم 61 سنت رسيد.
معمارنژاد آمارهاي اقتصادي رو به رشد را نشانه پتانسيل هاي بالا اقتصادي كشور دانست و بیان داشت: در سال 84 رقم واردات كشور 40 ميليارد دلار، در سال 92، 53 ميليارد دلار، صادرات در سال 84، 14ميليارد دلار، در سال 91، 41 ميليارد دلار، ترانزيت در سال 84، 4 ميليون تن و در سال 91، 5.18 ميليون تن، درآمدهاي گمرک در سال 84 ،3 هزار و 500 ميليارد تومان بوده كه اين رقم در سال 91 به رقم 7 هزار و 600 ميليون تومان رسيده است.
معاون وزیر اقتصاد گفت: در سال گذشته تشريفات گمركي 145 ميليون تن كالا در گمرک صورت گرفته است، به عبارتي 7 ميليون كاميون از گمرک عبور كرده است. رئيس كل گمرک به پروژه هاي اصلاح نظام گمركي در طرح تحول اقتصادي اشاره كرد و گفت: آمايش سرزميني گمركي، تصويب قانون امور گمركي و ابلاغ آن، ايجادگمركات اختصاصي، سيستم وب بنياد ارزش، ايجاد مدل پنجره واحد فيزيكي و سامانه هاي هوشمند ورود و خروج كالا از جمله پروژه هاي مورد نظر بوده كه عملياتي شده است.
وی با تاكيد بر اينكه وظايف گمرک در شرايط جديد اقتصاد بين الملل تغيير كرده است اظهار داشت: گمرک در طول دهه هاي اخير دچار يک تحول شده و علاوه بر كسب درآمد، وظايف ديگري از جمله حمايت از اقتصاد داخلي و توليد ملي، صيانت از سلامت و بهداشت جامعه، تسهيل تجارت و امنيت به وظايف گمرک افزوده شده است.
نظر شما