به گزارش خبرنگار مهر، حميد نصيري شامگاه چهارشنبه در آيين افتتاح همزمان ۳۰۰ شبكه نيكوكاري كشور در استان سمنان افزود: اين شبكه امسال در چهار محله در استان هاي مختلف كشور ايجاد و فعال مي شوند.
وي گفت: در مرحله نخست شناسايي خيرين و نيكوكاران در برنامه قرار دارد و پس از اتمام اين مرحله ايجاد اين شبكه ها آغاز مي شود.
نصيري گفت: شبكه هاي نيكوكاري با هدف تقويت نقش مردم در شناسايي نيازهاي واقعي محرومان و مردمي شدن حمايت هاي اجتماعي از محرومان با محوريت مساجد توسط كميته امداد در كشور اجرايي شده است.
نگاه امروز کمیته امداد نرمافزاری است
مدیر کل هماهنگی شبکههای مردمی و موسسات عامالمنفعه کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه نگاه کمیته امداد در سه دهه نخست فعالیتهایش یک نگاه سختافزاریی بود، اظهار کرد: نگاه امروز این نهاد نرمافزاری و بیشتر به سمت توسعه تعاملات و ارتباطگیری است.
نصیری افزود: در بحث مصادیق صدقه در گذشته نگاه به همکاران به گونهای بود که توان خالی کردن مصادیق را داشته باشند، ولی امروز به دنبال آن هستیم که همکاران با تعامل و ایجاد ارتباط صنادیق را پر کنند.
وی افزود: کمیته امداد در دهه چهارم فعالیتهایش به دنبال بهرهگیری از توانایی، تخصص، تعهد مردم برای جذب کمکهای بیشتر به منظور رفع نیازها و مشکلات اقشار مرحوم و نیازمند زیر پوشش این نهاد است.
نقش اطلاعرسانی در توسعه مشارکتهای مردمی کلیدی است
مدیر کل هماهنگی شبکههای مردمی و موسسات عامالمنفعه کمیته امداد امام خمینی بیان داشت: شاید در سالهای گذشته نتوانستیم یک ساز و کار مطلوب در راستای تعامل با خیرین و مردم داشته باشیم و امیدواریم با برنامهریزیهای دقیق در این حوزه ورود پیدا کنیم.
نصیری نقش اطلاعرسانی را در توسعه مشارکتهای مردمی کلیدی دانست و تصریح کرد: با وجود تلاشهایی که در بحث اطلاعرسانی داشتهایم متاسفانه در این زمینه به درستی عمل نکردهایم و نیاز به کار بیشتری است.
وی با بیان اینکه کمیته امداد باید پلی بین نیازمندان و مردم خیر باشد گفت: به همین منظور در دهه چهارم فعالیتهای امداد نیاز به مشارکتی داریم که 20 ویژگی داشته باشد.
سوق مشارکتهای مردمی از دایره احساس و حرف به سمت منطق
به گفته مدیر کل هماهنگی شبکههای مردمی و موسسات عامالمنفعه کمیته امداد امام خمینی، مشارکتهای مردمی در این دوره از فعالیتهای کمیته امداد تقاضا محور بوده و با کمک حوزههای خدماترسان مشارکتهای مردمی را به سمتی سوق میدهیم که مبتنی بر نیازهای مددجویان باشد.
وی خاطرنشان کرد: کمیته امداد در دهه چهارم فعالیتهایش به دنبال یک مشارکت نرمافزاری است چرا که معتقدیم جنس مشارکتهای مردمی نرمافزاری است و برای تحقق این مهم نیازمند داشتن مدیران و کارگزاران ارتباطی دارد.
نصیری بیان داشت: حوزه مشارکتهای کمیته امداد در این دوره به دنبال یک مشارکت علمی است نه سنتی و بر این اساس سعی دارد مشارکتهای مردمی را از دایره احساس و حرف به سمت منطق سوق دهد.
مدیر کل هماهنگی شبکههای مردمی و موسسات عامالمنفعه کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: مشارکتها باید با توجه به اقتصاد، منابع مالی، ظرفیت اقتصادی هر استان و سهم آن در قلههای ثروت تعریف و با توجه به آن حرکت کرد.
وی گفت: ارتباطهای مستمر باید به اعتماد تبدیل شود و کمیته امداد باید به نقطه و جایگاهی دست پیدا کند که همه مردم آن را معتبر بدانند.
مشارکتهای مردمی باید برنامهمحور باشد
به گفته نصیری، مشارکتهای مردمی باید برنامهمحور باشد چرا که برنامهریزی مهمترین رکن در موفقیت در هر تصمیم و کاری است.
وی بهرهگیری از شبکههای اجتماعی به منظور توسعه مشارکتهای مردمی را از دیگر برنامههای این نهاد برشمرد و گفت: باتوجه به گستردگی و جهانی بودن شبکههای اجتماعی میتواند تأثیر بسزایی در توسعه بیش از پیش مشارکتهای مردمی و رفع مشکلات اقشار نیازمند باشد.
نصیری مشارکتهای پایدار را از اهداف و برنامههای مهم این نهاد در دهه چهارم فعالیتهایش عنوان کرد و گفت: دنبال مشارکتهای هستیم که به جای ریزش و موردی بیشتر رویش و استمرار داشته باشد.
ساخت ۵۰ هزار واحدمسكوني ويژه مددجويان كميته امداد
مشاور سرپرستي و مدير كل دفتر تامين مسكن و امور مهندسي كميته امداد امام خميني (ره) كشور نیز گفت: ساخت ۵۰ هزار واحد مسكوني ويژه مددجويان امسال در برنامه اين نهاد قرار دارد.
قادر صمدي با بیان اینکه اين واحدها در صورت همكاري بانكها و تامين تسهيلات احداث مي شود افزود: سال قبل نيز قريب ۱۵ هزار واحد مسكوني احداث و تحويل شده است و ۲۳ هزار واحد نيز نيمه تمام مانده كه امسال در برنامه تكميل و تحويل قرار دارد.
وي گفت: در بودجه امسال قريب دو هزار ميليارد ريال اعتبار براي ساخت مسكن توسط كميته امداد پيش بيني شده كه هنوز ابلاغ و تخصيص نيافته است.
ایجاد ۲۹ اردوگاه فعال ویژه کمیته امداد در سطح کشور
مدیر کل هماهنگی شبکههای مردمی و موسسات عامالمنفعه کمیته امداد امام خمینی (ره) به طرحهاي ساخت اردوگاه هاي ويژه اين نهاد اشاره كرد و گفت: كميته امداد در حال حاضر ۲۹ اردوگاه فعال در كشور دارد و شش اردوگاه نيز در مرحله ساخت و دو تا سه اردوگاه مراحل طراحي را مي گذرانند.
صمدي گفت: برنامه ريزي به گونه اي است كه در سالهاي آتي به ازاي هر استان يك اردوگاه وجود داشته باشد.
مشاور سرپرست كميته امداد امام خميني كشور به وضعيت اردوگاه كميته امداد در شهميرزاد نبز اشاره كرد و گفت: مرحله اول اين اردوگاه سال آينده به اتمام مي رسد.
وي گفت: براي تكميل اين اردوگاه هفت ميليارد ريال اعتبار اختصاص يافته بود كه در حال انجام است و امسال نيز بين سه تا چهار ميليارد ريال ديگر بايد براي تكميل آن اختصاص يابد.
صمدی گفت: بخشي از اعتبارات ساخت اردوگاه ها ازمحل طرح هاي سفر دولت و بقيه از محل اعتبارات كميته امداد تامين مي شود.
احسان و نیکوکاری در آموزه های دین اسلام مورد توجه قرار گرفته است
استاندار سمنان نیز در این مراسم با بیان اینکه از جمله مفاهیم ارزشمندی که در آموزه های دین اسلام مورد توجه قرار گرفته و به آن سفارش شده احسان و نیکوکاری است اظهار داشت: اکرام محرومان و مستمندان، پیام جاودانه همه ادیان توحیدی به ویژه دین مبین اسلام است.
عباس رهی افزود: انسان های نیکو کار و با ایمان، خود را در همه حال در محضر الهی می بینند و کارها و رفتار خور را در راه رضای خداوند انجام می دهند.
وی با بیان اینکه احسان در جامعه، یکی از اصول مورد توجه همه شریعت ها و سنت ها به ویژه اسلام، در طول تاریخ بوده است افزود: اسلام در راستای تحقق بخشیدن به هدف احسان در جامعه؛ برنامه هایی را به اشکال حقوقی و اخلاقی تنظیم کرده است.
سمنان یکی از استان های نمونه در بحث کمک و مشارکت مردمی است
مقام عالی دولت در استان سمنان با اشاره به اینکه سمنان یکی از استان های نمونه در بحث کمک و مشارکت مردمی است به طوری که در تمامی موارد و در حوادث و اتفاقات پیش آمده جزو پیشگامان امداد و نوع دوستی به هموطنان و سایر نیازمندان داخل و خارج بوده است اظهار داشت: سیره پیشوایان و امامان ما اینگونه بوده که علاوه بر توصیه و دستور، خود شخصاً کیسه غذا بر دوش میگرفتند و به درد فقیران و گرسنگان می رسیدند، بنابر این مردم ما نیز با تاسی از این بزرگواران باید راه آنها را ادامه دهند که راه سعادت آنها است.
رهی افزود: تشویق به احسان، انفاق، پرداخت زکات، رسیدگی به حال محرومان و مستضعفان و اطعام آنها نه تنها بی عدالتی و فقر را ریشه کن می کند، بلکه اتحاد و هم بستگی ملی را میان همه گروه های جامعه، اعم از بی نیاز و نیازمند به وجود می آورد.
وی با تجليل از تلاش هاي كميته امداد براي رسيدگي به امور محرومان و نيازمندان جامعه، ايجاد اين شبكه ها را گامي موثر در شناسايي و رسيدگي بهتر به امور نيازمندان دانست.
مساجد نقش مهمي در شناسايي و رفع نيازهاي محرومان مي توانند ايفا كنند
امام جمعه موقت سمنان نيز در این مراسم با اشاره به نقش مساجد در شكل گيري و استمرار انقلاب اسلامي گفت: مساجد نقش مهمي در شناسايي و رفع نيازهاي محرومان مي توانند ايفا كنند.
حجت الاسلام محمد باقر عبدوس افزود: روحانيان و ائمه جماعات مساجد نيز در اين طرح مي توانند از اين طرح حمايت و در اجراي آن سهيم باشند.
وی با تاکید بر اهمیت حفظ وحدت و انسجام در کشور گفت: مشکلات جامعه با وحدت و همدلی از بین می رود.
عبدوس افزود: در ايام ماه مبارك رمضان همه اقشار مردم بويژه متمكنين بايد با تأسي از سيره حضرت امام حسن(ع) در ياري رساندن به محرومين اكرام و دستگيري از افراد بيبضاعت و نيازمند را بيش از پيش مورد توجه قرار دهند.
وی بيان كرد: با توجه به ويژگي اين ماه پرخير و بركت درخصوص توجه به مستمندان، ياري رساندن به ضعيفان و محرومان علاوه بر اجر اخروي باعث زدودن چهره فقر از جامعه خواهد شد.
مساجد به عنوان پايگاههاي مهم مردمي نقشي اساسي مي توانند در اجراي شبكه هاي نيكوكاري ايفا كنند.
مسئول رسيدگي به امور مساجد استان سمنان نیز در این مراسم با بیان اینکه مساجد به عنوان پايگاه هاي مهم مردمي نقشي اساسي در اجراي شبكه هاي نيكوكاري مي توانند ايفا كنند، گفت: ائمه جماعات و روحانيان مساجد آمادگي كامل براي مشاركت و اجراي اين طرح بزرگ دارند و مي توانند اجراي آن را پشتيباني كنند.
حجت الاسلام حسينعلي قدرتي افزود: شبكه نيكوكاري كه با هدف تقويت نقش محوري مساجد در توجه به محرومان و نيازمندان اجرايي شده است متشكل از يك هيئت عامل و افراد معتمد محلي افتخاري است.
وی شناسايي و ارتباط متقابل با خيرين و موسسات خيريه، ايجاد شبكه ارتباطي و حمايتي در هر محله با محوريت مسجد، واگذاري امور خدمت رساني به محرومين به مردم و ايجاد همبستگي و توازن اجتماعي و ارتقاي فرهنگ انفاق، نيكوكاري و نوع دوستي را از اهداف تشكيل اين شبكه ها عنوان کرد.
خيرين برتر كميته امداد امام خميني استان سمنان تجليل شدند
مديركل كميته امداد امام خميني استان سمنان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه برخي از اين خيرين تا ۲۰ ميليارد ريال كمك به كميته امداد امام خميني داشته و تقبل كرده اند اظهار داشت: اين خيران براي ساخت بازارچه فروش محصولات مددجويان تحت پوشش ۲۰ ميليارد ريال تقبل كرده است.
نجفعلي انتظاري در خاتمه گفت: برخي از خيرين نيز تحت پوشش قرار دادن ۲۰۰ يتيم، تقبل پنج ميليارد ريال كمك و ... را در كارنامه حمايتي خود از كميته امداد امام خميني دارند.
در پایان مراسم ۱۲ تن از خيرين برتر استان سمنان كه بيشترين كمك و همراهي با در اجراي برنامه هاي حمايتي كميته امداد امام خميني داشتند تجليل شدند.
نظر شما