حکمتیار با تاکید برادامه مبارزه:

خروج اشغالگران تنها راه حل بحران افغانستان است/ رئیس جمهور ما را سفارت آمریکا تعیین می کند

خروج اشغالگران تنها راه حل بحران افغانستان است/ رئیس جمهور ما را سفارت آمریکا تعیین می کند

گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان از شخصیتهای مطرح افغان تاکید کرد بحران افغانستان تنها یک راه حل دارد و آن، خروج بدون قید و شرط تمام نظامیان بیگانه، توقف دخالتهای خارجی در امور افغانستان و برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه پس از آزادی کشور است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدای افغان، گلبدین حکمتیار از 12 سال پیش تا کنون در حال مبارزه با نظامیان آمریکایی و معتقد است که آمریکا، افغانستان را اشغال کرده و بر همه امور آن مسلط شده است.

حکمتیار با دولت حامد کرزای با وجود آنکه گفته می شود شماری از اعضای پرقدرت حزب اسلامی به رهبری وی در سمتهای عالی دولتی، کار می کنند اختلاف نظری جدی دارد. او می گوید هر کسی که با دولت کنونی، کار می کند از حزب اسلامی نمایندگی نمی کند.

حکمتیار در عین حالی که چهره ای جنگجو و سازش ناپذیر از خود نشان می دهد، همواره از طرح صلح و مذاکره با گروه های سیاسی و دولت نیز سخن گفته، معتقد به انتخابات است و از وحدت ملی حمایت می کند.

وی از ۱۲ سال پیش تاکنون در مکان نامعلومی به سر می برد؛ اما برخلاف رهبران طالبان، با رسانه ها تعامل بیشتری دارد.

حکمتیار در پاسخ به این سئوال که چرا همانند دیگر گروههای مجاهدان افغان با دولت فعلی به ریاست حامد کرزای همراه نشده است، اظهار  داشت : از همراهی با حکومت دست نشانده بیگانگان به خدا پناه می بریم، هیچگاهی این لکه ننگ را بر دامن خود نخواهیم پذیرفت، کاش دیگران نیز این اشتباه را مرتکب نشده، به اشغالگران تسلیم نمی شدند و آمریکایی ها را در اشغال افغانستان کمک نمی کردند. برای همه روشن است که بخشی از این  افراد، اصلا مجاهد نبودند؛ بلکه با هدف ایجاد اختلاف در صفوف مجاهدان به صحنه آورده شدند، نقششان در جهاد صفر بود، درست نیست که اینها را به حساب مجاهدان گذاشت و عملکردهای دیروز و امروزشان را به مجاهدان منتسب کرد، مجاهد کسی است که برای خدا و در راه آزادی کشور خود می جنگد.


وی افزود: آنانکه به این دولت پیوسته اند یا اصلا مجاهد نیستند و اگر قبول کنیم که در گذشته مجاهد بوده اند پس از همکاری با اشغالگران و تسلیم شدن در مقابل سلطه آنان شایسته این نام مقدس نیستند، با این کار آینده شان را به خطر انداخته اند.

حکمتیار درباره اینکه آیا در انتخابات سال 2014 افغانستان شرکت می کند، اظهار داشت : حزب اسلامی افغانستان نه تمایلی به شرکت در انتخابات آمریکایی، زیر چتر هواپیماهای جنگی ناتو؛ دارد و نه تا کنون تصمیم گرفته که از نامزد مشخصی حمایت کند، اگر در میان نامزدهای ریاست جمهوری شخصیتی را می یافت که آزادی کشور، پایان اشغال، خروج کامل نظامیان اشغالگر، انتخابات پس از آزادی کشور و تحت نظارت حکومت موقت مورد تایید همه جناح ها، تأمین وحدت ملی و تأسیس دولت صد در صد اسلامی از شعارهای اساسی اش می بود ما حتما از او حمایت می کردیم. متأسفانه چنین کسی را در گذشته نیافتیم، طبیعی است که آمریکایی ها هرگز اجازه نخواهند داد که چنین کسی وارد مبارزات انتخاباتی شود، آنها به خوبی درک می کنند که این شعارها متعلق به اکثریت مطلق جامعه افغان بوده؛ ملت مؤمن ما از کسی حمایت می کند که خواهان آزادی کشور و تأسیس حکومت منتخب اسلامی باشد.

وی افزود: این نیز یک حقیقت دردناک است که رئیس جمهور افغانستان را سفارت آمریکا در کابل انتخاب می کند نه افغان هایی که رأیشان را به صندوق ها می ریزند، آمریکایی ها، نخست افغانستان را اشغال کردند، حکومت دلخواهشان را در بن شکل دادند، وزارتخانه ها را میان شرکای جرم خود در اشغال افغانستان تقسیم کردند، سپس انتخابات نمایشی را برای فریب  جهانیان برگزار کردند تا به حکومت مزدورشان مشروعیت ببخشند. اکنون نیز می خواهند همان تجربه مضحک قبلی را تکرار کنند، مأمور خود خلیل زاد را به همین منظور به کابل فرستاده و او زیر پوشش اجماع ملی در پی تکرار فاجعه بن است.

حکمتیار بار دیگر بر ضرورت خروج فوری و بدون قید و شرط نظامیان بیگانه از افغانستان تاکید کرد و گفت : مجاهدان به چیزی کمتر از خروج بدون قید و شرط و کامل نظامیان بیگانه از افغانستان قانع و راضی نخواهند شد. ادامه حضور نیروهای اشغالگر در افغانستان تعبیری دیگر جز ادامه جنگ ندارد. در این صورت نه جنگ پایان خواهد یافت و نه مذاکرات نتیجه بخش میان طرفهای درگیر آغاز خواهد شد. مجاهدان هیچ موضوعی دیگر جز خروج تمام نیروهای اشغالگر را برای بحث و گفتگو با طرف مقابل ندارند. مذاکرات زمانی ممکن و سودمند خواهد بود که کاخ سفید از ادامه اشغال کشور ما دست بکشد و با پایان دادن به اشغال افغانستان، توقف کشتار افغان ها و خروج تمام نیروهای بیگانه از افغانستان توافق کند.

وی با انتقاد از پیمان امنیتی میان کابل و واشنگتن تاکید کرد : پیمان استراتژیک با ایالات متحده آمریکا، پیمان ادامه جنگ است و با هدف تأسیس پایگاه های دائمی نظامی در افغانستان تهیه شده؛ بنا بر حساسیت موضوع آن را دو مرحله ای کردند، بخش اول سند را در سفر مخفیانه اوباما به کابل امضا کردند، امضا و اعلان بخش دوم آن را که در ادامه حضور نظامی آمریکا در افغانستان مربوط است به آینده موکول کردند و احتمالا در آینده قریب اعلان خواهند کرد.

حکمتیار درباره اینکه تا چه زمانی خواهد جنگید، خاطر نشان کرد : تا زمانی که کشورم در اشغال بیگانگان و مردم کشور اسیر باشند و دشمن مستقیما و یا از طریق مزدوران خود بر کشورم مسلط باشد، و تا زمانی که تلاش های خائنانه برای تجزیه کشورم را شاهد باشم و تا روزی که جنگ یک وظیفه دینی بوده و آزادی کشور و ملتم، آن را ایجاب کند، به جهاد ادامه خواهم داد، و ملتم را هیچگاهی تنها نخواهم گذاشت. حاضرم تا پایان زندگی ام در کوه ها و دور از خانواده و فرزندانم زندگی کنم؛ ولی هرگز تسلیم دشمن نخواهم شد و در یک وجب کشور خود نیز حضور نظامیان اشغالگر را حتی برای یک لحظه، تحمل نخواهم کرد.

وی همچنین در خصوص گشایش دفتر طالبان و تاثیر آن بر روند صلح گفت : این یکی دیگر از اشتباهات بزرگ و تاریخی طالبان بود. هیچ تفاوتی میان باز کردن دفتر در کابل و دوحه وجود ندارد. امروز موقعیت کابل و دوحه از لحاظ نقش و تأثیر آمریکا در آن یکسان است. اگر طالبان با مطالبی که وزیر خارجه آمریکا به آن اشاره کرد توافق کرده باشند، حیرت آور خواهد بود.

وی افزود : ما معتقدیم که پس از اعلان کاخ سفید مبنی بر اینکه برخی از نیروهای آمریکایی پس از ۲۰۱۴ نیز در افغانستان حضور خواهند داشت و نیروهای آلمانی، ایتالیا و ترکیه آنان را همراهی خواهند کرد، آغاز مذاکرات با آمریکا نه از لحاظ دینی مجاز است نه از لحاظ سیاسی توجیه قابل قبولی دارد.

کد خبر 2104108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha