۳ مرداد ۱۳۹۲، ۱۷:۲۳

آئین گرامیداشت روز اردبیل برگزار شد/ تاکید بر معرفی هویت فرهنگی و تاریخی منطقه

آئین گرامیداشت روز اردبیل برگزار شد/ تاکید بر معرفی هویت فرهنگی و تاریخی منطقه

اردبیل – خبرگزاری مهر: آئین گرامیداشت روز اردبیل با هدف پاسداشت تشکیل اولین حکومت شیعی در ایران طی سال 907 هجری توسط شاه اسماعیل اول در نگارخانه ختایی شیف صفی الدین اردبیلی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این آئین که بعد از ظهر پنجشنبه با حضور پژوهشگران، محققان، مورخان، مدیران و مسئولان استانی و کشوری برگزار شد، بر لزوم شناسایی و معرفی هویت فرهنگی و تاریخی اردبیل به نسل جوان و آینده استان تاکید شد.

یکی از پژوهشگران و محققان فرهنگ و تاریخ اردبیل در این آئین با اشاره به چاپ صدها کتاب در خصوص تاریخ و فرهنگ این استان متذکر شد: با این وجود تاریخ اردبیل ظرفیت این را دارد که پژوهشگران و محققان آن صدها کتاب دیگر در زمینه فرهنگ و تاریخ و هویت آن نگارش کنند.

بیوک جامعی با اشاره به توالی تاریخی این منطقه در سه بخش اساطیری، قبل از اسلام و بعد از اسلام تاکید کرد: تاریخ اردبیل در دوران اساطیری قابل مطالعه و تامل بوده در شاهنامه نیز در قالب داستانی به اردبیل و کوه سبلان به هنوان دژ بهمن و تسلط تاج و تخت به شرط غلبه بر این دژ تاکید شده است.

وی به دوران اردبیل در عصر قبل از اسلام و استقرار ساتراپ ها و نیز شکوفایی آن در سلسله حکومت ها اشاره کرد و یادآور شد: ورود اسلام در زمان خلیفه دوم اتفاق افتاده و برای اولین بار سردار سپاه اسلام بنام "حظیفه" وارد اردبیل شده و دستور ساخت مسجد و مرکزی برای اشاعه دین اسلام را صادر کرده است.

این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ استان با بیان اینکه در سال 330 هجری اردبیل پایتخت جغرافیایی سالاریان بوده است، تصریح کرد: در هجوم قول مغول نیز دلاوران این منطقه دوبار لشریان مغولی را شکست می دهد، اما در بار سوم یکی از نوادگان چنگیز فرماندهی سپاه را برعهده گرفته و پس از نبرد سنگین وارد اردبیل می شوند و این شهر را با خاک یکسان می کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر مغول ها، تیمور نیز یکبار به این شهر لشگرکشی کرد و توسط وی اردبیل به عنوان دارالامان معرفی شد، اما دوران طلایی اردبیل در زمان شیخ صفی یعنی سال 650 تا 735 هجری بوده و پس از آن نیز اولین حکومت شیعی در اردبیل پایه ریزی و به اوج اقتدار رسید.

جامعی تشکیل اولین حکومت شیعی و وحدت سیاسی کشور را از مهمترین ویژگی های تاسیس سلسله صفویان در اردبیل عنوان کرد و گفت: اردبیل در روزگاری تاریخ کشور را متحول کرد و وحدت سیاسی و جغرافیایی ایران مدیون حکومت صفوی است.

وی همچنین با اشاره به شان تاریخی اردبیل و برخورداری از چهار هزار سال مدنیت و فرهنگ، برگزاری این مراسم را در شان استان و این روز ندانست و متذکر شد: باید مراسمات این روز با تاکید بر شناسایی و معرفی فرهنگ و تاریخ غنی منطقه صورت بگیرد تا به شناخت نسل جدید از تاریخ و فرهنگ استان منتج می شد.

مدیرکل سابق میراث فرهنگی استان اردبیل با تاکید بر اینکه نهادها و مدیران فرهنگی استان باید بیش از این در زمینه معرفی فرهنگ اردبیل تلاش کنند، بیان داشت: امروز جوانان ما دچار بحران فرهنگی هستند، چراکه نسل جدید هویت فرهنگی و تاریخی خود را نمی شناسند.

وی نسبت به عدم شناخت هویت توسط نسل آینده هشدار داد و با تاکید بر اینکه جوانان امروز حتی محلات قدیمی و تاریخی اردبیل و بزرگان آن را نمی شناسند، افزود: باید زمینه های آشنایی و معرفی جوانان با هویت اردبیل فراهم شود.

جامعی با اشاره به تهاجم فرهنگی و فعالیت بیش از سه هزار سایت غیرفرهنگی برعلیه شیعه و هویت دینی و تاریخی متذکر شد: جوانان باید به هویت اصلی فرهنگی خود پی ببرند، چراکه شناخت تاریخ اردبیل برای ما شناسنامه، هویت و زندگی است.

کد خبر 2104225

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha