به گزارش خبرنگار مهر، خدمات قابل ارائه در آزمایشگاه تحقیقاتي ارتباطات نوری را میتوان از دو جنبه تحقیقات و آموزش مدنظر قرار داد؛ به نحوی که در بحث خدمات تحقیقات کاربردی با توجه به وجود تجهيزات مختلف اندازه گيري مانند انواع اسيلوسكوپ، منابع نوری، توانسنج نوری، OTDR، طيف سنج، قطعات اپتيكي و همچنين قابليت تدارک و اعمال سیگنالهای ورودی مورد نیاز تا رده 2 گیگابیت، امكان فعاليت تحقيقاتي برای ساخت و يا آزمون سيستمهاي مخابرات نوري در این آزمایشگاه فراهم است.
ايجاد پايلوت شبكه تحقيقاتي متشكل از سيستم هاي انتقال نوري مانند CWDM، DWDM، NG-SDH و مالتي پلكسر STM-16 و بررسي و آزمون پارامترهاي مختلف شبكه. بررسی اثرات ناشی از محیط انتقال بر روی عملکرد و كارايي سیستمها از دیگر خدمات تحقیقاتی کاربردی این آزمایشگاه است.
در همین حال می توان از بررسي پارامترهاي مختلف ادوات فعال و غيرفعال مورد استفاده در سيستمهاي انتقال نوري توانایی تشخیص خرابی لینکهای ارتباط نوری و بهره گيري از امكانات موجود در جهت فعاليتهاي تحقيقاتي دانشجويان تحصيلات تكميلي در این آزمایشگاه نام برد.
در این بخش، انجام آزمون و بررسي سيستمهايي که قابلیت تبدیل سیگنال آنالوگ ویدئو به سيگنال نوري دارد نیز به منظور انتقال تصویر در محیط انتقال فیبر نوری بکار میرود.
از جمله خدمات آموزشی آزمایشگاه تحقیقاتی ارتباطات نوری نیز می توان به برگزاری كارگاههاي آموزشی (تئوري و عملي) به منظور آشنايي و آزمون سیستمهای انتقال نوري CWDM، DWDM،NG-SDH و مالتي پلكسر STM-16 و برگزاری دوره آموزشی در خصوص آشنايي با ادوات غيرفعال نوري مانند انواع فيبر و کانکتورهای نوری، آموزش دستگاه OTDR، آموزش نحوه Splice فيبر و ساخت Pigtail و Patchcord های نوری اشاره کرد.
همچنین در این آزمایشگاه دوره هاي آموزشي مختلف مانند شبكه دسترسي نوري FTTx ، طراحی شبکه انتقال نوری، شبكه انتقال نوري WDM و OTNو همچنين دوره مدیریت و کنترل در شبکههای انتقال نوری (ASON\WSON\GMLPS) و آموزش و مشاوره در خصوص طراحی و ساخت شبکههای ارتباط نوری برگزار می شود.
نظر شما