۳ مرداد ۱۳۸۴، ۱۷:۵۰

وزير علوم در گفتگو با "مهر" : پاسخ گويي براي ورود به دانشگاه از 20 درصد به بيش از 40 درصد افزايش يافته است // مشاركت بخش خصوصي در آموزش عالي امكان پذير شده است

وزير علوم در گفتگو با "مهر" : پاسخ گويي براي ورود به دانشگاه از 20 درصد به بيش از 40 درصد افزايش يافته است // مشاركت بخش خصوصي در آموزش عالي امكان پذير شده است

وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت : تنوع بخشي به نظام آموزشي كشور، تقويت دوره هاي تحصيلات تكميلي و فراگير كردن آموزش عالي از بزرگترين دستاوردهاي وزارت علوم در برنامه سوم توسعه است. ضمن اينكه آموزش عالي به يك نظام فراگير تبديل شده و توسعه آموزش عالي در ميان همه اقشار مردم و افزايش سطح پوشش آموزش عالي كه از آرمان هاي سال هاي گذشته مسئولان وزارت علوم بوده به خوبي محقق شده است.

دكتر جعفر توفيقي در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، گفت : اميد به زندگي، درآمد سرانه و توسعه آموزش وعلم سه شاخصي است كه توسعه انساني كشورها را تشكيل مي دهند. در آمار ارائه شده از سوي سازمان مديريت در ايران سهم آموزش هاي عمومي و عالي از دو مورد ديگر بيشتر است. بخش آموزش عالي و تحقيقات در برنامه سوم توسعه يكي از موفق ترين بخش ها بوده و طبق گزارش هاي عمده تكاليف مندرج در برنامه سوم دروزارت علوم، تحقيقات و فناوري به وقوع پيوسته است. 

وي افزود: آمار نشان مي دهد كه دولت و نظام در اين چند سال اخير توجه ويژه اي به توسعه علمي داشته و دربرنامه سوم گام هاي خوبي برداشته شد. ضمن اينكه در برنامه چهارم توسعه علم، دانش و تكنولوژي به طور جدي مورد توجه قرار گرفته كه اين يكي از افتخارات نظام تلقي مي شود.

وزير علوم تصريح كرد : در همه زمينه هاي علمي دستاوردهاي عظيمي در كشور به وقوع پيوسته است. در حوزه فعاليت هاي آموزشي و دانشجويي امروز ما بيش از دو ميليون نفر دانشجو دركشور داريم كه در عرصه هاي علمي پيشتاز هستند.

توفيقي افزود : امروزه شاهد رشته هاي تحصيلي بسيار متنوع هستيم كه در تمام زمينه هاي علمي قديم و جديد، متناسب با تحولات علمي روز و جهان رشته هاي مختلف در مراكز علمي ما فعال و راه اندازي مي شود بخصوص در تحصيلات تكميلي كه پيشتر وابسته به خارج بوديم، ولي امروز اين توان در كشور ما ايجاد شده و با سرعت و قوت در حركت هستيم. در سال هاي اخير وضعيت دوره هاي تحصيلات تكميلي با تقويت بيشتري پيگيري شده اند. امروز بيش از 100هزار دانشجوي كارشناسي ارشد و دكتري در كشور مشغول به تحصيل هستند كه تعداد بالاي اين دانشجويان باعث بالا رفتن توان علمي كشور شده است.

وي تصريح كرد : در خصوص شيوه هاي آموزشي نيز خوشبختانه قدم هاي بسيار جدي در كشور برداشته شده است. آموزش هاي كلاسيك از راه دور و آموزش هاي الكترونيكي كه حوزه ها هم در اين زمينه قدم هاي موثري برداشته اند در استفاده از فن آوري اطلاعات امروز يكي از نقاط قوت مراكز حوزوي ماست كه در دانشگاه ها هم به صورت جدي دنبال مي شود.

وزير علوم، تحقيقات و فناوري خاطرنشان كرد: با توجه به تعداد مراكز علمي، دانشگاه ها، دانشجويان، محققان و اعضاي هيات علمي و با توجه به رويكرد مردم به توسعه علمي و آموزش عالي به راحتي مي توان مشاهده كرد كه يك جنب و جوش علمي در كشور صورت گرفته است.

دكتر توفيقي يادآور شد: فراگير كردن آموزش عالي در كشور، توسعه آموزش عالي در ميان همه اقشار مردم و افزايش سطح پوشش آموزش عالي در كشور از آرمان هاي سال هاي گذشته مسئولان وزارت علوم بوده كه خوشبختانه امروز اين آرمان ها به خوبي محقق شده اند. در سال 57، نيم درصد جمعيت كشور دانشجو بودند ولي اكنون با وجود دو برابر شدن جمعيت كشور چهار درصد اين جمعيت در دانشگاه ها مشغول به تحصيل هستند و 30 درصد جمعيت كشور نيز در سطوح مختلف به تحصيل اشتغال دارند. هم اكنون دو ميليون و 300 هزار دانشجو در يك هزار و 350 مركز آموزش عالي در ايران مشغول به تحصيلند و بنا داريم در پايان برنامه چهارم توسعه، زمينه را براي ادامه تحصيل همه متقاضيان ورود به دانشگاه فراهم كنيم. 

وي خاطر نشان كرد: سال 76 پاسخ گويي براي ورود به دانشگاه متقاضيان كنكور تنها 20 درصد بود اما امروز اين امر به بيش از 40 درصد افزايش يافته كه اميدواريم در پايان برنامه چهارم توسعه اين رقم به بالاي 60 درصد برسد.

توفيقي تصريح كرد: آموزش از راه دور كه امروز به يك نظام آموزشي كاملي تبديل شده، پذيرش دانشجو در دانشگاه هاي پيام نور، ايجاد ده ها رشته مجازي در بهترين دانشگاه ها، آموزش هاي علمي كاربردي با داشتن بيش از 200 هزار دانشجو و دوره هاي پودماني كه كنكور را از بين برده است از اقداماتي هستند كه وزارت علوم براي تنوع بخشي به نظام آموزشي كشور وعده داده بود و به اين وعده ها جامه عمل پوشاند.

وي تصريح كرد: هم اكنون بيش از 60 موسسه غيرانتفاعي و غيردولتي با نظم و مديريتي قابل قبول 35 هزار دانشجو را جذب كرده اند كه اين مساله بيش از 60 تا 100 ميليارد تومان بار مالي از دوش دولت برداشته است. اين همان مشاركت بخش خصوصي در آموزش است كه وعده اش پيش از اين داده شده بود.

وزير علوم در زمينه پذيرش دانشجوي خارجي در كشور و اعزام دانشجويان ايراني به دانشگاه هاي خارج از كشور يادآور شد : هدف از اعزام دانشجويان ايراني به خارج از كشور، نه رفع نياز بلكه تاكيدي بر حضور ايران به عنوان يك قطب مطرح در زمينه تحقيقات در سطح جهان است. ضمن اينكه با واگذاري پذيرش دانشجوي خارجي به دانشگاه هاي كشور، شرايط لازم براي پذيرش دانشجويان خارجي فراهم شده است. هم اكنون دانشگاه هاي كشور از تمام ظرفيت هايشان براي بهبود آموزش دانشجويان غير ايراني استفاده مي كنند.

وي در پايان افزود : از پيروزي انقلاب اسلامي تاكنون گامي ‌هاي بزرگي در عرصه آموزش و تحقيقات برداشته ‌ايم كه روز به روز اثرگذاري آن در جهان بيشتر مشاهده مي‌ شود. توسعه علمي كشور در مسير بسيار خوبي قرار دارد. اين توسعه هر روز با سرعت بيشتر و عزم و اراده قوي تر به جلو حركت مي ‌كند هر چند كه هنوز به  نقطه مطلوب خواسته ‌هاي علمي نرسيده ‌ايم. 

کد خبر 210640

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha