۹ مرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۲۵

طی چهار ماه نخست سال صورت گرفت/

مراجعه بیش از 8 هزار نفر به مرکز ناباروری قم

مراجعه بیش از 8 هزار نفر به مرکز ناباروری قم

قم - خبرگزاری مهر: معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم از مراجعه هشت هزار و 158 مراجع به مرکز ناباروری جهاددانشگاهی قم طی چهار ماهه نخست سال خبر داد.

سید رضا طباطبایی در گفتگو با خبرنگا مهر، با اشاره به هدف مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم گفت: هدف اصلی از راه اندازی و فعالیت مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم بومی سازی درمان بود چرا که دانش فنی درمان در استان نبود که با انتخاب تیمی از سوی این مرکز و گذرندن دوره ای بحثث ناباروری آموزش داده و تیم مورد نظر تشکیل شد.
 
وی در ادامه عنوان کرد: ساختاری که در استان قم بومی سازی شده به گونه ای گسترش داده شده که در سطح ملی می تواند ارائه خدمات می دهد و برای ارتقا آموزش های جدید با دیگر استان ها همچون تبریز، قزوین و زنجان مبادله اطلاعات دارد و اساتید دانشگاهی این استان ها در مرکز قم حضور یافته و آموزش داده می شوند.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم تصریح کرد: مراحل درمان شامل 10 تا 11 جلسه مراجعه به مرکز جهت انجام آزمایشات لازم می باشد که پس از اعلام نتایج آزمایشگاهی این جلسات بیمار طی چند دوره تحت درمان و تکنیک های ناباروری قرار می گیرد که هزینه های قابل توجهی علاوه بر هزینه های تردد و سختی سفر برای بیمار به همراه دارد.

طباطبایی افزود: جهت تسهیل امور درمان برای بیماران کم بضاعت و مراجعین استان های دیگر پزشکی از راه دور صورت می گیرد تا طی این فرآیند راحتی و امنیت روانی بیمار تامین شودو هزینه های درمان و سفر کاهش یابد که در راستای این امر سه پایگاه در استان های مختلف راه اندازی می شود که در آینده نزدیک مراکز پزشکی از راه دور  در سطح ملی در سایر استان ها نیز راه اندازی و ارائه خدمات می دهد و استان های قم و قزوین دارای تعاملات آزمایشگاهی مناسبی است.

وی اظهار داشت: مراکز پزشکی از راه دور در 2 استان چهارمحال و بختیاری و فارس تا پایان سال جاری راه اندازه و به مرحله بهره برداری می رسد که مراکز استان های قم و قزوین تا 16 مرداد ماه یعنی سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی در کشور راه اندازه می شود.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم با اشاره به 2 تکنیک جدید مورد استفاده در قم گفت: همزمان با کشورهای پیشرفته جهان 2 تکنیک درمانی جدید در مرکز درمان ناباروری استان قم مورد استفاده قرار می گیرد که موجب پیشرفت و پیشتاز شدن این مرکز در سطح ملی شده است.

طباطبایی ادامه داد: روش  IMSI روشی است که طی یک سال گذشته در درمانی ناباروری استان قم استفاده شده که همزمان با دنیا در ایران مورد استفاده قرار می گیرد که قم تنها استانی است که در کشور مجهز به این تکنیک درمانی است.

وی افزود: ایجاد مرکز ناباروری در استان به 2 دلیل مورد توجه ویژه ای قرار گرفت یکی بومی سازی درمان که طی دهه های 60 و 70 در کشور از لحاظ درمان ناباروری دچار ضعف و نبود علم لازم بوده که عامل اصلی خروج ارز کشور بود و دیگر اینکه جذب توریست و سرمایه در کشور که علم درمان ناباروری ایران به لحاظ کیفیت درمان و پایین بودن هزینه ها مورد توجه و قبول کشورهای دیگر بوده و به همین دلیل مراجعین خارج از کشور هم در این زمینه داشته است.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم اظهار کرد: هدف مراکز مشاوره ژنتیک برای درمان ناباروری برای آنست که بیماری وارد عرصه درمان شده دارای نوزادی با بیماری های ژنتیکی بعد از تولد شود متاسفانه در بحث مشاوره ژنتیک مرکز ناباروری استان دارای ضعف بوده که تنها یک پایگاه مشاوره در مرکزناباروری جهاد دانشگاهی قم وجود دارد و امید است به سوی پایگاه های مشاوره حرکتی و اقدام مناسبی انجام شده و این مبحث را تقویت کرد.

طباطبایی در ادامه تصریح کرد: طی چهار ماه نخست سال جاری هشت هزار و 158 بیمار به مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قم مراجعه کرده که این تعداد نسبت به سال گذشته در این بازه زمانی هزار و 138 مراجع افزوده شده است.

 وی درخصوص شیوه درمانی آی یو آی گفت: طی سال گذشته از مجموع 648 مورد بیماری که به این شیوه مورد درمان قرار گرفتند 92  مورد به نتیجه رسید که نسبت که مراجیعن شیوه 14 و 2 دهم درصد است.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم عنوان کرد: طی سه ماه نخست سال 92، تعداد مراجعین به بخش مذکور 196 نفر بوده که از این میان 25 نفر نتیجه مثبت داشته و میانگین به کل مراجعین سه ماهه 14 و 40 دهم درصد است که نشان از روند روبه رشد و امیدوار کننده درمانی است.

طباطبایی افزود: تعداد مراجعین خدمات آی سی اس آی طی سال گذشته 554 نفر بوده که 116 نفر به نتیجه مثبت دست یافته و 27 و 6 دهم درصد رشد کل مراجعین را تشکیل داده است که این رقم طی سه ماه نخست سال جاری 116 مرجع به این شیوه داشته که 45 نفر موفق به دریافت نتیجه مثبت  شدند.

کد خبر 2107274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha