۹ مرداد ۱۳۹۲، ۱۵:۱۱

مدیریت مشارکتی پیش شرط موفقیت پروژه زاگرس مرکزی است

مدیریت مشارکتی پیش شرط موفقیت پروژه زاگرس مرکزی است

سمیرم – خبرگزاری مهر: مدیر اجرائی پروژه حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی گفت: اقدامات بخش مدیریت مشارکتی به منظور حصول اهداف مدیریت زیست بوم ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر شیرین ابولقاسمی صبح چهارشنبه در جلسه بررسی طرح حفاظت از تنوع زیستی در سیمای زاگرس مرکزی با بیان اینکه وسعت کلی این پروژه پنج هزار هکتار است، اظهار داشت: وسعت پروژه زاگرس یک چهارم وسعت کشور را در بر می گیرد که 105 هزار هکتار از این  پروژه در محدوده استان اصفهان واقع شده است.

ابوالقاسمی افزود: بر طبق تفاهمنامه سال 1390 که با حضور صد نفر در مرکز استان اصفهان منعقد شد وظیفه اصلی ادارات شهرستانی و سازمان های استانی حرکت همسو برای حفاظت از تنوع زیستی و بهره برداری پایدار طبق استاندارد های موجود و کدهای اجرائی است .

وی اجرای پروژه حفاظت از تنوع زیستی در سیمای زاگرس مرکزی را نیاز ملی دانست و با بیان اینکه مقرر شد این پروژه تا سال 2013 اجرائی شود، اظهار داشت: اجرای پروژه تا سال 2015 تمدید شده است و در صورت نیاز طبق نظر یو ان دی پی قابلیت تمدید شدن پس از سال 2015 را هم دارد .

ابوالقاسمی تاکید کرد: با این پروژه ادارات جهاد کشاورزی، امور عشایر، امور آب منطقه ای، محیط زیست نیز با سازمان حفاظت محیط زیست استان اصفهان همکاری خواهند کرد.

وی با اشاره به انتخاب رویکرد مدیریت مشارکتی با بهره گیری تفکر انتزاعی در اجرای پروژه ملی حمایت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی گفت: اقدامات حوزه مدیریت مشارکتی نقشی اثرگذار در حصول اهداف مدیریت زیست بوم دارد .

ابوالقاسمی ادامه داد: این پروژه از سال 1382 کلید خورد و ذخیره گاه های جنگلی، مناطق شکار ممنوع، مدیریت آب ، رویکرد سیستماتیک، تغییر کاربری اراضی و آمایش سرزمین از جمله اصولی هستند که این پروژه در صدد دستیابی به آن است.

وی بر توجه ویژه به این مساله که در متن پروژه مذکور تغییر شخم در جهت شیب آبیاری و بهره برداری از آبزی پروری و بهره برداری از آب و چوب و آسیب های ناشی از توسعه پایدار در چه سطحی مطرح می شود تاکید کرد .

مدیر اجرائی پروژه حفاظت از تنوع زیستی با اشاره به اینکه در قالب پروژه مذکور مرتع دام صنعت حذف نمی شود، اظهار داشت این پروژه با رویکرد اکوسیستمیک می تواند برای بسیاری از چالش های زیست محیطی پاسخگو باشد .

ابوالقاسمی مصرف بی رویه سموم و کود و همچنین وجود دام خارج از ظرفیت در مراتع و باغات و چمنزار ها را عاملی برای تثبیت کشاورزی ناپایدار دانست و گفت: تداوم این مشکلات در بخش کشاورزی و منابع طبیعی به تهدیدات گوناگون در ونک پادنا و دنا انجامیده است.

وی تاکید کرد: به منظور پیشرفت مراحل اقدامی طرح مذکور نیازمند پایش مداوم، اجرای برنامه های احیائی، مکانیزم های بهبود معیشت، ممانعت از ورود بی رویه دام است تا بتوانیم به بهبود وضعیت معیشت مردم منطقه کمک کنیم.

 

کد خبر 2107509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha