به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر روز جهانی قدس نه تنها در کشورهای اسلامی که در بسیاری از کشورهای دیگر نیز منشا تحرک و تکاپو بر علیه ظلم و اشغالگری شده است و راهپیمایی های خودجوش بر علیه زورگویی و حق کشی در سراسر جهان نشان دهنده آثار روانی و تربیتی این روز در بین ملتهای مختلف است.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: اصولا همه دستورات الهی و مناسک عبادی برای ساخته شدن انسان وضع شده و علاوه بر جنبه های مذهبی دارای جنبه های تربیتی و انسانی است.
محمد حسن حسن زاده از جمله برنامه های عبادی ماه رمضان را روزه داری و تاثیر آن در رشد اخلاق و شخصیت روزه داران و افراد مقید به رعایت اصول و آداب اسلامی می داند و می افزاید: نتیجه تحقیقاتی که در این زمینه صورت پذیرفته نیز نشان دهنده تاثیر روزه داری در سلامت جسم و روان انسان است.
وی ابراز می کند: در قرآن کریم که کتاب الهی و برنامه جامع زندگی برای همه بشریت است نیز خداوند متعال می فرماید: "روزه بر شما واجب شده همچنان که بر پیشینیان شما واجب شده بود تا به واسطه آن تقوای الهی را پیشه کنید" و ما از این آیه نتیجه می گیریم که روزه داری برای رشد و اصلاح نفس انسان واجب و ضروری است چون همه واجبات به نوعی در سلامت جسم و روح انسان تاثیر دارندو در صورتی که شرایط لازم در عبادات رعایت شود تاثیر انها به وضوح در زندگی ما دیده خواهد شد.
لزوم توجه به خودسازی اخلاقی در ماه رمضان
عضو شورای علمی طرح جامع مشاوره دینی خراسان رضوی بیان می کند: همانگونه که در ماه رمضان از خوردن و آشامیدن خودداری می کنیم از انجام گناهان و محرمات نیز باید به طور جدی خود داری کنیم و در خود سازی اخلاقی خودمان کوشا باشیم.
وی یکی از نمادهای ویژه خودسازی انسان را مراسم احیاء و شب زنده داری شب های قدر می داند و می گوید: اگر مراسم احیاء بدرستی عمل شود و اعمال آن با نیت خالص به جای آورده شود می تواند تقدیر و سرنوشت ما را تغییر داده و باعث آمرزش و تصفیه روح و روان ما شود.
استاد روانشناسی بالینی دانشگاه فردوسی مشهد ماه رمضان را یک دوره کامل خودسازی جسمی و روحی می داند و اذعان می کند: یکی دیگر از ابعد رشد انسان رشد اجتماعی و سیاسی است.
وی می افزاید: همانگونه که در فلسفه روزه آمده که با گرسنگی و تشنگی باید به فکر افراد نیازمند بود و به آنها کمک کرد و باید به نیازهای مادی دیگران توجه نشان داد یکی از وظایف مهم مسلمانان اهتمام به مشکلات اجتماعی و سیاسی سایر مسلمانان جهان است که در روایات ما نیز امده " کسی که صبح کند ولی به امور مسلمین بی توجه باشد مسلمان نیست".
رئیس اولین مرکز مشاوره اسلامی کشور بااشاره به سخنی از حضرت علی(ع) بیان می کند: مولا علی می فرمایند: " با ظالم دشمنی کنید و یار مظلوم باشید" لذا ابتکار حضرت امام خمینی(ره) در قرار دادن آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز جهانی قدس و دفاع از مردم مظلوم فلسطین این بعد اجتماعی سیاسی ماه رمضان را به کمال رسانده و باعث رشد سیاسی و اجتماعی مسلمنان ایران و جهان شد و تفکرات و روحیه مبارزه با ظلم را در وجود همه انسان های آزادی خواه متبلور ساخت.
تضعیف روحیه متجاوزان با قوت گرفتن روحیه مبارزه در مردم فلسطین
وی می افزاید: شما در حال حاضر با رصد مسائل روز جهان می توانید تضعیف روحیه متجاوزان و سربازان خونخوارشان و از طرف دیگر قوت و شدت گرفتن روحیه مردم مبارز و مسلمان فلسطین را مشاهده کنید به گونه ای که در همین چند سال گذشته رژیم اشغالگر قدس بیشتر از همه دوران تولد نامشروعش از حزب الله و مردم فلسطین شکست خورده است.
بنیانگذار مرکز مشاوره اسلامی معرفت در خراسان رضوی اظهار می کند: حضور گسترده مردم آزاده جهان در مراسم راهپیمایی حمایت از قدس و فلسطین باعث دلگرمی و رشد اعتماد به نفس مردم فلسطین و از طرف دیگر باعث رعب و وحشت در سران رژیم اشغالگر قدس و حامیان آنها خواهد شد و انشاء الله زمینه را برای آزادی قدس و فلسطین فراهم خواهد کرد.
مدیر فنی مرکز مشاوره حوزه های علمیه خراسان رضوی معتقد است مراسمی مانند راهپیمایی روز قدس باعث رشد روحیه استقلال طلبی و استکبار ستیزی در جوانان و حتی کودکان جامعه می شود و نسل های آینده را به گونه ای تربیت می کند که هیچ زورگویی در جهان نتواند خدشه ای به استقلال و آزادی کشور و حتی دیگر ملل مسلمان جهان وارد کند.
وی می افزاید: از خانواده ها و والدین انتظار داریم برای کمک به مظلوم و مبارزه با ظالم و به منظور نهادینه شدن این اخلاق در کودکانشان به صورت خانوادگی دست در دست فرزندانشان و با جدیت در مراسم راهپیمایی روز قدس شرکت کنند تا علاوه بر انجام وظیفه انسانی ودینی خودشان در تربیت صحیح اجتماعی و سیاسی فرزندانشان نیز گام مهمی برداشته شود.
وی ابراز می کند: جمله زیبایی از امام راحل داریم که می فرمایند: "فلسطین پاره تن اسلام است و در یک جای دیگر نیز می فرمایند: "اسرائیل غده سرطانی است" پس این وظیفه ما امت اسلامی است که برای نجات پاره تنمان این غده سرطانی و بدخیم را از تن اسلام و مسمانان برای همیشه خارج کنیم لذا مراسم راهپیمایی روز قدس بهترین کار برای آماده شدن شرایط به منظور حذف این غذه سرطانی است.
استاد روانشناسی دانشگاه آزاد تربت جام با ارائه چند پیشنهاد به همه خانواده ها به منظور شرکت در مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس می گوید: به خانواده ها پیشنهاد می کنم از هم اکنون خودشان را برای شرکت در مراسم راهپیمایی روز قدس آماده کنند و با برنامه ریزی قبلی در این مراسم حاضر شوند و والدین حضور گسترده خانواده را در مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس مطرح کنند تا فرزندانشان با شوق و ذوق در این مراسم حضور پیدا کنند.
وی همچنین به والدین پیشنهاد می کند: والدین فرزندانشان را با خریدن هدیه و جایزه و چیزهایی که مورد علاقه آنان است برای شرکت در مراسم راهپیمایی ترغیب کنند و پس از مراسم راهپیمایی به وعده های خودشان عمل کنند تا خاطره ای خوش از روز قدس در ذهن بچه ها باقی بماند و آنها در سنین جوانی و بزرگسالی راه والدینشان را ادامه دهند تا حمایت از مردم مظلوم فلسطین در قلب ها و دلهایشان جای بگیرد و این مسئله با کمک خداوند به پیروزی نهایی مردم فلسطین بینجامد.
عبدالله ابراهیمی مسئول آموزش اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی نیز با اشاره به اهمیت مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس بعد معنوی و مدهبی این روز را بیشتر از ابعاد سیاسی آن می داند.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: همانطور که می دانید حضرت امام خمینی(ره) روز جهانی قدس را که در آخرین جمعه ماه رمضان است اختصاص دادند که این امر برگرفته از اندیشه ها و دیدگاه های دینی ایشان و به تبع آن اندیشه های سیاسی اسلام است.
قدس روز احیای هویت مسلمانان جهان است
ابراهیمی اظهار می کند: روز جهانی قدس در واقع روز احیای هویت مسلمانان جهان است و مسئله ای که امام خمینی(ره) نیز به صراحت اعلام فرمودند در همین راستاست.
وی یکی دیگر از اهداف امام خمینی(ره) در نام گذاری این روز بنام روز قدس را بسیج جهان اسلام در برابر جهان کفر و استکبار می داند و اظهار می کند: وقتی بنیانگذار انقلاب اسلامی روز جهانی قدس را نام گذاری کردند در واقع می خواستند با این کار جهان اسلام را در یک مسیر بسیج کنند و مهمترین اثر روانی این کار هم ایجاد همین مسیر اتحاد و یکپارچگی بر علیه ظلم ستیزی در بین مسلمانان و انتقال ان به نسل های آینده است.
روز قدس منشا تحرکات ظلم ستیزانه در جهان
مسئول آموزش اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی یادآور می شود: روز جهانی قدس علاوه بر کشورهای اسلامی در بسیاری از کشورهای غیر اسلامی یک تحرک و تکاپو بر علیه ظلم و اشغالگری به راه انداخته است و راهپیمایی های خودجوش بر علیه زور گویی و حق کشی در سراسر جهان نشان دهنده برخی از آثار روانی و تربیتی این روز در بین ملتهای مختلف جهان است.
وی با اشاره به یکی دیگر از ابعاد مد نظر امام راحل در مسئله نام گذاری جمعه آخر ماه مبارک رمضان بنام روز جهانی قدس اظهار می کند: مسئله کمک به مبارزان اسلامی و حمایت از مسلمانان و آزادی طلبان جهان یکی از خط مشی های موردنظر اما خمینی(ره) بوده است.
نهادینه کردن مبارزه با مستکبران از ابعاد روانشناختی روز قدس
ابراهیمی با اشاره به بعد ظلم ستیزی روز جهانی قدس بیان می کند: تعلیم و نهادینه کردن مبارزه با مستکبران یکی از ابعاد مهم روانشناختی روز جهانی قدس محسوب می شود.
وی می افزاید: رژیم اسرائیل به عنوان نماد ظلم و تجاوز مطرح است و امام خمینی(ره) نیز شعارشان مبارزه با مستکبرین و زورگویان جهان بودو این بحث در مبارزه بارژیم مستکبر و اشغالگری همچون رژیم خونخوار اسرائیل از اهمیت بسیاری برخوردار است.
مسئول آموزش اداره کل تبلغات اسلامی خراسان رضوی ابراز می کند: می توان گفت خود مسئله قدس به عنوان مکانی که متعلق به مسلمانان است که خودش به طور مستقل یک هدف است که باید آزاد شود و امام خمینی(ره) نیز می فرمایند: "قدس متعلق به مسلمین است و باید به آنان باز گردد."
وی می افزاید: آن مسئله ای که رویکرد دینی روز جهانی قدس را بیشتر نمایان می کند طرح آن در ماه مبارک رمضان همراه با روزه داری و آن هم در روز جمعه همگام با نماز جمعه است.
مهاجرت های معکوسی که از سمت شهرک نشینان اسرائیلی به سوی دیگر کشورهای جهان صورت می پذیرد همچنین افزایش خودکشی ها در بین نظامیان رژیم اشغالگر قدس و گسترش مصرف مواد مخدر در بین جوانان صهیونیست پناه بردن بسیاری از آنها به گوشه میخانه ها نشان و از طرفی جان گرفتن روز افزون مردم و جوانان فلسطینی و افزایش قدرت روحی و روانی و نطامی انان در مقابله با نظامیان تا دندان مسلح رژیم اشغالگر قدس نشان می دهد بسیاری از اهداف روز جهانی قدس در حوزه تاثیر گذاری روانی تا به امروز محقق شده است.
.....................
گزارش: رضا آرمانیان
نظر شما