دکتر نادر اشراقی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به عامل باکتریایی MS گفت: عامل باکتریایی مایکو پلاسما سینوویه یکی از عوامل بیماری زا در ماکیان و طیور است که موجب مرگ و میر آنها میشود.
وی در ادامه اظهار کرد: این عامل باکتریایی میتواند موجب بیماری و ضایعات در بدن طیور شده و مرگ و میر این موجودات موجب تاثیرات منفی بر صنعت و طیور و اقتصاد کشور میشود.
رئیس واحد مبارزه با بیماریهای طیور اداره کل دامپزشکی استان قم تصریح کرد: در بحث جوجههای گوشتی موجب از دست رفتن شرایط طبیعی شده و باعث بیماری در جوجههای یک تا چهار روزه در واحدهای مرغداری میشود که در اثر بروز این عامل بیماری هایی چون آنفولانزا، برونشیت و نیوکاسل در جوجهها میشود.
وی افزود: در راستای کنترل بیماری جوجههای گوشتی طرحی از سوی سازمان دامپزشکی کشور در سراسر استانها اجرا شده که از جوجههای گوشتی یک تا چهار روزه به شیوه سوآب نای نمونه برداری میشود تا ویروسهای موجود در ترشحات کشت داده و جداسازی شود.
اشراقی عنوان داشت: مرحله نخست طرح سویه واکسینال مایکوپلاسماسینوویه و سویههای فیلدی در سراسر کشور اواخر تیرماه طی 10 روز انجام شد مرحله دوم این طرح نیز در سن 45 روزگی جوجههای گوشتی انجام میشود.
وی افزود: سه اکیپ در استان قم واحدهای مرغداری را شناسایی و در هر واحد استان قم 30 مورد سوآب نای گرفته شده است.
نظر شما