۱۴ مرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۱۹

در توضیح شرکت آبفا مطرح شد؛

کارکنان خط انتقال آب زابل - زاهدان 3 ماه حقوق معوقه دارند

کارکنان خط انتقال آب زابل - زاهدان 3 ماه حقوق معوقه دارند

زاهدان-خبرگزاری مهر: در پی انتشار گزارشی با عنوان کارکنان خط انتقال آب زابل - زاهدان بیش از 4 ماه در انتظار حقوق هستند شرکت آب و فاضلاب و شهری سیستان و بلوچستان با تائید حقوق معوقه این کارگران به مدت 3 ماه توضیحاتی را به این خبرگزاری ارسال داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، درتوضیحات شرکت آبفای استان آمده است:« در خصوص عدم پرداخت حقوق کارکنان خط انتقال آب زابل به زاهدان احتراماً براساس گزارش خبرگزاري مهر موارد ذيل به استحضار مي رسد.

1- تا قبل از انتصاب مهندس صدرائيه به عنوان مديرعامل شرکت که همزمان با آبانماه سال گذشته مي باشد پيمانکاران خط انتقال و حفاظت فيزيکي به مدت ٦ ماه حقوق معوقه داشتند که در حال حاضر که در ابتداي مرداد ماه سالجاري قرارداريم علاوه بر اينکه حقوق پيمانکاران هر ماه پرداخت مي گردد از بدهي قبل نيز ٣ ماه تسويه شده که الان فقط ٣ ماه حقوق معوقه طلب دارند و اين موضوع در دستور پرداخت شرکت مي باشد.

لازم به ذکر است پرداخت حقوق و مزاياي پيمانکاران بهره برداري خط انتقال و حفاظت فيزيکي از محل رديف اعتباري خط انتقال آب زابل به زاهدان بوده که با توجه به حذف رديف اعتباري آنها، تمامي پرداختهاي ماهيانه اين پيمانکاران از محل منابع داخلي شرکت تامين گرديده است ضمناً تعهدات پرداخت نشده پيمانکاران طي مکاتبه اي از طريق نماينده محترم مردم شهر زاهدان (جناب آقاي دکتر شهرياري) به وزير محترم نيرو انجام شده، که وزير محترم نيرو دستور پيگيري ديون و پرداخت آن از رديف متمرکز صادر نموده اند که در حال پيگيري مي باشد.

لازم به ذکر است با توجه به اينکه بهره برداري از خط انتقال در سال ٨٢ شروع و پرداختهاي فوق از محل طرحهاي عمراني بوده و با توجه تخصيصات در بازه زماني متفاوت هميشه شاهد تاخير در پرداخت حداقل ٣ الي ٤ ماه را بوده ايم لذا با توجه به موارد فوق، رسانه اي شدن اين موضوع با توجه به گذشت بيش از ١٠ سال جاي تامل دارد.

2-در خصوص نصب دوربين هاي حفاظتي در منزل مدير و مهمانسرا بايد گفت تمام موارد کذب بوده و صحت ندارد و هيچگونه هزينه اي بابت نصب دوربين در منزل و واحدهاي سازماني شرکت پرداخت نگرديده است و تمام منازل سازماني و استيجاري اين شرکت فاقد دوربين مي باشد.

3-در رابطه با پروازي بودن مديريت شرکت بايد گفت دستاوردهاي شرکت آب و فاضلاب سيستان و بلوچستان در ٨ ماهه اخير خود بيانگر تلاشهاي بي وقفه مدير عامل، معاونين و کارشناسان شرکت بوده و اين خود لزوم حضور مستمر و شرکت در جلسات مجموعه وزارت نيرو، شرکت مهندسي آبفاي کشور، سازمان مديريت و برنامه ريزي، مجلس شوراي اسلامي، نهاد رياست جمهوري و ... مي باشد که نتايج حاصله اين پيگيريها مستند ميباشد .

4-در خصوص رهن واحد مسکوني بايد گفت واحد سازماني که قبلاً در اختيار مديرعامل اسبق شرکت قرارداشته به عنوان مهمانسرا مورد استفاده قرارگرفته است بطوري که هزينه هاي هتل طي چهار ماه ابتداي سال جاري نسبت به دوره مشابه سال قبل صددرصد کاهش داشته است.

5-در ارتباط با عدم وجود مدير در شرکت آب و فاضلاب سيستان بايد گفت با توجه به توديع مدير قبلي اين شرکت، مدير جديد تعيين گرديد ولي به دليل سلايق شخصي افراد خاص و عدم آگاهي و تخصص لازم آنها از شرايط شرکت با مدير تعيين شده همکاري و همياري لازم را نداشته و فقط به دنبال اين هستند که افراد خاص مد نظر آنها در آنجا به عنوان مدير مشغول گردند.

ضمناً از کساني که امروز مدعي عدم وجود مدير در شرکت آب و فاضلاب سيستان مي باشند بايد پرسيد دلايل عدم ثبات مديريت در شرکت آب و فاضلاب زابل چه کساني هستند؟! مگر نه آن است که دخالتها و اظهار نظرهاي غير کارشناسي باعث اين بي ثباتيها گرديده است بطوري که صرفاً صلايق شخصي برخي از مقامات خاص باعث اين نابساماني گرديده و اين در حالي است که شرکتهاي آب و فاضلاب در تمام کشور با قطعي و کمبود آب دست و پنجه نرم مي کنند اما مديريت و پرسنل اين شرکت تمام تلاش خود را در جهت برقراري آب پايدار به کار برده اند اما افرادي شرکت را به سمت مسائل حاشيه مي برند و اهدافي را در اين راستا دنبال مي کنند .

6-لازم به ذکر است از ابتداي تاسيس شرکت، در اين مجموعه از مديران متخصص غير بومي استفاده مي گرديده و در حال حاضر نيز کليه پروژه هاي شرکت عليرغم تمامي موانع مالي و ... فعال بوده که توانسته است رضايت نسبي مشترکين خود را در تمام استان بدست آورد.

در خصوص پروژه آبرساني شهر علي اکبر بايد گفت هم اکنون با تمامي مشکلات مالي و ... خط انتقال آب به شهر علي اکبر در حال اجراست و اين پروژه از محدود پروژه هاي فعال در سطح استان مي باشد و از سويي با توجه به گسترش سطح منطقه سيستان و از آنجايي که آب مورد نياز شهر علي اکبر از طريق آبفاي روستايي تأمين مي گردد که با بالا رفتن دما در طي چند ماه گذشته نه تنها در شهر علي اکبر بلکه در سطح منطقه سيستان باعث کمبود آب گرديده است با اين وجود تمامي تلاشهاي همکاران آبفاي روستايي باعث شده آب مورد نياز مردم شهر علي اکبر  1.5 برابر استاندارد در اختيار آنان قرار گيرد ولي متأسفانه اين موضوع دستاويز برخي از افراد قرار گرفته است .

با اين حال در حال حاضر روزانه حدود ٨٥٠ الي ٩٥٠ مترمکعب آب تصفيه شده از طريق آبفاي روستايي به شبکه شهري تزريق مي گردد. و از آنجايي که هنوز علي رغم تغيير روستا به نام شهرتأمين آب جهت احشام واقع در شهر بسيار مشکل ساز شده است  اميد است با ادامه کار خط انتقال، آينده انشاءا... مشکل تأمين آب، در سالجاري بر طرف گردد.

 قابل ذکر است کارهاي انجام شده طي يک سال و نيم گذشته در راستاي تامين آب مورد نياز شهر علي اکبر به شرح ذيل مي باشد. ١- اصلاح کامل شبکه آب شهر علي اکبر ٢- احداث کامل يک باب مخزن به ظرفيت ٢٠٠٠ مترمکعب ٣- در حال احداث بودن يک ايستگاه پمپاژ دائم براي شهر ٤- اجراي ١٠ کيلومتر از ١٣ کيلومتر خط انتقال ٥- وارد مدار شدن تصفيه خانه آب شهرهاي سيستان ٦- اصلاح کامل انشعابات شهري.

ضمناً مصاحبه فرماندار محترم اين شهر با آن خبرگزاري در مورخ ٢٩/٤/٩٢ که وضعيت آب شهر را توضيح داده است به اين شرح مي باشد: فرماندار هامون نيز در اين رابطه گفت: به منظور رفع مشکل موقت مردم چندين دستگاه تانکر آب رساني در اقصي نقاط شهر مستقر خواهند شد.

حميد رضا فخررحيمي در گفتگو با مهرضمن عذر خواهي و تشکر از صبوري مردم هامون شهر اظهار داشت: خوشبختانه در راستاي سياست هاي کلي نظام که همانا ايجاد مطلوب ترين شرايط رفاهي براي همه ي آحاد مردم ايران است  بخش شيب آب به شهرستان هامون ارتقا و با استقرار فرمانداري بسياري از معضلات اين منطقه به صورت ويژه در دست بررسي است.

وي گفت: وضعيت نامطلوب بازار هاي جهاني و وضعيت اقتصادي کشورعوامل موثر در کاهش سرعت خط انتقال آب به شهر هامون بوده است. فرماندارهامون گفت: از همان روز هاي نخست افتتاح فرمانداري يکي از دغدغه ها وضعيت آب هامون شهر بوده که با پيگيري ها ي متعدد پروژه خط انتقال آب به اين شهر کليد خورد که متاسفانه دراوايل کار با عدم تامين لوله و اتصالات آن هم به سبب مشکل تامين ابزار مورد نياز از خارج کشور رو به رو شد.

وي با بيان اينکه پروژه خط انتقال آب با سرعت در حال انجام است افزود: اين که بنده بگويم همين فردا يا چند روز ديگر مشکل  اين شهر به طور کامل حل مي شود سخن به جايي نيست اما مردم هامون شهر مطمئن باشند که رفع اين مشکل همواره در اولويت قرار دارد. وي همچنين از تشکيل کميته چهار نفره به منظور ارتباط مستمر با مردم خبر داد و گفت: اين کميته متشکل از بخشدار، مسئول آب و فاضلاب هامون شهر، مسئول آب و  فاضلاب روستايي و يکي از اعضاي شوراي اسلامي است که وظيفه دارند ضمن استقرار به صورت شبانه روزي در شهر وضعيت موجود را از نزديک رصد و نتايج حاصله را جهت تصميم گيري اعلام کنند. قابل به ذکر مي باشد پروژه انتقال آب به شهر علي اکبر ١٣ کيلومتر مي باشد که فقط ٣ کيلومتر آن باقي مانده که داراي پيشرفت فيزيکي ٧٧ درصد مي باشد.

در پايان بايد گفت عليرغم تمامي نامهربانيها، ناملايمتها، کمبود تخصيص ها، دخالتها و ... شرکت آب و فاضلاب سيستان و بلوچستان توانسته است تامين آب منطقه سيستان را نسبت به مشابه سال گذشته ١٠٠ درصد افزايش داده و کيفيت آب توليدي را که در گذشته بصورت خام در اختيار شهروندان قرار داشته را تصفيه و با کيفيت عالي در اختيار آنها قرار دهد.و اين شرکت روز به روز تلاش افزونتري را در جهت ارائه خدمت بهتر انجام مي دهد اگر ... .

در ساير نقاط استان نيز با تمام سختيها و مشقات تامين آب، توانسته ايم با تامين آب مناسب و کيفيت مطلوب بين ١٥ تا ٣٠ درصد افزايش داشته باشيم.»

روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان

مهر توضیح می دهد:

به منظور رفع برخی از شبهات موجود در جوابیه روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهری سیستان و بلوچستان چند نکته قابل به ذکر است که بنا بر رسالت رسانه ای مبتنی بر آگاه سازی و تنویر افکار عمومی نیاز به توضیح است.  

باید اذعان داشت: در فصل سوم  ماده 3 حقوق و قانون مطبوعات به صراحت ذکر شده است مطبوعات حق دارند نظرات، انتقادات سازنده، پيشنهادها، توضيحات مردم و مسئولان  رابا رعايت موازين اسلامي و مصالح جامعه درج و به اطلاع عموم برسانند و لذا ضبط و انعکاس صدای اعتراض بیش از 200 کارگر که از ابتدای سال 1392 دستمزدی دریافت نکرده اند و یا اعتراض نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی مبنی بر وجود سوء مدیریت در آبفای استان بر اساس وظیفه و حقوق تعیین شده در قانون است.

شایان ذکر است : از آنجا که این خبرگزاری وظیفه ای در قبال بازرسی و یا رسیدگی به تخلفات  اداری در هیچ نهادی را دارا نیست لذا عدم حضور مدیر در شرکت آبفا یکی از گلایه های مکرر کارمندان و کارشناسان همان شرکت است که بنا بر حسب وظیفه رسانه ای (قنون مطبوعات) منعکس شده است و گواه این ادعا همان بس که این رسانه به منظور دریافت پاسخ به مشکلات و سوالات مطروحه از تاریخ ششم مرداد ماه سال جاری تا زمان انعکاس این جوابیه (14 مرداد) همچنان در انتظار باز گشتن مدیر عامل محترم از جلسات تهران است.

با وجود اینکه علت عدم حضور مدیریت محترم شرکت آبفا در طول هر ماه بنا بر ادعای مندرج در جوابیه، حضور در جلسات تهران و پیگیری طرح های آبرسانی عنوان شده است است اما اعتراضات گسترده مردم هامون شهر به دلیل قطع شدن آب از ابتدای تابستان تا کنون ، قطعی و کمبود شدیدی آب در شهر فنوج و عدم حفر چاه جدید ، کمبود آب در شهرستان زهک و زابل، تعطیلی طرح های فاضلاب زهک، کنارک و چابهار، عدم پرداخت حقوق پرسنل انتقال آب زابل به زاهدان و همچنین کشته شدن دو تن از کارگران تصفیه خانه سیستان در ماه مبارک رمضان به دلیل کوتاهی شرکت آب و فاضلاب در نصب وسایل ایمنی به عنوان کار فرما و همچنین بلاتکلیفی شرکت آبفای سیستان  بیش از یک ماه  خلاف ادعاهای مطرح شده در راستای دستاورد های مطلوب و تامین رضایت مردم است .

در پاسخ به بند 6 جوابیه آن شرکت محترم مبنی بر فعال بودن تمامی پروژه ها در استان گزارش پیمانکاران و کارشناسان آبفا حاکی از آن است که از 42 کیلومتر اجرای پروژه فاضلاب زهک از سال 91 تا کنون تنها 7 کیلومتر اجرا شده است و این طرح  درست 3 ماه پس از حضور مدیر عامل جدید در استان و از ابتدای سال جاری به حالت تعلیق درآمده است و لذا این پرسش را به ذهن متبادر می کند آیا این پروژه جزو پروژه های استان  محسوب نمی شود؟

شایان ذکر است ادعای رهن منزل در خارج از مجموعه سازمانی به مبلغ 400 میلیون ریال و خرید مبل و سرویس خواب  به میزان 300 میلیون ریال از فروشگاه مبلمان .... در بلوار خرمشهر زاهدان(طبق اسناد موجود) برای تجهیز منزل جدید مدیر از جانب پرسنل آن مجموعه مطرح و مورد اعتراض واقع شده است و لذا قضاوت و یا رسیدگی به این موضوع ازعهده این رسانه خارج بوده و بر عهده سازمان های نظارتی است اما بسیاری از کارکنان آن شرکت بر این  نکته اعتراض دارند با وجود اینکه تعداد 2 مهمانسرای 3 خوابه و مجهز در سه راه پاسداران و طبقه فوقانی امور آب زاهدان که یک واحد آن تنها برای مقامات بلند پایه از جمله معاونان و وزرا مورد استفاده قرار می گیرد وهمچنین وجود  یک مهمانسرا در خیابان خیام چگونه تبدیل منزل مدیر سابق  به مهمانسرا احساس نیاز شده است؟

عدم حضور مدیر در شرکت آب و فاضلاب سیستان نیز با گذشت بیش از یک ماه و با وجود کمبود و قطع مکرر آب در هامون شهر ،زهک و همچنین مشکلات متعدد در خطوط فاضلاب از جمله مشکلات عدیده ای است که مردم در این منطقه با آن روبرو هستند و از آنجا که مردم از بازی های سیاسی و آنطور که در جوابیه عنوان شده از دخالت افراد بی خبر و به دور هستند لذا وضعیت بوجود آمده را نباید به پای دیگران انداخت زیرا تا پیش از عزل و نصب های مدیران در سیستان مشکلی به عنوان سوء مدیریت و یا فقدان مدیروجود نداشته است و این سوء مدیریت تنها ناشی از انتصابات صورت گرفته در شرکت آبفای استان است و باز جای این سوال مطرح می شود که ایا در استان پهناور سیستان و بلوچستان یک مدیر برای آبفای سیستان پیدا نمی شود که بیش از یک ماه پرسنل و مردم سیستان بلاتکلیف هستند؟

گفتنی است در خصوص  تشنگی مردم هامون شهر نیز آنچه که عیان است و معاونت بهره برداری شرکت آبفا نیز در بازدید حضوری از وضعیت این شهر در تاریخ یکم مرداد ماه داشته است گویای این مطلب است که آبی در لوله های این شهر برای رفع تشنگی مردم وجود ندارد و اعتراضات گسترده مردم، تجمعات اعتراض آمیز در مقابل شهرداری، فرمانداری و متاسفانه در پاره ای از اوقات درگیری همه حاکی از تشنگی مردم و بی آبی است  اما در کمال ناباوری در بند ششم  توضیحات آن شرکت اورد شده است که : «تأمين آب جهت احشام واقع در شهر بسيار مشکل ساز شده است»؟

لازم است بنا بر رسالت رسانه ای باری دیگر تاکید شود که مردم در منطقه سیستان به خصوص شهر هامون در بحران واقعی به سر می برند و در حال حاضر حتی انسان ها نیز آبی برای مصرف ندارند چه برسد به احشام که در ظاهر به دغدغه های آن شرکت افزوده است!

 

کد خبر 2110182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha