به گزارش خبرنگار مهر، فعالیت 23 شهر و ناحیه صنعتی در گلستان و حذف موانع فراروی صنعتی شدن در گلستان از مهمترین اقداماتی بود که در دو دلت گذشته صورت گرفت.
با اینکه دروازه های صنعتی فراروی گلستان در هشت سال گذشته باز شده است اما مشکلات و موانع متعدد، موقعیت تولید را در استان سخت کرده است.
وجود ظرفیتهای خالی در شهرکهای صنعتی گلستان، عدم رغبت سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در برخی نواحی و شهرکها، مشکلات تامین سرمایه درگردش، نوسانات بازار ارز، افزایش قیمت مواد اولیه و ... از جمله مشکلاتی است که بخش تولید گلستان با آن مواجه است.
نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت بخش صنعت و معدن شهرستان افزود: برخی از مشکلات موجود ناشی از تحریمهاست که بر روند کار تاثیر گذاشته است.
رحمت الله نوروزی افزود: این تحریمهای بین المللی بر تثبیت اشتغال پایدار و مولد تاثیر گذاشته است و همچنین بخشی از رکود تولید ناشی از آن است که در بحث هدفمند کردن یارانه ها در تولید حمایت نشده است.
وی با اشاره به اینکه صنعت گلستان نوپاست عنوان کرد: صنایعی که در شهرکها و نواحی صنعتی استان مستقر هستند، خرد و کوچک هستند و اکنون برخی شهرهای صنعتی با 20 درصد ظرفیت کار می کنند.
نوروزی گفت: تمام تلاشمان این بود که از این بخش حمایت کنیم و کارفرمایانی که مراجعه کردند برای رفع مسائلشان مرتب پیگیری داشته ایم.
عقب نشینی سرمایه گذاران ناحیه صنعتی
نماینده مردم علی آبادکتول درباره ناحیه صنعتی فاضل آباد بیان داشت: تاکنون چند سرمایه گذار برای ناحیه آمدند و پیگیریهایی در وزارت اقتصاد، بانکهای عامل، صنعت و معدن و ... داشتیم ولی بعضی از سرمایه گذاران عقب نشینی کردند.
وی بیشترین مشکلا را ناشی از نوسانات ارز بیان کرد و گفت: امیدواریم در شرایط جدید فضای جدیدی با رویکرد حمایت از تولید ایجاد شود و ما بتوانیم در خمت تولیدکنندگان باشیم.
نوروزی با اشاره به وضعیت شهرک صنعتی علی آبادکتول گفت: ما واقعا اعتقاد داریم که شهرک صنعتی علی آباد باید فعال باشد و جوانان بتوانند در آن مشغول شوند زیرا زمانیکه اشتغالزایی باشد، ناهنجاریها، اعتیاد، طلاق کاهش می یابد و کسب و کار رونق می گیرد.
عضو فراکسیون تولید و کارگری مجلس بیان داشت: برای ناحیه صنعتی فاضل آباد چندبار مسئولان ارشد استان را به منطقه دعوت کرده ایم ولی رغبتی برای سرمایه گذاری وجود ندارد.
همکاری نامناسب بانکها
وی گفت: متاسفانه بانکها نیز بحث منابع و مصارف را مطرح می کنند و همکاری لازم را ندارند و این امر سبب کندی روند می شود که از آن رضایت ندارم.
نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس همچنین به هدفمندی یارانه ها اشاره و اضافه کرد: هدفمند کردن در مسائل داخلی تاثیر گذار بوده است و آنگونه که باید از بخش تولید تاکنون حمایت نشده است.
آسیب دیدگی تولید
عضو فراکسیون تولید در مجلس با بیان اینکه وضعیت تولید در سالهای اخیر آسیب دیده است، گفت: وقتی صنایع برخی استانها نظیر مازندران، سمنان و غیره را رصد می کنیم، در می یابیم که تولید آسیب دیده است، زیرا استراتژی اساسی در حمایت از تولید نداشته ایم.
رحمت الله نوروزی به بحث ادغام صنعت، معدن و تجارت اشاره و اضافه کرد: ادغام این وزارتخانه که در دوره های قبل رخ داد از جمله مسائلی بود که بر تولید اثر گذاشته است.
واردات بی رویه بلای تولید
وی واردات بی رویه را از دیگر مشکلات فراروی تولید بیان کرد و گفت: این عامل نیز به همراه دیگر عوامل بر فرایند تولید تاثیر گذاشته است و امیدواریم چاره جوبی اساسی در این بخش صورت گیرد.
به گزارش مهر، به رغم مشکلات فراروی تولید، درحال حاضر در استان 100 واحد تولیدی داریم که دارای برند کشوری و جهانی هستند و 60 واحد نیز برای مطرح شدن به عنوان صنعتگر و تولید کننده نمونه معرفی شده اند که نشان دهنده قابلیت گلستان در حوزه صنعت است.
این قابلیتها درحالیست که رئیس خانه صنعت و معدن گلستان معتقد است، سال گذشته سال خوبی برای حوزه تولید نبود، استان گلستان 6 درصد کل صادرات مواد لبنی کشور را داشته و این امر نشان دهنده اینست که استان کم بضاعتی نیست و توانمندی صنایع 85 تا 90 درصد مربوط به صنایع استان است که جای حمایت دارد.
تدوین برنامه مدون صنعت
رمضان بهرامی افزود: با تدوین برنامه مدون و بومی سازی مشکلات صنعت استان تاحدی حل شده و این مهم راه برون رفت از مشکلات را تسهیل کرده است.
رئیس خانه صنعت و معدن استان با تاکید بر نقش موثر بخش خصوصی در صنعت تصریح کرد: در این سال ها بخش خصوصی به ندرت به رسمیت شناخته شده است، بخش خصوصی فکر و خواسته های فقیرانه ندارد بلکه دارای کرامت بالایی بوده و در توانمندسازی صنایع بسیار موثر است.
رمضان بهرامی ادامه داد: به رسمیت شناختن بخش خصوصی در برخی استان ها بی نظیر است که باید از این فرصت برای ارتقا واقعی جایگاه صنعت استان استفاده کنیم.
در عین حال به اعتقاد برخی فعالان حوزه صنعت گلستان، مشکلات نقدیتگی و سرمایه درگردش، مسائل گمرکی و بورکراسی اداری، فراهم نبودن زیرساختهای کامل در شهرها و نواحی صنعتی، نوسانات مربوط به بازار ارز و فروش از جمله مشکلاتی است که بخش تولید استان با آن دست و پنجه نرم می کند و گذر از این مرحله نیازمند تدبیر دولتمردان است.
نظر شما