۱۴ مرداد ۱۳۹۲، ۱۸:۴۴

عیوضی خبر داد:

برداشت محصول گلرنگ از مزارع این شهرستان خدابنده

برداشت محصول گلرنگ از مزارع این شهرستان خدابنده

زنجان -خبرگزاری مهر: مدیر جهادکشاورزی خدابنده با اشاره به برداشت محصول گلرنگ، گفت: در سال زراعی 92 - 91 در این شهرستان بالغ بر 60 هکتار گلرنگ از ارقام سینا و فرامان کشت شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی عیوضی افزود: با کشت گلرنگ که میانگین برداشت آن در شهرستان 650 تا 700 کیلوگرم در هکتار می‌باشد، قدم مثبتی در افزایش تولید و ترویج کشت دانه‌های روغنی برداشته شده است. این محصول از اواخر اسفند تا اوایل فروردین‌ماه کشت می‌شود و نهایتاً اوایل مرداد برداشت می‎گردد.

وی اظهار داشت: به منظور حذف آیش در مزارع دیم و تناوب صحیح و کشت مکرر محصولات و افزایش درآمدزایی در مزارع دیم توصیه ما به کشاورزان دیم‌کار برای کشت گلرنگ و انواع حبوبات دیم از جمله نخود، عدس است. همچنین در مزارع آبی نیز به منظور جلوگیری از فرسایش و افزایش بهره‎وری بین برداشت و کشت محصول بعدی توصیه به کشت گیاهان علوفه‌ای (اورژانسی) از جمله خلر و ماشک از توصیه‎های جدی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده ، با بیان اینکه پرداخت 63/27 میلیون ریال به عنوان کمک‌هزینه کشت و تامین نهاده‌های یارانه‌دار و نیز بازدید مستمر و رصد دقیق کارشناسان این مدیریت از سطح مزارع در شهرستان، از جمله اقدامات این ارگان به‌شمار می‌رود تصریح کرد: طی چند سال اخیر روند رو به رشد کشت محصول گلرنگ به صورت دیم در سطح شهرستان مشهود است و پیش‎بینی می‌شود با تولیدی بالغ بر 42 تن و مبلغ متوسط 10 هزار ریال درآمدی بالغ بر 420 میلیون ریال عاید شهرستان شود.

عیوضی در ادامه از اجرای 14 هزار هکتار طرح آبیاری تحت‌فشار در شهرستان خدابنده خبر داد و گفت: از زمان شروع اولین طرح آبیاری تحت‌فشار در شهرستان خدابنده تاکنون نزدیک به 14 هزار هکتار از اراضی آبی این شهرستان به آبیاری تحت‌فشار تجهیز شده است.

وی  با بیان این خبر افزود: این طرح‎ها با اعتباری بالغ بر 576 میلیارد ریال به انجام رسیده و منجر به صرفه‎جویی سالانه 63 میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده گفت: راندمان آبیاری با آبیاری تحت‌فشار در روش قطره‎ای 90 تا 95 درصد و در روش بارانی 70 تا 75 درصد  است و این در حالی است که در خوشبینانه‎ترین حالت راندمان آبیاری در روش سنتی 30 درصد است.

عیوضی ،سه روش اجرایی طرح‎های آبیاری بارانی را ثابت (کلاسیک)، ویلمو و سنترپیوت عنوان کرد و ادامه داد: در شهرستان خدابنده 80 درصد طرح‎های آبیاری بارانی از نوع کلاسیک می‎باشد و اجرای این طرح‎ها 2800 نفر اشتغال‌زایی به همراه داشته است.

کد خبر 2110408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha