به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سيداحمد موسوی سه شنبه شب در جمع خبرنگاران به بدهیهای عمره دوره قبل به عربستان اشاره کرد و افزود: در عمره قبل 60 میلیون دلار بدهی داشتیم که توانستیم تمامی آن را تسویه کنیم .
وی گفت: براساس برنامه ریزیهای انجام شده توانستیم تمامی بدهیهای خود را به عربستان به صفر برسانیم این درحالی بود که مسئولان سعودی عنوان كرده بودند كه ايران امسال (90 ـ 91) عمرهگزار به عربستان نخواهد فرستاد چون مشکلات ارزی دارند و اگر بيايند نيز بدهكار خواهند ماند.
رئيس سازمان حج و زيارت تاکید کرد: همچنین امسال برای اولين بار در ماه صفر اطلاعات عمره به عربستان ارسال و 27 هتل در مدينه و 20 هتل در مكه اجاره و عمليات عمره آغاز شد، اما پس از گذشت 40 روز از عمره متوجه شديم كه میتوانيم ظرفيت عمره را افزايش دهيم بنابراين 15 هتل در مكه و 10 هتل در مدينه دوباره اجاره شد.
به گفته موسوی ، در عمره سال جاری 515 هزار نفر به عربستان اعزام شدند و باوجود از افزايش قيمت ارز و تورم تلاش کردیم قیمتها همانند سال گذشته باشد اما قيمت و خدمات عمره در ايران باز هم کمتر از مالزی، تركيه و مصر است و بطور متوسط هر فرد 4 هزار دلار هزینه باید پرداخت کند درحالیکه در کشورهای دیگر قیمتها بسیار بیشتر است.
وی اظهار داشت: برای حج تمتع سال جاری سه بار به صورت كامل برنامهريزی شد، بار اول برای 75 هزار نفر، بار دوم پس از صحبت با مسئولان عربستانی و دريافت پنج هزار سهميه اضافه برای 80 هزار نفر و بار سوم به دليل كاهش 20 درصدی سهميه حج همه كشورها برای 64 هزار نفر برنامه ریزی انجام شد البته در اين ميان ما برای 80 هزار نفر هتل اجاره كرده و قرار داد بسته بوديم كه با صحبتهای انجام شده توانستيم قرارداد 95 درصد هتلهايی كه در اثر كاهش 20 درصدی سهيه نيازی به آنها نداشتيم را بدون پرداخت هيچ پولی لغو کنیم.
این مقام مسئول در سازمان حج در مورد قیمت حج تمتع نیز تاکید کرد: مسئولان نظارتی 30 روز 24 ساعته برای بررسی قيمت تمام شده حج تمتع و به منظور کاهش قیمتها در سازمان مستقر شدند اما در نهایت به قيمت اعلام شده سازمان حج رسيدند.
وی همچنین در مورد عتبات عالیات نیز گفت: از سال گذشته تا کنون یک میلیون و 100 هزار نفر به عتبات عالیات اعزام شدند و همچنین اقدام خوبی که در این خصوص انجام شد این بود که طلب شرکتهای عراقی را از 100 میلیون دلار به صفر رساندیم.
موسوی همچنین از مخالفت با کاهش سهمیه عمره خبر داد و گفت: علی رغم مخالفتهای انجام شده توانستیم سهمیه عمره 100 دستگاه و ارگان را که در مصوبه شورای عالی حج نیز نبود را کاهش دهیم و در حال حاضر براساس مصوبه شورای عالی حج فقط خانواده شهدا، جانبازان، ایثارگران و دانشجویان و طلاب سهمیه دارند و همچنین افراد نخبه و مدال آور که به تایید برسد نیز از این سهمیه میتوانند استفاده کنند.
وی در مورد حذف سهميه عمره زوجهای جوان نیز گفت: اين سهميه در مصوبات شورای عالی حج وجود دارد و حذف نشده است اما سال گذشته سهميه مشخصی برای آن در نظر گرفته نشد بلكه هر زوج جوانی كه مراجعه كرد و ما تشخيص داديم كه اين سفر برای آنها لازم است، به آنها سهميه دادیم.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین در مورد کاهش تعداد پزشکان و نیروهای خدماتی در کاروانها به منظور افزایش سهمیه مردن در حج نیز افزود: در عملیات تمتع امسال سهمیه 300 پزشك کاهش پیدا کرده است و با این کار و با اسکان 12 تا 13 كاروان در يك هتل، به جای اينكه 12 پزشك به حج اعزام شوند، چهار يا پنج پزشك در محلی به عنوان مطب در هتل به صورت 24 ساعته به زائران خدمت رسانی میكنند.
وی در مورد افراد پشت نوبتی در عمره و تمتع نیز گفت: در حال حاضر 7 میلیون و 500 هزار نفر پشت نوبت اعزام به عمره مفرده و یک میلیون و 400 هزار نفر نیز پشت نوبت تمتع هستند .
موسوی همچنین در مورد تخفیفهای حج تمتع نیز گفت: چنانچه بتوانیم قرار داد 5 درصد هتلهای باقی مانده را نیز لغو کنیم در این صورت مبلغی را به حساب زائران بابت قربانی و سایر تخفیفات پرداخت خواهیم کرد.
نظر شما