۱۹ مرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۴۵

گزارش مهر/

سرقت کابلهای برق در سیرجان افزایش یافت/ دكل‌هاي بدون‌كابل و خاموشی خانه ها

سرقت کابلهای برق در سیرجان افزایش یافت/ دكل‌هاي بدون‌كابل و خاموشی خانه ها

سيرجان- خبرگزاري مهر: سرقت رفتن كابلهاي متصل به دكلهاي برق موجود در كوچه و خيابان‌هاي سيرجان معضلي است كه پررنگ تر از گذشته به چشم مي خورد اين اتفاق طي چند سال اخير بسيار شايع شده و به دفعات شاهد قطعی برق در یکی از بزرگترین شهرهای کرمان هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر؛ اين روزها شاهد  دكل هاي بدون كابل در خيابان هاي سيرجان هستيم، اتفاق جالبي كه در اين خصوص رخ مي‌دهد اين است كه سارقان در خيابان‌هاي پرتردد شهر دست به سرقت كابل‌هاي برق مي‌زنند.

اين در حالي است كه اهالي محلاتي كه كابل برق دكل‌هاي نصب شده در كوچه و خيابان‌هايشان به سرقت رفته است بايد تاريكي شب را تحمل كنند. آن‌ها از بي‌برقي و تاريكي و نبود امنيت در خيابان هاي تاريك‌شان ترسانند و خواستار رسيدگي سريع‌تر مسوولين به اين معضل هستند.



از جمله خيابان‌هايي كه اخيرا كابل‌هاي برقش به سرقت رفته، خيابان خواجو است. خياباني در سيرجان كه جزو خيابان‌هاي پر تردد محسوب شده و از زمره خيابان‌هاي خلوت شهر نیست. اما با اين حال اهالي آن طي هفته‌هاي  گذشته مجبور به تحمل تاريكي كوچه و خيابان‌‌شان شده‌اند.

كابل‌هاي برق روستاي دوچاهي هم به سرقت رفتند

علاوه بر اين، موارد ديگري از به سرقت رفتن كابل‌هاي برق، در روستاهاي اطراف سيرجان رخ داده است همانند روستاي دوچاهي در 45كيلومتري سيرجان.

اهالي روستاي دوچاهي كه مدتي است با بي‌برقي دست و پنجه نرم مي‌كنند، مي‌گويند: تحمل تاريكي در دوره‌اي كه همه‌ي روستاها از اين نعمت برخوردارند ديگر توجيه‌پذير نيست و در صورت مراجعه به اداره برق به ما گفته مي‌شود كه هزينه برق‌رساني مجدد به اين روستا 20ميليون تومان برآورد شده است كه بايد كل اين هزينه را اهالي متحمل شوند...!



هزينه كابل‌هاي دزديده شده را اهالي بايد بپردازند

اهالي دوچاهي مي‌گويند: 20ميليون تومان براي تعداد معدود خانواري كه در اين روستا زندگي مي كنند مبلغ بسيار بالايي است و اهالي محل از عهده‌ي تامين اين مبلغ برنمي آيند كه جهت برقراري مجدد روشنايي و برق محله‌شان به اداره برق تسليم كنند.

وظيفه اداره برق تامين روشنايي و برق براي شهروندان است، تاوان به سرقت رفتن كابل‌ها را مردمِ ندار روستاها نمي‌توانند بپردازند

اهالي دوچاهي مي‌گويند: مگر ما اين كابل‌ها را دزديده‌ايم كه بايد هزينه آن را متقبل شويم. وظيفه‌ي اداره‌ي برق، تامين برق و روشنايي براي شهروندان است. اگر كابلي دزديده مي‌شود مسوول آن مطمئنا مردم عادي نخواهند بود.

روابط عمومي شركت توزيع نيروي برق جنوب استان كرمان، در رابطه با قوانين موجود در اداره برق مبني بر سرقت كابل‌ها و نحوه‌ي برخورد با اين سارقان، توضيحاتي دادند.



 مدير دفتر روابط عمومي اين شركت در رابطه با ميانگين گزارشات رسيده به اين شركت مبني بر سرقت كابل‌هاي برق و ارزش ريالي اين كابل ها گفت: به طور ميانگين در حدود 300مورد سرقت سيم گزارش شده است كه ارزش ريالي تقريبي ارزش سيم‌هاي سرقت شده فقط در سال 91 و سه ماهه اول سال 92 در حدود 464 میلیون ريال بوده است.

سيد محمد رضوي علوي ادامه داد: راهكارهايي جهت جلوگيري از سرقت كابل‌هاي شبكه توزيع برق وجود دارد. كه اين راهكارهاي پيشنهادي بايد به مرور زمان اجرايي گردند همانند: آگاه‌سازي عمومي توسط اربابان جرايد با معضل سرقت سيم، تبديل شبكه‌اي توزيع فعلي (مسي) با شبكه‌هاي توزيع كابل خودنگهدار كه انجام اين فرآيند خود نيازمند به زمان و هزينه زيادي دارد، ساماندهي اتباع بيگانه و جمع‌آوري كارگاه‌هاي غيرمجاز ذوب فلزات از جمله اين راهكارها مي‌باشند.

وي در پايان در خصوص برخورد با سارقان شبكه‌هاي توزيع برق افزود: در جهت احقاق حقوق مشتركين اين شركت، اقدام به اقامه دعاوي جهت بيش از 40 نفر از سارقان شبكه‌هاي توزيع برق در طي سال‌هاي 89 تا 91 در مراجع قضايي استان نموده است.
 

کد خبر 2112925

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha