به گزارش خبرنگار مهر، هشتم تير امسال از طريق مراجعه صاحب مغازه عتيقه فروشي به کلانتري 118 ستارخان ، گزارش وقوع سرقت در "نمايشگاه صنايع دستي و عتيقه جات " به مأموران اعلام شد که بر اساس اظهارات مالباخته ارزش اموال سرقت شده بيش از يک ميليون دلار اعلام شد. با تشکيل پرونده مقدماتي با موضوع "سرقت اماکن" و به دستور شعبه دوم بازپرسي دادسراي ناحيه دو تهران ، پرونده براي رسيدگي تخصصي در اختيار پايگاه دوم پليس آگاهي تهران بزرگ قرار گرفت .
مالباخته در اظهاراتش به کارآگاهان گفت : 18 خرداد امسال نمايشگاهي از سوي معاونت گردشگري ميراث فرهنگي در يکي از مراکز فرهنگي شمال غرب تهران برگزار شد . من نيز بواسطه ساخت توپ نقره اي و همچنين جام نقره اي و چاقوي نقره اي مخصوص باز کردن پاکت نامه که قرار بود از طريق فدراسيون فوتبال و به قيمت يک ميليون دلار به فدراسيون فوتبال آسيا (AFC) فروخته شود براي نمايش توپ نقره اي ، به نمايشگاه معرفي شدم . در داخل نمايشگاه غرفه اي براي نمايش توپ نقره اي در اختيار من داده شد اما پس از 20 روز حضور در نمايشگاه و در مراجعه به محل نمايشگاه براي تحويل گرفتن گوي نقره اي متوجه شديم که توپ و همچنين جام و چاقوي همراه آن در آخرين شب نمايشگاه به سرقت رفته است .
با آغاز رسيدگي به پرونده ، کارآگاهان پايگاه دوم در اولين مرحله اقدام به اطلاع رساني موضوع به اتحاديه صنايع دستي و عتيقه فروشان و اتحاديه طلا و جواهرفروشان کرده تا مشخصات اموال سرقتي در اختيار تمامي اعضاي اصناف قرار گيرد . همزمان و با توجه به احتمال خارج کردن اموال سرقت شده از طريق پايانه هاي مسافرتي ، هماهنگي هاي لازم نيز با فرودگاه هاي تهران و همچنين پايانه هاي مسافرتي انجام شد تا در صورت شناسايي اموال ، مأموران مانع از خارج شدن آنها از تهران شوند .
اقدامات پليسي براي شناسايي سارق يا سارقين در دستور کار کارآگاهان پايگاه دوم پليس آگاهي تهران بزرگ قرار داشت تا سرانجام هفتم مرداد امسال ، يکي از فروشندگان ظروف عتيقه در خيابان بهبودي با کلانتري 118 ستارخان تماس گرفت و اعلام داشت که فرد جواني با مراجعه به مغازه اش قصد دارد تا توپ نقره اي و ديگر اموال سرقت شده را به قيمت سه ميليون تومان بفروش برساند . بلافاصله مأموران کلانتري که پيشتر و از طريق هماهنگي هاي صورت گرفته در جريان سرقت توپ نقره اي قرار داشتند ، با حضور در مغازه عتيقه فروشي اقدام به دستگيري جواني 20 ساله کردند که قصد داشت اموال سرقتي را به صاحب مغازه بفروشد .
با انتقال متهم به پايگاه دوم آگاهي ، مالباخته نيز براي شناسايي اموال به پايگاه دوم دعوت شد و او نيز پس از حضور در پايگاه دوم آگاهي اقدام به شناسايي گوي نقره اي و همچنين جام و چاقوي نقره اي کرد .
با دستگيري آرمين 20 ساله ، وي در اظهارات اوليه مدعي شد که اطلاعي از سرقتي بودن اموال نداشته و اين اموال را يکي از دوستانش به نام "مجيد" در اختيارش قرار داده تا آنها را به فروش برساند و قرار بوده تا مبلغ به دست آمده از فروش گوي را به صورت مساوي در بين خودشان تقسيم نمايند .
با وجود تناقضات در اظهارات آرمين که نشان از کذب بودن برخي اظهارات وي داشت ، کارآگاهان به منظور جلوگيري از متواري شدن مجيد و از طريق اطلاعات به دست آمده از آرمين متوجه شدند که مجيد در يک مغازه فروش عتيقه در شمال تهران مشغول به کار است . بلافاصله کارآگاهان به محل کار مجيد در منطقه نياوران مراجعه و در تحقيقات خود پي بردند که مجيد در طول برگزاري نمايشگاه برگزار شده از سوي معاونت ميراث فرهنگي ، در غرفه اي در نزديکي غرفه محل سرقت و به عنوان فروشنده حضور داشته اما پس از پايان کار نمايشگاه ديگر مراجعه اي به محل کار خود نداشته است .
با توجه به شواهد و دلايل به دست آمده که نشان از ارتکاب سرقت از سوي مجيد داشت ، کارآگاهان در ادامه تحقيقات خود موفق به شناسايي مخفيگاه مجيد 22 ساله در منطقه عبدل آباد شده و 11 مرداد موفق به دستگيري وي شدند .
مجيد پس از انتقال به پايگاه دوم پليس آگاهي به طراحي سرقت اعتراف اما در ادامه و با اطلاع از اظهارات آرمين اعلام کرد که پيشنهاد و طراحي سرقت از سوي او مطرح اما سرقت از سوي آرمين انجام شده است .
مجيد در اعترافاتش به کارآگاهان گفت : زمانيکه در طول برگزاري نمايشگاه در جريان ارزش گوي نقره اي قرار گرفتم ، بلافاصله موضوع را با آرمين در ميان گذاشته و پيشنهاد سرقت را مطرح کردم و او نيز بلافاصله پذيرفت . مدتي مالباخته را تحت نظر داشتم و موفق شدم محل نگهداري گوي نقره اي را در ساعات تعطيلي نمايشگاه به صورت دقيق شناسايي كنم تا اينکه آخرين روز نمايشگاه فرا رسيد . به همراه آرمين تصميم گرفتيم تا سرقت را همان شب انجام دهيم . من و آرمين با استفاده از تاريکي شب و اطلاع از محل نگهداري گوي نقره اي ، زمانيکه صاحب غرفه اقدام به بستن غرفه کرد و همه غرفه داران در حال خارج شدن از نمايشگاه بودند ، در داخل نمايشگاه مخفي شده و پس از تعطيلي کامل نمايشگاه و با استفاده از تاريکي شب به داخل غرفه رفته و پس از سرقت گوي نقره اي و ... از نمايشگاه خارج شديم .
سرهنگ کارآگاه جان پرور ، رئيس پايگاه دوم پليس آگاهي تهران بزرگ با اعلام اين خبر گفت : در ادامه تحقيقات و با مواجهه حضوري به عمل آمده ميان متهمان، آرمين نيز به ناچار به نقش و مشارکت خود در سرقت اعتراف كرد که در ادامه رسيدگي به اين پرونده و با تکميل تحقيقات و کشف تمامي اموال سرقت شده ، قرار قانوني از سوي بازپرس پرونده براي هر دو متهم پرونده صادر و متهمان روانه زندان شدند و اموال نيز به مالک آنها تحويل داده شد.
نظر شما