به گزارش خبرنگار مهر ایران غازی ظهر امروز در همایش مدیریت بحران زاینده رود که از سوی پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان برگزار شد، با اشاره به انواع خشکسالیها اظهار داشت: خشکسالی هواشناسی، کشاورزی و هیدرولوژیکی از این نوع هستند که به عقیده بنده علت اصلی خشکسالیها پایین آمدن سطح آبهای زیرزمینی که همان خشکسالی هیدرولوژیکی نامیده میشود، است.
وی در ادامه افزود: اگر بخواهیم در این مورد خوب تصمیمگیری کنیم باید مدیریت پایدار حوضه را در نظر داشته باشیم ضروری است در همین راستا مدیران ما جهانی و ملی فکر کنند.
این پژوهشگر و چهره ماندگار کشور بیان داشت: مدیران کنونی ما در پوست گردو و قوطی کبریت فکر میکنند.
وی با اشاره به اینکه اصل منابع تمامی رودخانههای اساسی ایران در معرض تهدید است، اظهار داشت: باید قانون توزیع عادلانه آب که به تصویب رسید برای مدیریت منابع آب اجرایی میشد اما باید الان اعتراف کنیم که این عدالت رعایت نمیشود.
غازی اظهار داشت: رودخانه زاینده رود که منشا تغذیه تمام سفرههای زیرزمینی است اکنون از سوی ما انسانها خشکیده شد.
وی در ادامه افزود: در خوزستان نیز فاجعهای در حال وقوع است که باید برای آن فکری شود.
این چهره ماندگار علمی کشور با اشاره به نیازهای جامعه گفت: آب کافی، مطمئن به موقع و با کیفیت از نیازهای جامعه است اما اکنون شرایط به گونهای نیست که این نیاز مردم محقق شده باشد.
وی ادامه داد: آستانه بحران آب 1500 مترمکعب و بحران جدی آب یکهزار مترمکعب است اما اکنون سرانه آب اصفهان به 600 مترمکعب کاهش یافته است یعنی سرانه این استان در این بخش از بحران جدی نیز فراتر رفته است.
نظر شما