۲۲ مرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۳۵

كشف 3 معدن طلا و يك معدن آنتيموان در سال 92

كشف 3 معدن طلا و يك معدن آنتيموان در سال 92

در 4 ماهه ابتداي سال جاري به همت كارشناسان سازمان زمين‌شناسي و اكتشافات‌معدني كشور 3 منطقه طلادار و يك منطقه داراي آنتيموان در خراسان‌رضوي و آذربايجان‌غربي كشف و به مرحله اخذ گواهي كشف رسيد.

به گزارش خبرگزاری مهر، معاون اكتشاف اين سازمان از اكتشاف 3 محدوده طلادار و يك محدوده داراي آنتيموان واقع در خراسان‌رضوي خبر داد و گفت: خوشبختانه بسياري از پروژه‌هاي اكتشافي كه در سطح كشور انجام مي‌شود به مرحله اخذ گواهي كشف رسيده كه بر همين اساس امسال نيز موفق به دريافت 4 گواهي كشف در استان‌هاي خراسان‌رضوي و آذربايجان‌غربي شديم.

بهروز برنا گفت: 3 منطقه طلادار واقع در ارغش شماره 2 و زرمهر در خراسان‌رضوي و خراپه در آذربايجان‌غربي با حدود 3 تن ذخيره قطعي طلا و همچنين يك منطقه داراي آنتيموان واقع در كوه‌سرخ كاشمر با 36 هزار و 250 تن ذخيره به همت كارشناسان سازمان زمين‌شناسي و اكتشافات‌معدني كشور كشف و به مرحله اخذ گواهي كشف رسيده است.

به گفته اين مقام مسوول، كشف اين مناطق داراي پتانسيل معدني به توسعه بخش معدن و اشتغالزايي استان‌ها كمك خواهد كرد.

معاون اكتشاف سازمان زمين‌شناسي و اكتشافات‌معدني كشور با بيان اينكه طي سال گذشته يك محدوده داراي آهن و فسفات واقع در گزستان استان يزد به ايميدرو واگذار شد، خاطرنشان كرد: سه محدوده طلادار در استان كردستان و يك محدوده در استان سيستان و بلوچستان نيز پس از اخذ گواهي كشف به بخش خصوصي واگذار شد.

وي يادآور شد: بر اساس مصوبات كارگروه توسعه بخش معدن در سفرهاي استاني سازمان زمين‌شناسي و اكتشافات‌معدني كشور موظف به انجام طرح پهنه‌بندي استان‌ها شد كه بر همين اساس با انجام طرح پهنه‌بندي و ارائه شرح خدمات مناسب،  اكتشاف مواد معدني با شيوه‌هاي جديد انجام مي‌شود.

چندي پيش رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از تهيه نقشه پهنه‌بندي خراسان‌رضوي به‌منظور رونق سرمایه‌گذاری در بخش معدن و ايجاد حرکت نوینی در این راستا خبر داده بود.

به گفته ناصر فخرموحدی، مبنای پهنه‌بندی معدنی در ایران براساس مناطق ساختاری(زون‌ها)، نقشه پتانسیل‌های معدنی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، معادن فعال و متروکه، اندیس‌های معدنی، پروانه‌های بهره‌برداری، محدوده‌های دارای گواهی کشف و پروانه‌های اکتشاف و همچنین معادن با اهمیت و مهم است.

وی با بيان اينكه با توجه به شاخص ارزش و فراوانی مواد معدنی، خراسان رضوی به 15 پهنه تقسیم شده، خاطرنشان كرد: ظرفیت‌های معدنی خراسان رضوی بسيار بالاست كه بر همين اساس این استان دارای 673 معدن دارای پروانه بهره‌برداری، 263 گواهینامه کشف و 766 پروانه اکتشاف است که مواد معدنی مختلف از جمله سنگ آهن، طلا، مس، کروم ، منگنز، کائولن را شامل می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خاطرنشان كرد: براساس تصمیمات اتخاذ شده از سوی استاندار خراسان رضوی مقرر شد در 15 منطقه معدنی پهنه‌بندی شده استان، مزایده معادن فاقد بهره‌بردار و پروانه‌های اکتشاف بلامعارض به اشخاص حقیقی و حقوقی دارای صلاحیت و توانایی فنی و مالی سپرده شود.

فخرموحدي تاكيد كرد: با مزایده و واگذاری پهنه‌های شناسایی شده جدید و معادن قابل واگذاری در سال 92 جهش و حرکتی در بخش معدن و فعال‌سازی بیشتر معادن در خراسان‌رضوی انجام خواهد گرفت.

کد خبر 2114701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha