آذر دانش در گفتگو با مهر اظهار داشت: شیر مادر باعث جلوگیری از ابتلا نوزاد به بیماریهای مختلف عفونی، آسم و بیماریهای مربوط به دستگاه ایمنی در بزرگسالی میشود.
دانش شیر مادر را ایمنی پایهای در بدن نوزاد دانست و اظهار داشت: بیشترین مواد ایمنی که سلامتی فرد در بزرگسالی و کودکی را تامین میکند مربوط به سه روزه ابتدای شیر دهی است که در این مدت مادر در پستان های خود شیر نداشته و ماده ای از جنس کلستروم به نام آغوز از پستانها ترشح شده و نوزاد از آن تغذیه میکند.
وی با بیان اینکه میزان شیر در زایمان طبیعی بیشتر از سزارین است، گفت: مادر در زایمان طبیعی پس از گذشت نیم ساعت میتواند نوزاد خود را در آغوش گرفته و به آن شیر دهد که همین هم آغوشی نوزاد و مادر باعث افزایش شیر مادر میشود.
دانش اظهار داشت: نوزاد مادرانی که زایمان سزارین داشتهاند از شیر مادر در ساعات اولیه پس از زایمان که شامل مهمترین مواد آنتی بادی و پادتنها است، محروم میشوند.
وی با بیان اینکه تمام مواد موجود در شیر مادر از طریق مکیدن پستان به نوزاد منتقل میشود، گفت: شیر خشک جایگزین شیر مادر نمیشود زیرا هیچ کدام از مواد لازم و اسید آمینههای موجود در شیر مادر را نداشته و سیستم ایمنی پایهای در بدن نوزاد ایجاد نمیکند.
دانش افزود: سبزی و میوه باعث افزایش شیر مادر و خوش طعم شدن آن برای نوزاد میشود و فستفودها و مواد غذایی آماده طعم شیر مادر را تغییر داده و باعث کاهش کلسیم و اسید آمینه در شیر میشود.
دانش شیر دهی در ساعات اولیه زایمان را برای مادر مفید دانست و گفت: شیردهی در ساعات اولیه باعث کاهش خونریزی و جلوگیری از شل شدن رحم میشود.
وی همچنین در بعضی موارد شیردهی را برای مادر و نوزاد مضر دانست و اظهار داشت: در صورتی که مادر به بیماریهای عفونی، ایدز و بیماریهای نوک پستان مبتلا باشد و یا از داروهای حاوی مواد رادیو اکتیو مانند داروهای دیابت استفاده کرده باشد با نظر پزشک از دادن شیر به نوزاد خود در ساعات اولیه پس از زایمان منع میشود.
نظر شما