به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا ساوری نژاد ظهر شنبه در جلسه بررسی آفات سویا افزود: خسارت علف های هرز در سویا مانند هر محصولی بستگی به نوع علف هرز، طول دوره رقابت و تراکم علف هرز دارد و دوره بحرانی کنترل علف های هرز در مزارع سویا 4 تا 6 هفته بعد از کشت بوده که در صورت عدم کنترل علف های هرز در این زمان خسارت زیادی به محصول وارد می کند. پ
وی اظهار داشت: شناسایی علف های هرز و تعیین تراکم آنها در واحد سطح از اصول اولیه مدیریت علف های هرز است.علف های هرز گیاهی است ناخواسته که باعث کاهش کمیت و کیفیت محصول و افزایش هزینه کشاورزان می شود.
ساوري نژاد افزود: علف های هرز در مزارع سویا به طرق مختلف خسارت وارد می کند از جمله رقابت برای مواد غذایی، نور، آب، فضا و همچنین افزایش هزینه های تولید را در بر دارد؛ علاوه بر آن ممکن است بدلیل مسمومیت یا چروکیده شدن دانه و اختلاط بذور علف های هرز با محصول از کیفیت آن به شدت کاسته گردد.
وی به علف های هرز مهم در مزارع سویا اشاره کرد و گفت: پهن برگ ها، باریک برگ ها و جگن هااز آفات مهم هستند که راه های کنترل علف های هرز شامل مبارزه مکانیکی، مبارزه زراعی و مبارزه شیمیایی است.
ساوری نژاد به کشاورزان توصیه کرد: از اختلاط علف کش ها با کودهای مایع و از اختلاط علف کش ها با سایر علف کش ها و قارچکش ها و حشره کش ها اجتناب و زمان مصرف علف کش ها را رعایت کنند.
نظر شما