۲۷ مرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۳۱

تحریک عصب شگفت انگیز بدن برای رهایی از سردرد

تحریک عصب شگفت انگیز بدن برای رهایی از سردرد

یک پروژه آزمایشی که تکنیک جدیدی را برای رهایی از شر سردرد ارائه کرده،تکمیل شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این پروژه آزمایشی یک دستگاه دستی به نام الکتروکور یک جریان الکتریسیته به گردن وارد می کند تا عصب واگ را تحریک کند.

عصب واگ مغز را به بسیاری از اعضای بدن از جمله قلب متصل می کند.

21 داوطلب در این آزمایش شرکت کرده و 18 نفر آنها اظهار داشتند که از شدت و فراوانی سردردهای آنها پس از استفاده از این دستگاه کاسته شد.

آنها اظهار داشتند که این مشکل پس از استفاده روزانه از این دستگاه و یا هرگاه که احساس سردرد داشتند تا 50 درصد کاهش یافت.

تحقیقات جدید نشان می دهد که تحریک این عصب تنها از طریق پوست امکان پذیر است و نیازی به انجام جراحی نیست.

این نخستین باری نیست که تحریک عصب واگ به عنوان درمان استفاده می شود اما این تحقیق یکی از نخستین پروژه هایی است که تحریک عصب واگ را مستلزم عمل جراحی نمی داند.

عصب واگ طولانی ترین عصب مغزی و دهمین زوج اعصاب مغزی از 12 جفت عصب مغز است که در بلعیدن غذا، صحبت کردن، فعالیتهای پاراسمپاتیک و هاضمه نقش دارد. این عصب مانند بیشتر اعصاب مغزی از ساقه مغز آغاز می ‌شود و به شاخه‌ های متعددی تقسیم می ‌شود که عصب دهی اغلب عضلات حلق و حنجره، مری، معده و پاراسمپاتیک قلب، ریه، کبد، طحال و غیره را انجام می دهد.

بروس سیمون نایب رئیس تحقیقات الکتروکور مستقر در نیوجرسی اظهار داشت: کاری که ما انجام داده ایم یافتن راهی برای تحریک عصب واگ با یک سیگنال بسیار مشابه اما غیر تهاجمی از طریق گردن بود، این روش ساده و کمتر تهاجمی برای تحریک این عصب است.

دانشمندان اعتقاد دارند که سردردهای خوشه ای به واسطه بیش از حدفعال شدن سلولهای مغزی در فرآیند درد ایجاد می شوند.

یکی از مظنونین اصلی گلوتامیک انتقال دهنده عصبی است که سلولهای عصبی را تحریک می کند.

سردرد خوشه‌ای عبارت است از یک نوع سردرد بسیار شدید که به ‌طور معمول شامل درد در یک طرف سر، در پشت سر، یا اطراف یک چشم می ‌شود. این سردردها معمولاً در یک زمان از روز برای چندین روز یا هفته رخ می ‌دهند و بعد فروکش کرده و فرد ممکن است هفته ‌ها یا ماه‌ ها سردرد نداشته باشد. حدود 90 درصد از بیماران این نوع سردردها مردها هستند.

درحال حاضر پرسش بزرگ برای محققان این است که آیا دستگاه های غیر کاشتنی در بدن به واقع می توانند موجب تغییرات در ساختار شیمیایی مغز انسان شوند یا انسانها صرفا تأثیر دارونما را تجربه می کنند.

کد خبر 2117693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha