۲۸ مرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۲۰

مهر گزارش می دهد؛

مسجد؛ نماد آگاهی بخشی و دینداری/ ظرفیتهای خالی مساجد

مسجد؛ نماد آگاهی بخشی و دینداری/ ظرفیتهای خالی مساجد

گرگان - خبرگزاری مهر: مسجد همواره در طول تاریخ نماد آگاهی بخشی و دینداری بوده و تابلویی بسوی اسلام و خداخواهی به شمار می رود که امروز استفاده کافی از ظرفیتهای آن نمی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در گذر تاریخ مسجد همچنان نقش کلیدی و اساسی داشته و این نقش در دوره های مختلف با فراز و نشیبهایی همراه بوده است.
 
به تاکید کارشناسان، مسجد باید پیشقراول اصلی نشر معارف باشد و باید کارکردهای مختلف مسجد بهره گیری شود. گلستان بیش از دو هزار مسجد دارد که وجود این تعداد نشان از دین باوری و اعتقادات بالای مذهبی مردم استان به شمار می رود.
 
مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اهمیت نقش مسجد می گوید: نقش مسجد در جامعه اسلامی یک نقش کلیدی، زیربنایی و اساسی است و به همین دلیل پیامبر (ص) در شهر مدینه اولین تصمیمی که گرفت احداث مسجد بوده است.
 
حجت الاسلام نورالله ولی نژاد از مسجد به عنوان پایگاه اصلی جامعه اسلامی یا حاکمیت دینی نام برد و گفت: اگر در طول تاریخ دین ماندگار شد و فهم دین باقی ماند و مردم به آگاهییهایی دست یافتند، ریشه در مسجد دارد و اگر مسجد نبود این شناخت حاصل نمی شد.
 
وی اظهار داشت: مسجد همواره در طول تاریخ به عنوان پایگاه دفاعی، سیاسی، اجتماعی، مشاوره و پاسخ به سئوالات و شبهات استفاده می شد و قبل از انقلاب نیز انقلابیون از پایگاه مسجد برای آگاهی بخشی بهره گرفتند و همه همت را بکار گرفتند تا در راه مبارزه با حکومت پهلوی و شاه به نتیجه رسیدند.
 
مسجد تابلوی اصلی انقلاب
 
وی یادآور شد: در بعد از انقلاب اسلامی نیز سعی شد از ظرفیت مسجد استفاده شود و مسجد به عنوان تابلوی اصلی انقلاب اسلامی پایگاه اصلی تصمیم گیری و هدایت بخشی و رشد تعالی فکری و فرهنگی مردم کاربرد دارد و جامعه خود را مدیون مسجد می داند و همه بخش ها اجتماعی و سیاسی و فرهنگی است .
 
حجت الاسلام ولی نژاد افزود: این اهمیت مسجد باعث شده تا دشمنان در تخریب مسجد نقش بسیاری داشته باشند و در طول تاریخ برای تخریب مسجد و برای جلوگیری از حضور مردم در آن تلاش کنند.
 
استفاده کافی از ظرفیتهای مسجد نشده است
 
وی اظهار داشت: در کشورهای اسلامی و دنیا از مسجد و جهاد به عنوان نماد دینداری و آگاهی بخشی یاد می شود و لذا ما یک فرصت بزرگی به عنوان مسجد داریم که متاسفانه کافی از آن استفاده نکردیم، بخشی از ظرفیتهای مسجد ازش استفاده شد.
 
وی افزود: تاکنون از بخشی از قابلیتهای مسجد استفاده شد و باید با همه واقعیتها و ظرفیتها استفاده کنیم و بهره ببریم.
 
مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان یادآورشد: پیشنهاد این است که در ترکیب مدیریتی مسجد تلاش شود و هیئت امنا و مدیریت مسجد از پیشکسوت و معتمدین و جوانان باشد و طبقات مختلف محلی و مردمی در تصمیم گیری مسجد دخیل باشند.
 
مسجد برای همه باشد
 
وی افزود: همچنین باید در برنامه ریزی همه بخش جامعه را در نظر گیرند و یک بخش از جامعه مدنظر قرار نگیرد و جوانان، نوجوانان، دانش آموزان و سطوح مختلف سنی و تحصیلی را ببینیم و برای همه به تناسب، برنامه داشته باشیم تا مسجد برای همه و همه برای مسجد باشند در غیر اینصورت مسجد برای بخش خاصی می شود.
 
مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان با گرامیداشت 30 مرداد مصادف با 21 آگوست و مجکوم کردن حمله صهیونیستها به بیت المقدس گفت: این امر نشان می دهد که دشمنان نمی توانند جایگاه و اهمیت مسجد را تحمل کنند و همواره شاهد صدمه زدن به آن بوده اند.
 
وی اظهار امیدواری کرد: امیدواریم بتوانیم مسجد توسعه یافته و با برنامه داشته باشیم و جامعه را به مسجد گره بزنیم تا سود بیشتری و منافع بیشتری به ارمغان آوریم.
 
یک مسجد به ازای هر هزار گلستانی
 
حجت الاسلام ولی نژاد افزود: در استان دو هزار و 100 مسجد داریم که از نظر پراکنش یک میلیون و700 نفر جمعیت داریم که هر هزار نفر یک یک مسجد داریم که از  استاندار جلوتر هستیم که نشان می دهد مردم در مسجد سازی تلاش خوبی داشته اند.
 
وی تصریح کرد: ممکن ایست در یک نقطه تراکم مسجد و در نقطه ای دیگر کمبود مسجد داشته باشیم و در تلاش هستیم تا مکانها و محلات فاقد مسجد را شناسایی کنیم و خیران را جهت دهیم تا به محله هایی بروند که فاقد مسجد هستند.
 
مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان افزود: اگر 100 تا 120 مسجد در استان ساخته شود همه محلات استان را پوشش خواهیم داد و مشکلی نخواهیم داشت.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان نیز از مسجد به عنوان اصلی ترین حوزه نشر معارف عصمت و طهارت یاد کرد و گفت:مقصد واحی این دهه آن است که بتوانیم به منزلت و ارجمندی دست پیدا کنیم و باید آستین همت را بالا زده و به عنوان زائران حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) وظیفه خودمان را به شایستگی انجام دهیم.
 
غلامرضا منتظری با اشاره به بعد شعوری این رخداد گفت: هدف اصلی و نهایی بعد شعوری است تا علاقمندان بر سر این سفره الهی بنشینند و دست پر از این سفره برگردند.
 
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با اشاره به حوزه تنوع و رنگارنگی این رخداد نیز، افزود: اگر از ظرفیت ها به شایستگی استفاده شود، آن تنوع و جاذبه هم لحاظ خواهد شد.
 
منتظری تاکید کرد: هر کدام از ما باید به عنوان یک ارگان وظیفه خود را به درستی انجام دهیم و با ارائه یک طرح، آورده خود را در کنار هم قرار دهیم.
کد خبر 2118362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha