به گزارش خبرنگار مهر، حسین شایقی بعد از ظهر سه شنبه در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره منطقه ای نوآوری و شکوفایی کوهساران تاکید کرد: با مشارکت بخش خصوصی زمینه تولید گسترده اختراعات و در ادامه حمایت از قشر نخبه فراهم می شود.
وی با بیان اینکه تعامل شرکتهای دانش بنیان و سرمایه گذران می تواند زمینه ساز تجاری سازی اختراعات شود، اضافه کرد: جشنواره کوهساران در نظر دارد با توجه به این مهم زمینه جذب مشارکت سرمایه گذاران را فراهم کند.
به گفته شایقی جشنواره نوآوری در بخشهای ارزیابی اختراعات، برگزاری نمایشگاه تولیدات نخبگان و برگزاری کارگاههای تخصصی در نظر دارد دستاوردهای علمی نخبگان را به منظور معرفی به سرمایه گذاران عرضه کند.
وی با بیان اینکه بیشترین آمار شرکت کنندگان در این جشنواره از چهره های علمی شاخص است، اضافه کرد: 15 درصد دکترا، 38 درصد کارشناسی ارشد و 40 درصد کارشناس در این جشنواره شرکت کرده اند.
منابع زیر زمینی ثروت کشورها محسوب نمی شود
رئیس بنیاد نخبگان استان در ادامه با تاکید به ضرورت حمایت از نخبگان اضافه کرد: در علم روز به سرمایه انسانی بیش از سرمایه فیزیکی توجه می شود.
وی با تاکید به اینکه سرمایه زیر زمینی و فیزیکی در دنیای امروز به عنوان ثروت جوامع محسوب نمی شود، ادامه داد: در چنین شرایطی سرمایه انسانی از اولویت ویژه برخوردار است.
وی تصریح کرد: در صورتی که سرمایه انسانی و نخبگی در یک جامعه تقویت شود مرزهای رشد و شکوفایی در عرصه جهانی مشاهده خواهد شد.
توجه ویژه تولیدات علمی به انرژی های نو
شایقی با اشاره به بخش انرژی های نو تعبیه شده در جشنواره اضافه کرد: این بخش در نظر دارد توانمندی های علمی حوزه انرژی های نو را مورد ارزیابی قرار دهد.
وی با تاکید به اینکه کشور ایران استعداد ویژه ای در استفاده از انرژی های باد و خورشید دارد، اضافه کرد: تا سال 2020 بیش از 50 درصد انرژی های دنیا از طریق انرژی های نو تامین خواهد شد.
به گفته رئیس بنیاد نخبگان استان ضروری است مخترعین و دانشمندان زمینه برخورداری از این گروه از انرژی ها را در اختراعات خود لحاظ کنند.
شایقی همچنین از حمایت مالی از نخبگان استان خبر داد و افزود: در جشنواره کوهساران نفرات برتر با اعطای تسهیلات 300 تا 500 میلیون ریالی حمایت می شوند.
اتاق دائم سرمایه گذاری در اختراعات ایجاد شود
در این مراسم همچنین دبیر سومین جشنواره نوآوری و شکوفایی کوهساران با اعلام ارسال 213 اثر به دبیرخانه جشنواره تاکید کرد: کتابچه های معرفی اختراعات استان تهیه و در اختیار سرمایه گذاران قرار گرفته است.
علی عباسی با تاکید به ضرورت راه اندازی اتاق دائم سرمایه گذاری اختراعات در استان تصریح کرد: این مهم می تواند زمینه ساز ایجاد ادبیات مشترک مخترع و سرمایه گذار شود.
وی اضافه کرد: بیناد نخبگان در نظر دارد با ایجاد فضای تعامل و مذاکره با سرمایه گذاران بخش خصوصی زمینه مشارکت آنها در تولید انبوه اختراعات را فراهم کند.
عباسی خواستار توجه دستگاههای مسئول به منظور اجرای این طرح شد و افزود: اتاق بازرگانی، صنعت و معدن و اتاق تعاون ظرفیتهای قابل توجهی برای اجرای این مهم دارند.
وی افزود: به دلیل کثرت آثار ارسالی، 163 اثر برای داوری در جشنواره انتخاب شده است.
عباسی تاکید کرد: از بین آثار ارسال شده سه طرح به عنوان طرح برگزیده و یک غرفه به عنوان غرفه برگزیده مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
نظر شما