به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان تاکستان با جمعیتی بالغ بر 180 هزار نفر(شهر تاکستان با جمعیت 80 هزارنفر) از شهرهای بزرگ استان قزوین محسوب می شود که در 25 کیلومتری مرکز استان قرار گرفته است.
این شهرستان با داشتن جوانان مستعد و هنرمند با توجه به کمبود فضاهای فرهنگی و ورزشی با مشکلاتی در زمینه تامین اوقات فراغت جوانان روبروست که نداشتن حتی یک سالن سینما دغدغه مسئولان فرهنگی را بیشتر کرده است.
در این گزارشی ضمن گفتگو با رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تاکستان با بررسی این موضوع ظرفیت های هنری این منطقه و کارهای انجام شده فرهنگی را نیز مروری کوتاه کرده ایم.
منصور رحمانی که خود از هنرمندان توانمند و خوشنویسان شهرستان تاکستان محسوب می شود و سابقه نشر بیش از 40 کتاب، نویسندگی هفت کتاب با موضوع گردشگری و مدیریت را در پرونده کاری خود دارد با داشتن مدرک فوق لیسانس تاریخ تمدن در حال حاضر مسئولیت مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکستان را بر عهده دارد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: اداره فرهنگ تاکستان با هفت انجمن و یک موسسه ثبت شده به نام "موسسه تک منظوره هنرهای نمایشی حرکت" دو انجمن ادبی تات و یک انجمن هنرهای تجسمی زمینه بسترسازی برای فعالیت های فرهنگی و هنری و تامین نیاز هنرمندان منطقه را بر عهده دارد.
وی افزود: با انتقال اداره ارشاد از داخل شهر به مجتمع امام علی تاکستان ساختمان این اداره به خانه فرهنگ آفرینش تبدیل شد که از نیازهای منطقه محسوب می شد.
رحمانی بیان کرد: اولین جشنواره فیلم و عکس پیر تاکستان در آبان ماه سال گذشته برگزار شد که میزبان فیلم سازان جوان استان بودیم که با حضور 300 فیلم کوتاه و بیش از 700 عکس با موضوع آزاد یکی از رویدادهای مهم فرهنگی بخوبی برگزار شد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکستان تصریح کرد: در این جشنواره که در دو روز برگزار شد و 22 نفر منتخب نیز معرفی شدند.
افتتاح خانه فرهنگ خرمدشت
رحمانی یادآورشد: افتتاح خانه فرهنگ خرمدشت از مصوبات کمیته برنامه ریزی بود که به صورت نیمه تمام از سال 90 باقی مانده بود که تکمیل شد و امسال نیز احداث خانه فرهنگ اسفرورین با اهداء زمین از سوی شورای شهر به مرحله بهره برداری خواهد رسید.
وی تصریح کرد: دغدغه شهرستان کمبود فضای فرهنگی بویژه در مجتمع های اقماری است که جمعیتی بالغ بر پنج هزار نفر را در خود جای داده است و به عنوان پیوست فرهنگی باید اجرایی شود.
شهرستان تاکستان سینما ندارد
رحمانی گفت: با تامین اعتبار لازم برای ساخت کتابخانه مرکزی در تاکستان اقدام لازم صورت گرفته و مراسم کلنگ زنی نیز انجام شده و با اختصاص دو هزار مترمربع زمین نقشه های تیپ هم تهیه شده که امیدواریم کار اجرایی آن بسرعت آغاز شود.
این مسئول فرهنگی بیان کرد: هنرمندان زیادی در بخش های مختلف هنری در این شهرستان فعال هستند که در حال حاضر 700 هنرمند در رشته های ادبی، موسیقی، سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی، خوشنویسی با اجرای برنامه های متنوع فعالیت می کنند.
وی اظهارداشت: کنسرت موسیقی ماهور، کلاس های نقاشی، مسابقه نقاشی کودکان و مراسم ختم گروهی قرآن کریم که با اعزام 30 نفر از قاریان به مشهد مقدس آغاز شد و برپایی دومین نکوداشت خبرنگاران از دیگر برنامه های اجرا شده است.
استفاده از ظرفیت فضاهای فرهنگی تاکستان
رحمانی در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه در تاکستان فضاهای فرهنگی متعددی تعریف شده مانند نگارخانه و گالری، آموزشگاههای آزاد، تالارهای نمایش و سینما که متاسفانه به دلیل نداشتن سالن سینما با مشکلاتی مواجهیم که نیازمند بررسی و تامین آن است.
وی اضافه کرد: با توجه به کمبود مراکز تفریحی و سرگرمی در تاکستان به نظر می رسد داشتن یک سالن سینما بتواند برخی از خلاء های موجود را پر کند و زمینه غنی سازی اوقات فراغت گروه کثیری از جوانان و نوجوانان را به نحو مطلوبی فراهم کند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکستان بیان کرد: داشتن سالن سینما از ضروریات این شهرستان محسوب می شود که در حال حاضر این نیاز به صورت پردیس سینمایی دیده شده که قالب اجرایی آن یک سالن سینما، بازی گاه، رستوران پیش بینی شده که تاکنون به دلیل نبود زمین مناسب مغفول مانده است.
ساخت پردیس سینمایی اقتصادی است
رحمانی تصریح کرد: اگر سینما در این شهرستان به صورت پردیس اجرا شود مقرون به صرفه و سودآور خواهد بود و می تواند زمینه جذب سرمایه گذار بخش خصوصی را فراهم کند و اگر بتوان این سالن را به صورت چند منظوره اجرا کرد قادریم صنعت سینما را که در کشور و سایر استانها در حال رکود و ورشکستگی است زنده کنیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد تاکستان بیان کرد: در راستای راه اندازی سالن سینما در شهرستان تاکستان در یک مرحله مقرر شد طبقه فوقانی پاساژ برهان به سینما تبدیل شود که اجرایی نشد و موفق نبودیم و در مرحله بعدی قرار شد سالن آمفی تئاتر مجتمع امام علی به این کار اختصاص داده شود که این طرح در دست بررسی است.
منصور رحمانی یادآورشد: در یک مقطع نیز یک سرمایه گذار بخش خصوصی از تهران برای ساخت سینما اعلام آمادگی کرد که با پیگیری امور و هماهنگی با فرمانداری، کمیسیون ماده پنج و اداره ارشاد بدنبال اجرایی شدن آن هستیم که به نظر می رسد با استقبال خوب مردم و جوانان روبرو شود.
وی اضافه کرد: با استقرار دانشگاههای پیام نور، آزاد اسلامی و تحصیل بیش از 22 هزار دانشجو داشتن یک سالن سینما توقعی منطقی و حداقلی در بخش فرهنگی است که امیدواریم با همکاری مسئولان محقق شود.
رحمانی ضمن تقدیر از اکبریان فرماندار تاکستان در خصوص حمایت از فعالیت های فرهنگی در منطقه گفت: در کمیته برنامه ریزی شهرستان در سال گذشته پنج میلیارد ریال مصوب شد تا برای تکمیل و تجهیز و احداث اماکن فرهنگی و هنری شهرستان و مراکز زیر مجموعه ارشاد هزینه شود.
این مسئول از نماینده تاکستان در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه شهرستان و مدیرکل و معاونان ارشاد هم در حمایت های فرهنگی و تامین امکانات و تجهیزات مورد نیاز تقدیر کرد و خواستار تداوم همکاری و پشتیبانی از فعالیت های فرهنگی شد.
وی اظهارداشت: در زمینه فیلم کوتاه دارای استعدادهای خوب کشوری در تاکستان هستیم که از فیلمسازان شاخص محمد رضا رحمانی با فیلم دل خون، ذبیح الله رحمانی تهیه کننده سینما، عباس طاهرخانی از تات های مطرح کشور و در زمینه خوشنویسی هاله رحمانی را می توان نام برد.
رحمانی اضافه کرد: در برند جهانی هم استاد شعبان لشگری از نقاشان شاخص کشور با سبک فریاد وحشی از استعدادهای ارزشمند هنری منطقه است که می تواند در صورت برنامه ریزی منطقی برای ارتقاء فرهنگی تاکستان بخوبی ایفای نقش کنند.
رئیس اداره ارشاد اسلامی تاکستان کمبود سالن نمایش و تئاتر را از دیگر نیازهای هنرمندان این شهر ذکر کرد و اظهارد امیدواری کرد سالن آمفی تئاتر کتابخانه شهید بهشتی که به مخزن کتاب تبدیل شده به هنرمندان بازگردانده شود تا به عنوان مکانی برای اجرای نمایش های هنرمندان مورد استفاده قرار گیرد.
طاهری، فیلمساز تاکستانی: سینما/ ویترین فرهنگی شهر
شهرام طاهری جوان فیلمساز تاکستانی هم در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص کمبودهای فرهنگی این شهر اظهارداشت: سینما ویترین
فرهنگی هر شهر است و به عنوان نیاز جامعه کنونی می تواند مورد استفاده جوانان و علاقمندان قرار گیرد.
وی افزود: تاکستان فقط منحصر به کشاورزان نیست و ما میزبان دانشجویان فراوانی هستیم که حضور این افراد ضرورت ساخت سینما را دوچندان می کند.
طاهری بیان کرد: سالن های موجود تاکستان استاندارد نیست و تنها سالن تئاتر این شهر نیز به مخزن کتاب تبدیل شد که نگران کننده است
زیرا حداقل امکانات نیز از هنرمندان گرفته شد.
این هنرمند فیلمساز تاکستانی تصریح کرد: استعدادهای هنری در این شهرستان بسیار زیاد است و اگر بستر کار و فعالیت و عرضه هنر آنها فراهم شود می توانند آثار بزرگی خلق کنند و موجب افتخار استان و کشور شوند.
طاهری تصریح کرد: وجود دو بوستان که به دلیل قرار گرفتن در مسیر ورودی برای مسافران استفاده می شود و نبود مراکز تفریحی ایجاب می کند که در این شهر حداقل یک سالن سینما و تئاتر داشته باشیم تا هنرمندان سرخئرده نشوند و اوقات فراغت و تفریح جوانان هم بخوبی پر شود.
به نظر می رسد تامین امکانات فرهنگی شهرستانها و مناطق کمتر برخوردار باید در اولویت برنامه های مسئولان فرهنگی استان و کشور قرار گیرد تا در شهرهایی مانند تاکستان که نبود سالنهای ورزشی، بوستانهای بزرگ، شهربازی و امکانات تفریحی و گردشی و آموزشی بتوان با جذب جوانان در مراکز فرهنگی و تقویت بنیه علمی آنها ضمن غنی سازی اوقات فراغت آنها از آسیب های اجتماعی نیز کاست.
مردم تاکستان به عنوان افرادی سخت کوش و پر تلاش که در حرفه کشاورزی مشغول امرار معاش هستند شاید بیش از ساکنان سایر شهرستانها نیازمند ساخت سالن سینما هستند که امید است با پیگیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی زمینه احداث سینما در تمامی شهرستانهای استان بویژه تاکستان در سال جاری فراهم شود.
گزارش: محمدرضا جباری
نظر شما