به گزارش خبرنگار مهر فاطمه مهاجرانی شامگاه سهشنبه نشست کارآفرینی زنان بدون سرمایه در اتاق بازرگانی اصفهان اظهار داشت: اساسا کار آفرین شخصی است که سرمایه ندارد بلکه دارای ایده کسب و کار است و با هنر خود سرمایه گذار را جذب طرح و فعالیت خود میکند.
وی افزود: برای تاسیس هر بنگاهی اعم از خرد و کوچک به سرمایه های گوناگونی به صورت نقدی، ماشین آلات، دانش و اطلاعات مهم تر از همه سرمایه اجتماعی نیاز است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: سیستم های اطلاعاتی به قدری ارزش یافته که امروز سرقت اطلاعات از شرکت ها با اهمیت تر از سرقت پول آنها شده است.
مهاجرانی با بیان اینکه سرمایه های اجتماعی علاج بسیاری از مشکلات هستند،گفت: صاحبنظران در کشور های پیشرفته معتقدند سرمایه های اجتماعی که خود افراد هستند که اگر به آنان توجه شود بیش از سایر موارد سرمایه ای نظیر پول برای بنگاه ها ارزش و سود خواهند آفرید.
وی افزود: بر اساس آمارها کشور ژاپن از 80 درصد، امریکا 66 درصد ظرفیت واقعی منابع انسانی خود بهره میبرند و این در حالی است که در ایران به دلیل عدم نگاه صحیح مدیران به توانایی های پرسنل خود این رقم تنها 16 درصد است.
این کارشناس کارآفرینی زنان با بیان اینکه مدیرت بر منابع انسانی یک مجموعه صرفا در اختیار داشتن افرادی نخبه نیست، ادامه داد: طبیعی است که در یک شرکت همه نابغه نیستند و افراد گوناگون با شغلهای مختلف مورد نیاز است اما بحث اینجاست که با شخصیت دادن به آنان میتوان کسب و کار را ارتقا داد.
مهاجرانی با تاکید بر این که خوشنامی برخی افراد در های اقتصادی و جذب سکشور های غربی سرمایه اجتماعی آنان برای جذب سرمایه بوده است، افزود: در فرهنگ ایرانی وجود همبستگی بین خانواده ها بهترین سرمایه اجتماعی برای راه اندازی بنگاه سرمایههای آنان است.
وی یادآور شد: نکته مهم اینجاست که این سرمایه ارزشمند در صورت عملکرد منفی افراد در کسب و کار به راحتی و با تبعات ناگوار از دست خواهد رفت.
این مدرس دانشگاه با اشاره به ضرب المثل قدیمی "معامله و شراکت با خویشاوند غم داره" افزود: ریشه این مشکل فرهنگی همواره آن بوده است که شراکت با بستگان بدون مشخص کردن حدود قانونی دو طرف بوجود آمده است و افراد بین حریم کاری و خویشاوندی تفاوتی نگذاشته و به اصطلاح دچار رو در بایستی شده و از این امر ضربه خورده اند.
مهاجرانی با تاکید بر اینکه حتی در معاملات و شراکت های خانوادگی باید عقود و قرادادهای مکتوب تنظیم شود،گفت: در شراکتهای اقتصادی خانوادگی باید شفافیت در مسئولیت افراد مشخص شود تا مشکلات متعاقب آن بوجود نیاید.
وی یادآور شد: حدود 70 درصد تولید ناخالص ملی کشور کانادا سهم بنگاه های متوسط می باشد که با توجه به مشکلات اقتصادی موجود در کشورمان در خصوص تامین منابع مالی از شرکت ها باید از الگو های موفق این گونه بنگاه ها در کشور های مترقی پیروی کنیم.
نظر شما