به گزارش خبرنگار مهر، نصرت الله گلکارزاده ظهر چهارشنبه در کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا اظهار داشت: ورود غیرقانونی کالاهایی که نه از استانداردهای لازم و نه از کیفیت مناسب برخوردار هستند و از طرفی نیز امکان تولید بهتر آنها در داخل کشور نیز میسر است، تولیدات داخلی متضرر و فضای اشتغال را برای جوانان نامناسب می کند.
گلکارزاده با اشاره به اینکه ورود غیر قانونی کالا ضرابات جبران ناپذیری را به بدنه اقتصاد کشور وارد می کند، ادامه داد: اگر مبارزه با قاچاق کالا به صورت مستمر صورت گیرد وضعیت تولیدات داخلی و ایجاد اشتغال وضعیتی به مراتب مناسب تر از وضعیت اکنون خواهد داشت.
وی افزود: اگر متولیان مبارزه با ورود غیر قانونی کالا تا کنون موفق نبوده اند، علتش را باید در مقطعی عمل کردن آنان جستجو کرد.
در شهرستان بهار، 30 راه فرعی برای ورود و خروج غیر قانونی کالا وجود دارد
گلکارزاده با اشاره به اینکه در شهرستان بهار، 30 راه فرعی برای ورود و خروج غیر قانونی کالا وجود دارد اظهار داشت: اگر مبارزه با قاچاق کالا به طور مستمر در شهرستان انجام گیرد مسلما افرادی که به این کار مبادرت می ورزند با مشاهده فضای نامناسب اقدام به مبادله کالاهای داخلی خواهند کرد.
وی تاکید داشت: متولیان امر در شهرستان بازرسی های اکیپی از واحدهای صنفی و راه های ورودی و خروجی را به طور مستمر انجام دهند تا مجالی برای این اقدامات غیر قانونی برای افراد سودجو نداشته باشند.
گلکارزاده افزود: در چهار ماه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال 91، در شهرستان بهار 2هزار و 754 درصد افزایش قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی، 11 درصد افزایش قاچاق فراورده های نفتی، 7درصد افزایش دستگیری متهمین مرد، 200 درصد افزایش دستگیری متهمین زن، 2 درصد افزایش پرونده های مکشوفه، 41 درصد افزایش پرونده های بالای یک میلیون و پنجاه درصد کاهش پرونده های زیر یک میلیون را در حوزه مبارزه با قاچاق کالا داشته ایم.
وی خطاب به اداره صنعت، معدن و تجارت گفت: اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان با برقراری اکیپ های بازرسی از واحد هایی که سوخت یارانه ای دریافت می کنند، مانع از دریافت بیش از حد مصرف این واحد های شوند.
گلکارزاده همچنین افزود: اداره صنعت، معدن و تجارت می تواند با برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالا قبل از بازگشایی مدارس مردم را تشویق به خرید کالای داخلی بکنند، تا از این طریق میزان تقاضا برای کالاهای خارجی کاهش یابد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در شهرستان در هفته مبارزه با قاچاق کالا، اعلام داشت: کشف 30 دستگاه ماهواره، یک دستگاه فلزیاب، 10 بطر مشروبات الکلی، برگزاری کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا، تصویب 12 طرح جلوگیری از ورود و خروج غیر قانونی کالا، افزایش کشت های نا محسوس و محسوس نیروی انتظامی، کنترل مسیرهای اصلی و فرعی شهرستان، بررسی ابهامات و مشکلات طرح شبنم، جمعه آوری تجهیزات پزشکی بدون کد رهگیری، جلوگیری از خروج غیر قانونی دام و اجرای طرح های ممانعت از عرضه کالاهای بدون کد رهگیری از جمله اقدامات کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا در این مدت بوده است.
ساز و کارهای اجرایی لازم برای اجرای طرح شبنم در اختیار نیست
رئیس صنعت، معدن و تجارت شهرستان بهار نیز در این کمیسیون با اشاره به اینکه اجرای طرح شبنم مسئولان امر را دچار سردرگمی کرده است، اظهار داشت: اجرای این طرح در برهه ای زمان توسط دولت جدی گرفته می شود و در برهه ای نیز با در اختیار نداشتن امکانات و تجهیزات کافی معلق می ماند.
مرادعلی محمدی ادامه داد: در حالی که مشکلات طرح شبنم در مرحله اول و دوم همچنان به قوت خود باقی است، مرحله سوم این طرح هم در روزهای اخیر ابلاغ شده است.
محمدی افزود: عدم آموزش کارشناسان بازرس برای اجرای این طرح، نبود اعتبار کافی، کمبود امکانات مورد نیاز طرح و عدم دسترسی اصناف به کد رهگیری برای اجناس، اجرای این را در سطح شهرستان با مشکلات عدیده مواجه ساخته است.
وی با اشاره به اینکه اصناف شهرستان بهار آگاه بوده و تمایلی به عرضه کالای قاچاق ندارند، عنوان داشت: در سال جاری دو پرونده تخلف در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی، یک پرونده تخلف در حوزه کامپیوتر و ملحقات آن، یک پرونده تخلف در حوزه مکمل های غذایی و چهار پرونده نیز در مورد ورود غیر قانونی سیگارهای خارجی به تعزیرات برای صدور رای ارجاع داده شده است.
نظر شما