"آزاده شولي"، در گفت وگو با خبرنگار تجسمي "مهر" با اعلام اين مطلب، در توضيح بيشتر نمايشگاه آثار سفال و سراميك خود گفت : همانطور كه در اين نمايشگاه مي بينيد، اصل فعاليت هاي من در اين نمايشگاه انفرادي، به سراميك و سفال منحصر شده است .
وي افزود: سراميك هاي نقاشي شده در اين نمايشگاه ، به سيستم ريخته گري و دوغاب هايي با پخت پايين ساخته شده است. در واقع، ساخت سراميك ها و نقاشي برروي آنها را خودم به تنهايي انجام داده ام. اين سراميك ها با لعاب هاي ويژه، آراسته شده است و در آنها انواع رنگ هاي تند و روشن و زنده به چشم مي خورند. اين نوع سراميك ها با لعاب هاي سنتي يا دست ساز ساخته شده اند و مستلزم زمان و صبر زيادي هستند.
اين هنرمند تصريح كرد : تخصص من در رشته صنايع دستي است . با اين حال به فعاليت برروي سراميك و سفال ها نيز مي پردازم . يكي از دلايل روي آوردن من به كار برروي سراميك ، كسب تجربه جديد دراين زمينه بود. شايد به اين خاطر كه درايران به آن شكل به اين شاخه از هنر تجسمي ، تمايل وتوجه نشان داده نمي شود. بنابراين من تصميم گرفتم با برگزاري نمايشگاه دراين زمينه ، به نوعي مخاطب را با آثار سراميك آشنا كنم .
" شولي " خاطر نشان كرد :كارهاي سراميك همواره با گرفتن قالب ميسر مي شود. همين طور لعاب ها نيز در زيباسازي آنها نقش عمده اي ايفا مي كنند. من از لعاب ها براي نقاشي روي سراميك استفاده كردم. سبك آبستره ، از جمله سبك هايي است كه موفق به پياده كردن آن بر سراميك ها شدم . چيزي حدود 60 اثر از سفال وسراميك در اين نمايشگاه به معرض نمايش گذاشته ام كه به نوعي حالت ها و فرم هاي مختلف ، درونمايه هاي آنها را تشكيل مي دهند . با نقاشي بر سراميك ها ، توانستم به حيطه تازه اي در هنرهاي تجسمي دست يابم . من معتقدم ، سراميك در هنرهاي تجسمي دوبعد دارد و اين بعدها كه كاملا تخصصي است ، به سراميك ها ، جلوه ديگري مي بخشند.
وي درخصوص آثار سفال خود نيز گفت : تمام آثار سفالي كه در اين نمايشگاه مي بينيد ، چرخ ساز هستند. البته در ميان آنها ، سفال هاي دست سازنيز به چشم مي خورند. در برخي از آنها هم از قالب وپرس استفاده كرده ام و هم چنين از تكنيك هايي چون پينك ، كويل و اسلب .
اين هنرمند گفت : من نام اين نمايشگاه را ، "بافت و رنگ " گذاشته ام . شايد به اين خاطر كه بافت و رنگ در كارهايي كه در اين نمايشگاه انجام داده ام، برايم مهم تر بوده است .
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا اين رشته از هنرهاي تجسمي در ايران مورد بي مهري و عمدتا بي توجهي قرارگرفته است، گفت : يكي از دلايلش اين است كه كار با سراميك بسيار پر زحمت است و متريال آن، پخت بالايي را مي طلبد. مي توانم بگويم پخت و ساخت يك قالب دوياسه روز وقت مي گيرد .
"آزاده شولي" در پايان گفت : نقاشي بر سراميك از غرب به مارسيده است . من فكرمي كنم يكي از دلايلي كه ما نتوانستيم در اين رشته رشد كنيم ، اين است كه گرايشات ما به سراميك سنتي است . همچنين ما اين رشته را درايران به شكل آكادميك دنبال نكرده ايم .
نظر شما